AFGANLILARIN SAVUNMASI 'KİM VURDUYA GİTTİ'

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.01.2018 - 10:41, Güncelleme: 18.01.2018 - 10:41
 

AFGANLILARIN SAVUNMASI 'KİM VURDUYA GİTTİ'

Manisa’da, 4 gün önce 11 Afganlı mültecinin karıştığı bıçaklı ve sopalı meydan kavgasında Mustafa Kunduzi yaşamını yitirmiş, 2 Afganlı ise ağır yaralanmıştı. Olay ile ilgili gözaltına alınan 10 Afganlı sağlık kontrollerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Şahıslar, olayın soruşturması kapsamında devreye giren tercümanlara cinayeti birlikte işlediklerini söyledi
Manisa’nın Şehzadeler ilçesi İbrahim Gökçen Bulvarı, eski garaj yakınlarında gece yarısı  iki Afganlı grup arasında; Afganistan’dan Türkiye taşıdıkları husumetleri nedeniyle bıçaklı sopalı kavga çıktı. Yaşanan olayda Mustafa Kunduzi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi; Y.M ve N.N isimli Afganlılar da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Manisa Polisi cinayet olayı ile ilgili Afganlıların kaldıkları Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki evlerine eş zamanlı şekilde operasyonlar düzenledi.   GÖZALTINA ALINDILAR Olayın şüphelileri Nadir Nazarı, Zeli Nazarı, Kahrırollah Javadı, Mohammad Tanzıl, Saleh Mohommed, Nasrollah Mohammadı, Yousef Mohammadı, Saleh Mohammed Seyyedı, Nasrollah Mohammadı, Yousef Mohammadı, Asayiş Şubesi Cinayet Büro Birimleri ile Yabancılar Şubesi Şubesince gözaltına alındılar.   "KİM KİME NASIL VURDU BİLEMİYORUZ" Olayın soruşturması kapsamında, tercümanlar aracılığı ile ifadelerine başvurulan Afganlılar, kendi aralarında çıkan kavganın nedenini Afganistan’dan kaynaklı husumet olarak gösterdiler. Öte yanda cinayeti kimin işlediği yönündeki soruya ise “Her birimiz karşılıklı birbirimize defalarca saldırdık. Yaşamını kaybeden kişiye her birimizde vurmuşuzdur. Çünkü bulunduğumuz ortam karanlık kim kime nasıl vurdu bilemiyoruz.” şeklinde yanıt verdiler. Afganlı grup, polisin aldığı büyük güvenlik önlemi altında Manisa Devlet hastanesinde alınan sağlık raporlarının ardından Adliyeye sevk edildiler.
Manisa’da, 4 gün önce 11 Afganlı mültecinin karıştığı bıçaklı ve sopalı meydan kavgasında Mustafa Kunduzi yaşamını yitirmiş, 2 Afganlı ise ağır yaralanmıştı. Olay ile ilgili gözaltına alınan 10 Afganlı sağlık kontrollerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Şahıslar, olayın soruşturması kapsamında devreye giren tercümanlara cinayeti birlikte işlediklerini söyledi
Manisa’nın Şehzadeler ilçesi İbrahim Gökçen Bulvarı, eski garaj yakınlarında gece yarısı  iki Afganlı grup arasında; Afganistan’dan Türkiye taşıdıkları husumetleri nedeniyle bıçaklı sopalı kavga çıktı. Yaşanan olayda Mustafa Kunduzi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi; Y.M ve N.N isimli Afganlılar da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Manisa Polisi cinayet olayı ile ilgili Afganlıların kaldıkları Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki evlerine eş zamanlı şekilde operasyonlar düzenledi.
 
GÖZALTINA ALINDILAR
Olayın şüphelileri Nadir Nazarı, Zeli Nazarı, Kahrırollah Javadı, Mohammad Tanzıl, Saleh Mohommed, Nasrollah Mohammadı, Yousef Mohammadı, Saleh Mohammed Seyyedı, Nasrollah Mohammadı, Yousef Mohammadı, Asayiş Şubesi Cinayet Büro Birimleri ile Yabancılar Şubesi Şubesince gözaltına alındılar.
 
"KİM KİME NASIL VURDU BİLEMİYORUZ"
Olayın soruşturması kapsamında, tercümanlar aracılığı ile ifadelerine başvurulan Afganlılar, kendi aralarında çıkan kavganın nedenini Afganistan’dan kaynaklı husumet olarak gösterdiler. Öte yanda cinayeti kimin işlediği yönündeki soruya ise “Her birimiz karşılıklı birbirimize defalarca saldırdık. Yaşamını kaybeden kişiye her birimizde vurmuşuzdur. Çünkü bulunduğumuz ortam karanlık kim kime nasıl vurdu bilemiyoruz.” şeklinde yanıt verdiler.
Afganlı grup, polisin aldığı büyük güvenlik önlemi altında Manisa Devlet hastanesinde alınan sağlık raporlarının ardından Adliyeye sevk edildiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.