şirketten maden ocağındaki kazayla ilgili açıklama

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2021 - 13:49, Güncelleme: 19.12.2021 - 13:49
 

şirketten maden ocağındaki kazayla ilgili açıklama

İzmir'de dün akşam bir madende yaşanan kazanın ardından söz konusu maden şirketinden yapılan açıklamada, olayın herhangi bir patlama veya göçükle ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.
İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen patlama sonrası oluşan kısmi göçükte 45 işçi yaralandı. Maden ocağında çalışan ve o korku dolu anları anlatan yaralı maden işçisi Engin Kılıç (43), “Hiçbir şey anlayamadık, saniyelik bir olaydı ve bir anda bir patlama sesi geldi. Ondan sonra arkadaşlara yardımcı olduk. Çıkarabileceğimiz kadarını çıkardık. Sonra fark ettim ki bende yaralıyım. Onlarla beraber kendimizi dışarı attık” dedi. İzmir'in Kınık ilçesinde Soma havzasındaki bir madende meydana gelen kaza hakkında şirketten açıklama yapıldı. Dün akşam saat 20.40 sıralarında olayın gerçekleştiği belirtilen açıklamada, "Yeraltı linyit madenimizde ayak arkasındaki boşluğun ani oturması ile meydana gelen basıncın etkisiyle oluşan güçlü hava ve toz akımı neticesinde çoğu ayakta tedavi edilen arkadaşlarımız bu olaydan etkilenmiştir. Arkadaşlarımızın çoğunluğu taburcu edilmiştir. Söz konusu olayda herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz olmuştur. Vardiyada yer altında görevli tüm çalışma arkadaşlarımız derhal tahliye edilerek, tahlisiye ekiplerince yer altı güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen olayın herhangi bir patlama veya göçükle ilgisi bulunmamaktadır" denildi.
İzmir'de dün akşam bir madende yaşanan kazanın ardından söz konusu maden şirketinden yapılan açıklamada, olayın herhangi bir patlama veya göçükle ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen patlama sonrası oluşan kısmi göçükte 45 işçi yaralandı. Maden ocağında çalışan ve o korku dolu anları anlatan yaralı maden işçisi Engin Kılıç (43), “Hiçbir şey anlayamadık, saniyelik bir olaydı ve bir anda bir patlama sesi geldi. Ondan sonra arkadaşlara yardımcı olduk. Çıkarabileceğimiz kadarını çıkardık. Sonra fark ettim ki bende yaralıyım. Onlarla beraber kendimizi dışarı attık” dedi.

İzmir'in Kınık ilçesinde Soma havzasındaki bir madende meydana gelen kaza hakkında şirketten açıklama yapıldı. Dün akşam saat 20.40 sıralarında olayın gerçekleştiği belirtilen açıklamada, "Yeraltı linyit madenimizde ayak arkasındaki boşluğun ani oturması ile meydana gelen basıncın etkisiyle oluşan güçlü hava ve toz akımı neticesinde çoğu ayakta tedavi edilen arkadaşlarımız bu olaydan etkilenmiştir. Arkadaşlarımızın çoğunluğu taburcu edilmiştir. Söz konusu olayda herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz olmuştur. Vardiyada yer altında görevli tüm çalışma arkadaşlarımız derhal tahliye edilerek, tahlisiye ekiplerince yer altı güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen olayın herhangi bir patlama veya göçükle ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.