EVDEN KAÇMA GEREKÇESİ YÜREKLERİ SIZLATTI

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.10.2020 - 19:54, Güncelleme: 22.10.2020 - 19:54
 

EVDEN KAÇMA GEREKÇESİ YÜREKLERİ SIZLATTI

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bir hafta önce markete gideceğini söyleyerek evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 14 yaşındaki Baran Mutlu, gözü yaşlı annesinin yardım çığlığını Gazetemiz Denge aracılığıyla duyurması ardından bulundu. 14 yaşındaki Baran’ın evden kaçmak için gösterdiği gerekçe ise yürek dağladı.
Yunusemre ilçesine bağlı Hafsasultan Mahallesi'nde, annesi ve 7 yaşındaki kız kardeşi ile birlikte yaşayan 14 yaşındaki Baran Mutlu, 15 Ekim Perşembe günü akşam saatlerinde markete gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. 1.70 boyunda ve 90 kilo olan 14 yaşındaki Baran’dan bir hafta boyunca haber alınamadı. Anne Gülay Mutlu, eve gelmeyen oğlunun durumundan endişelenerek durumu polise bildirdi. Bir hafta boyunca yapılan arama çalışmaları sonuç vermedi. Oğlunun bulunmasını isteyen gözü yaşlı annenin yardım çığlığını Gazetemiz Denge’nin gündeme getirmesi ardından 14 yaşındaki Baran bulundu. Oğluna kavuşan Gülay Mutlu, bu sefer mutluluktan göz yaşlarına hakim olamadı. “DÜNYALAR BENİM ODU” İzmir’de bir yakınlarının Manisa Kavşağı’nda otostop çekerken Baran’ı bulduğunu aktaran anne Gülay Mutlu, “Oğlum birkaç gün sonra Manisa’da kaldıktan sonra İzmir’e gitmiş. Orada sokakta kalmış. Manisa’ya dönmek için iki otostop çekmek ile uğraşmış ama kimse onu aracına almamış. Oğlum Baran eve geldiğinde bitkin haldeydi. Hemen banyo yaptırdım. Sıcak yemekler yedirdim. Sesimizi duyurduğunuz için ne kadar teşekkür etsem az. Sizden ve ekibinizden Allah razı olsun. Oğlum bulundu, dünyalar benim oldu.” dedi. VERDİĞİ İFADE ANNESİNİ DUYGULANDIRDI Oğlu eve geldikten sonra polis ekiplerine haber verdiğini söyleyen anne Gülay Mutlu,  oğlunun ekiplere verdiği ifade ile duygulandığını söyledi. Baran verdiği ifadede, bir yardım talebi için gittikleri kurumda annesinin terslendiğini ve bunu kaldıramadığı içinde iş bulmak düşüncesiyle evden ayrıldığını söylemiş. Anne Mutlu, “Biz hurdacılık yaparak ev geçindirmeye çalışıyoruz. Ben oğluma çalışma, oku diyorum. Yeter ki oku. Ben şimdi sıkıntı çekerim ama ileride meslek sahibi olunca rahata ereriz diyorum. Ancak şuan derslere katılabileceği ne tableti ne de bilgisayarı var. Oğlum, maddi durumumuzdan dolayı huzursuz. Bu yüzden çalışmak istiyor.” şeklinde konuştu. ANNESİ GÖZÜ ÖNÜNDE RENCİDE EDİLİNCE PARA KAZANMAK İÇİN EVDEN KAÇMIŞ Evden kaçma gerekçesini anlatan Baran’ın söyledikleri ise yoksulluğun acı tablosunu gözler önüne serdi. Annesinin şeker rahatsızlığı başta olmak üzere birçok kronik hastalığı bulunduğu için işe alınmadığını bu yüzdende geçim sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Baran, evde ocağı yakacak tüplerinin bitmesi ardından bir kurumdan yardım talep ettiklerini, ancak orada rencide edilerek geri gönderildiklerini iddia etti. Baran, evden kaçma gerekçesini şu sözlerle anlattı: “ Bize tüp desteğinde bulunmaları için bir kuruma başvuruda bulunmaya gittik. Ancak orada çalışan bir şahıs, ‘Size yardım falan yok. Bıktım sizin gibilerden’ diyerek annemi gözümün önünde azarladı. O günden sonra çok üzüldüm ve eve ekmek getirmek için iş bulma umuduyla evden ayrıldım. Birkaç gün Manisa’da kaldıktan sonra İzmir’e gittim. Orada sokakta kaldım. Ailemi özledim. Geri gelmek için çabalarken bir tanıdığımız beni Manisa Kavşağı’nda buldu ve eve getirdi” dedi.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bir hafta önce markete gideceğini söyleyerek evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 14 yaşındaki Baran Mutlu, gözü yaşlı annesinin yardım çığlığını Gazetemiz Denge aracılığıyla duyurması ardından bulundu. 14 yaşındaki Baran’ın evden kaçmak için gösterdiği gerekçe ise yürek dağladı.

