BAŞKAN HIZLI KARDEŞ ŞEHİR GOSTİVAR'DA

AKHİSAR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2018 - 09:56, Güncelleme: 17.04.2018 - 09:56
 

BAŞKAN HIZLI KARDEŞ ŞEHİR GOSTİVAR'DA

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve heyeti, kardeş şehir Gostivar Belediyesi'ni ziyaret etti. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve önderliğindeki heyet, 10 yıldır kardeş belediye oldukları Makedonya'nın Gostivar şehrini ziyaret etti. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Daire Müdürlerinin içinde olduğu heyet Makedonya turu öncesi ilk ziyaretini kardeş şehir Gostivar Belediye Başkanlığına yaptı.
Gostivar Belediye Başkanı Dr. ArbenTaravari ve meclis üyeleri, Akhisar heyetini Belediye Meclis Salonu'nda misafir ederek burada kardeşlik mesajları verdi. Akhisar'da 3 siyasi parti ile birlikte uyum içerisinde çalıştıklarına vurgu yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, iş adamları tarafından Gostivar'a yapılacak yatırım düşüncelerini de açıkladı. BAŞKAN TARAVARİ; GOSTİVAR'DA TÜRK, ARNAVUT, MAKEDON HERKES İÇ İÇE YAŞIYOR Akhisar Belediyesi ile yaklaşık 10 yıldır kardeş belediye olduklarına vurgu yaparak sözlerine başlayan Gostivar Belediye Başkanı Dr. ArbenTaravari, "10 yıllık kardeş belediye olarak imzalanmış bir protokolümüz var. Gostivar'da ağırlıklı olarak Arnavut kökenli vatandaşlar ve akabinde Türkler ve Makedon vatandaşları yaşamaktadır. Bütün mensupları hep birlikte bir ahenk ve içiçe kardeş havası içerisinde yaşamaktadırlar. Ben Arnavut'um ancak Türkçe'yi de konuşuyorum. Gostivar'da bir Türk üniversitesi mevcuttur. İnanın ki burada kendinizi Gostivarlı gibi hissedeceksiniz, zaten kardeşliğimiz de bundan doğmaktadır. Ben de Akhisar'a geldiğimde kendimi evimde hissetmiştim" dedi . HIZLI; EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİKTELİĞİMİZDİR Gostivar'a karşı bir özlem duyduklarını ve ziyaretle özlemlerini giderdiklerini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Akhisar'ımızın ve Türkiye'mizin selamlarını getirdik sizlere. 10 yıl önce resmi olarak sizlerle bir kardeşlik protokolü imzaladık ama bizim kardeşliğimiz çok daha eskilere dayanıyor. Sonrasında bir ziyaretimiz oldu ama açıkçası Gostivar'ıçok özlüyorduk ve gelememiştik. Üç partimizi temsilen de burada arkadaşlarımız var. Biz Akhisar'ı yönetirken açıkçası bu siyasi parti mensubu arkadaşlarımız ile büyük oranda birlikte hareket ediyoruz. Bu bizim Akhisar'ımızda ve Türkiye'mizde demokrasi kültürünün geliştiğini katılımcı demokrasinin de iyi bir noktaya geldiğini göstergesidir aynı zamanda. Tabi ki Akhisar'da herşey bizimle başlamadığı gibi bizimle de bitmeyecek ama ben 14 yıldır Akhisar'da Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu süre içerisinde Akhisar'a hizmet etmeye gayret ettik, yeni birçok değer ürettiğimize inanıyorum. Bu konuda Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız siyasi parti ayrımı yapmadan çok önemli katkılar sağladıklarını düşünüyorum açıkçası. Zaten bizim en büyük gücümüz birlikteliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bunu çok sık hatırlamamız gerektiğine inanıyorum açıkçası kardeşliğimizi. İnşallah bütün Gostivarlı arkadaşlarımızı Akhisar’da görmek isteriz" diye konuştu.Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, günün anısına Akhisar zeytinini simgeleyen çiniyi, Gostivar Belediye Başkanı Dr. ArbenTaravari'ye takdim etti. Gostivar Belediye Başkanı Dr. ArbenTaravari ise Belediye Başkanı Salih Hızlı'ya şehri simgeleyen bir şilt takdim etti.  
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve heyeti, kardeş şehir Gostivar Belediyesi'ni ziyaret etti. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve önderliğindeki heyet, 10 yıldır kardeş belediye oldukları Makedonya'nın Gostivar şehrini ziyaret etti. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Daire Müdürlerinin içinde olduğu heyet Makedonya turu öncesi ilk ziyaretini kardeş şehir Gostivar Belediye Başkanlığına yaptı.
Gostivar Belediye Başkanı Dr. ArbenTaravari ve meclis üyeleri, Akhisar heyetini Belediye Meclis Salonu'nda misafir ederek burada kardeşlik mesajları verdi. Akhisar'da 3 siyasi parti ile birlikte uyum içerisinde çalıştıklarına vurgu yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, iş adamları tarafından Gostivar'a yapılacak yatırım düşüncelerini de açıkladı.



