Bagajda yolcu taşıyan otobüs şoförüne 4 bin 271 lira ceza

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2020 - 17:16, Güncelleme: 08.05.2020 - 17:16
 

Bagajda yolcu taşıyan otobüs şoförüne 4 bin 271 lira ceza

Manisa'da mevcut yolcu kapasitesini aşan ve bagaj kısmında dahi yolcu taşıyan otobüsün sürücüsüne 4 bin 271 TL cezai işlem uygulandı.
Dün bazı haber kanalları ve sosyal medyada yayınlanan ‘Bagajda Yolcu Taşıma’ haberiyle ilgili olarak Manisa Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Bahse konu otobüsün tespit edilerek, cezai işlem uygulandığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Olayda bahsi geçen otobüsün 7 Mayıs 2020 günü mevsimlik tarım işçilerini Alaşehir ilçesinden İzmir Kemalpaşa istikametine taşıdığı, otobüste mevcut kapasitenin yüzde 50’si üzerinde yolcu olduğu ve 2 yolcunun bagaj kısmında taşındığı tespit edilmiştir. Otobüs şoförü T.A. isimli şahsa Trafik Kanununun 651G maddesince bin 121 TL ve sosyal mesafe kurallarına aykırı şekilde yolcu taşımaktan Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesince 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 4 bin 271 TL cezai işlem uygulanmıştır."
Manisa'da mevcut yolcu kapasitesini aşan ve bagaj kısmında dahi yolcu taşıyan otobüsün sürücüsüne 4 bin 271 TL cezai işlem uygulandı.

Dün bazı haber kanalları ve sosyal medyada yayınlanan ‘Bagajda Yolcu Taşıma’ haberiyle ilgili olarak Manisa Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Bahse konu otobüsün tespit edilerek, cezai işlem uygulandığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Olayda bahsi geçen otobüsün 7 Mayıs 2020 günü mevsimlik tarım işçilerini Alaşehir ilçesinden İzmir Kemalpaşa istikametine taşıdığı, otobüste mevcut kapasitenin yüzde 50’si üzerinde yolcu olduğu ve 2 yolcunun bagaj kısmında taşındığı tespit edilmiştir. Otobüs şoförü T.A. isimli şahsa Trafik Kanununun 651G maddesince bin 121 TL ve sosyal mesafe kurallarına aykırı şekilde yolcu taşımaktan Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesince 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 4 bin 271 TL cezai işlem uygulanmıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.