Yunusemre ilçesine bağlı Hafsasultan Mahallesi'nde, annesi ve 7 yaşındaki kız kardeşi ile birlikte yaşayan 14 yaşındaki Baran Mutlu, 15 Ekim Perşembe günü akşam saatlerinde markete gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. 1.70 boyunda ve 90 kilo olan 14 yaşındaki Baran’dan bir hafta boyunca haber alınamadı. Anne Gülay Mutlu, eve gelmeyen oğlunun durumundan endişelenerek durumu polise bildirdi. Bir hafta boyunca yapılan arama çalışmaları sonuç vermedi. Oğlunun bulunmasını isteyen gözü yaşlı annenin yardım çığlığını Gazetemiz Denge’nin gündeme getirmesi ardından 14 yaşındaki Baran bulundu. Oğluna kavuşan Gülay Mutlu, bu sefer mutluluktan göz yaşlarına hakim olamadı.

“DÜNYALAR BENİM ODU”

İzmir’de bir yakınlarının Manisa Kavşağı’nda otostop çekerken Baran’ı bulduğunu aktaran anne Gülay Mutlu, “Oğlum birkaç gün sonra Manisa’da kaldıktan sonra İzmir’e gitmiş. Orada sokakta kalmış. Manisa’ya dönmek için iki otostop çekmek ile uğraşmış ama kimse onu aracına almamış. Oğlum Baran eve geldiğinde bitkin haldeydi. Hemen banyo yaptırdım. Sıcak yemekler yedirdim. Sesimizi duyurduğunuz için ne kadar teşekkür etsem az. Sizden ve ekibinizden Allah razı olsun. Oğlum bulundu, dünyalar benim oldu.” dedi.

VERDİĞİ İFADE ANNESİNİ DUYGULANDIRDI

Oğlu eve geldikten sonra polis ekiplerine haber verdiğini söyleyen anne Gülay Mutlu,  oğlunun ekiplere verdiği ifade ile duygulandığını söyledi. Baran verdiği ifadede, bir yardım talebi için gittikleri kurumda annesinin terslendiğini ve bunu kaldıramadığı içinde iş bulmak düşüncesiyle evden ayrıldığını söylemiş. Anne Mutlu, “Biz hurdacılık yaparak ev geçindirmeye çalışıyoruz. Ben oğluma çalışma, oku diyorum. Yeter ki oku. Ben şimdi sıkıntı çekerim ama ileride meslek sahibi olunca rahata ereriz diyorum. Ancak şuan derslere katılabileceği ne tableti ne de bilgisayarı var. Oğlum, maddi durumumuzdan dolayı huzursuz. Bu yüzden çalışmak istiyor.” şeklinde konuştu.

ANNESİ GÖZÜ ÖNÜNDE RENCİDE EDİLİNCE PARA KAZANMAK İÇİN EVDEN KAÇMIŞ

Evden kaçma gerekçesini anlatan Baran’ın söyledikleri ise yoksulluğun acı tablosunu gözler önüne serdi. Annesinin şeker rahatsızlığı başta olmak üzere birçok kronik hastalığı bulunduğu için işe alınmadığını bu yüzdende geçim sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Baran, evde ocağı yakacak tüplerinin bitmesi ardından bir kurumdan yardım talep ettiklerini, ancak orada rencide edilerek geri gönderildiklerini iddia etti. Baran, evden kaçma gerekçesini şu sözlerle anlattı: “ Bize tüp desteğinde bulunmaları için bir kuruma başvuruda bulunmaya gittik. Ancak orada çalışan bir şahıs, ‘Size yardım falan yok. Bıktım sizin gibilerden’ diyerek annemi gözümün önünde azarladı. O günden sonra çok üzüldüm ve eve ekmek getirmek için iş bulma umuduyla evden ayrıldım. Birkaç gün Manisa’da kaldıktan sonra İzmir’e gittim. Orada sokakta kaldım. Ailemi özledim. Geri gelmek için çabalarken bir tanıdığımız beni Manisa Kavşağı’nda buldu ve eve getirdi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.