BAŞKAN TARAVARİ; GOSTİVAR'DA TÜRK, ARNAVUT, MAKEDON HERKES İÇ İÇE YAŞIYOR
Akhisar Belediyesi ile yaklaşık 10 yıldır kardeş belediye olduklarına vurgu yaparak sözlerine başlayan Gostivar Belediye Başkanı Dr. ArbenTaravari, "10 yıllık kardeş belediye olarak imzalanmış bir protokolümüz var. Gostivar'da ağırlıklı olarak Arnavut kökenli vatandaşlar ve akabinde Türkler ve Makedon vatandaşları yaşamaktadır. Bütün mensupları hep birlikte bir ahenk ve içiçe kardeş havası içerisinde yaşamaktadırlar. Ben Arnavut'um ancak Türkçe'yi de konuşuyorum. Gostivar'da bir Türk üniversitesi mevcuttur. İnanın ki burada kendinizi Gostivarlı gibi hissedeceksiniz, zaten kardeşliğimiz de bundan doğmaktadır. Ben de Akhisar'a geldiğimde kendimi evimde hissetmiştim" dedi
.
HIZLI; EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİKTELİĞİMİZDİR
Gostivar'a karşı bir özlem duyduklarını ve ziyaretle özlemlerini giderdiklerini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Akhisar'ımızın ve Türkiye'mizin selamlarını getirdik sizlere. 10 yıl önce resmi olarak sizlerle bir kardeşlik protokolü imzaladık ama bizim kardeşliğimiz çok daha eskilere dayanıyor. Sonrasında bir ziyaretimiz oldu ama açıkçası Gostivar'ıçok özlüyorduk ve gelememiştik. Üç partimizi temsilen de burada arkadaşlarımız var. Biz Akhisar'ı yönetirken açıkçası bu siyasi parti mensubu arkadaşlarımız ile büyük oranda birlikte hareket ediyoruz. Bu bizim Akhisar'ımızda ve Türkiye'mizde demokrasi kültürünün geliştiğini katılımcı demokrasinin de iyi bir noktaya geldiğini göstergesidir aynı zamanda. Tabi ki Akhisar'da herşey bizimle başlamadığı gibi bizimle de bitmeyecek ama ben 14 yıldır Akhisar'da Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu süre içerisinde Akhisar'a hizmet etmeye gayret ettik, yeni birçok değer ürettiğimize inanıyorum. Bu konuda Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız siyasi parti ayrımı yapmadan çok önemli katkılar sağladıklarını düşünüyorum açıkçası. Zaten bizim en büyük gücümüz birlikteliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bunu çok sık hatırlamamız gerektiğine inanıyorum açıkçası kardeşliğimizi. İnşallah bütün Gostivarlı arkadaşlarımızı Akhisar’da görmek isteriz" diye konuştu.Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, günün anısına Akhisar zeytinini simgeleyen çiniyi, Gostivar Belediye Başkanı Dr. ArbenTaravari'ye takdim etti. Gostivar Belediye Başkanı Dr. ArbenTaravari ise Belediye Başkanı Salih Hızlı'ya şehri simgeleyen bir şilt takdim etti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.