Toplu Taşıma Otobüslerini Tuzla Buz Ettiler

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.03.2021 - 14:12, Güncelleme: 28.03.2021 - 14:12
 

Toplu Taşıma Otobüslerini Tuzla Buz Ettiler

Manisa’da 141 Nolu Taşına Kooperatifi’ne ait 4 otobüs, alkollü kişilerin saldırısına uğradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, bir saldırganı otobüs içerisinde sızmış şekilde yakaladı. Camlarının kırılması ve koltuklarının sökülmesi sonucu kullanılamaz hale gelen otobüslerin 700-800 Bin TL değerinde, zararın ise 200 Bin TL civarında olduğu belirtildi.
Muradiye 141 Nolu Taşıma Kooperatifi otobüs sahiplerini şoka uğratan olay, geçtiğimiz hafta yaşandı. Kimliği belirsiz kişiler otobüslerin toplanma bölgesi olan Yunusemre ilçesindeki Muradiye Mahallesi’ndeki alana gelerek burada yanlarında getirdikleri alkollü içecekler ve takviye olarak aldıkları uyuşturucuların etkisiyle kontrolden çıktılar. Saldırganlar beyzbol sopaları ile otobüslerin camlarını parçaladı. Kesici aletlerle de otobüslerde tüm koltukları parçalayarak oturulmaz hale getirdiler. Öte yanda da koltukları yerlerinden sökerek zararın boyutlarını üst düzeye çıkarttılar. Saldırganlar olay yerinde kayıplara karıştı. Sabah otobüsleri bıraktıkları park alanına gelen otobüs sahipleri ve şoförleri gördükleri manzara karşısında şoka girdi. Durumu Muradiye jandarmasına bildirdiler. SALDIRGANLARDAN BİRİSİ OTOBÜSTE SIZMIŞ VAZİYETTE YAKALANDI Olay yerine gelen jandarma birimleri, otobüslerden birisinin içerisinde aldığı alkolle sızıp kalan saldırganlardan Muhammet A’yı, gözlem altına alarak soruşturmayı başlattı. Saldırgan Muhammet A, karakolda verdiği ifadesinde olay anında tek başına olduğunu belirterek; “Çok canım sıkılmıştı aldığım alkolün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum. Çok yanlış yaptım. Herkese yanlış yaptım. Onlara çok zarar verdim pişmanım.” dediği öğrenildi. “ZARARIMIZ HEM MADDEN HEMDE PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK BÜYÜK” Muradiye 141 Nolu Taşıma Kooperatifi Başkanı Vedat Yılmaz ise böylesi bir saldırıyı bir kişinin yapmasının olanaksız olduğunu bu işin tam bir organize iş olduğu dile getirerek; “Zararımız hem maddi hem de manevi boyutta çok fazla. Üyelerimizden Asım Akduman, Tuncay Buluş, Aziz Yılmaz, Mehmet Uygun’a ait otobüslerde hasar otobüslerin sefere çıkmasına engel. Zarara gelince en az 200 bin lira. Bu araçların kasko süreçleri yeni bitmişti. Bu olayın bir benzeri 10 gün önce de başımıza gelmişti. Münferit olduğunu düşünmüştük. Bir de otobüslerimizi park ettiğimiz alan oldukça karanlık her türlü mekanına haiz kişilerin ellerini kollarını sallayarak mallarımıza zarar verme olasılığını arttırıyor. Ulaşım Daire Başkanlığımızda daha güvenli ışıklandırması olan alan tahsis etmesini istiyoruz.” dedi.
Manisa’da 141 Nolu Taşına Kooperatifi’ne ait 4 otobüs, alkollü kişilerin saldırısına uğradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, bir saldırganı otobüs içerisinde sızmış şekilde yakaladı. Camlarının kırılması ve koltuklarının sökülmesi sonucu kullanılamaz hale gelen otobüslerin 700-800 Bin TL değerinde, zararın ise 200 Bin TL civarında olduğu belirtildi.

Muradiye 141 Nolu Taşıma Kooperatifi otobüs sahiplerini şoka uğratan olay, geçtiğimiz hafta yaşandı. Kimliği belirsiz kişiler otobüslerin toplanma bölgesi olan Yunusemre ilçesindeki Muradiye Mahallesi’ndeki alana gelerek burada yanlarında getirdikleri alkollü içecekler ve takviye olarak aldıkları uyuşturucuların etkisiyle kontrolden çıktılar. Saldırganlar beyzbol sopaları ile otobüslerin camlarını parçaladı. Kesici aletlerle de otobüslerde tüm koltukları parçalayarak oturulmaz hale getirdiler. Öte yanda da koltukları yerlerinden sökerek zararın boyutlarını üst düzeye çıkarttılar. Saldırganlar olay yerinde kayıplara karıştı. Sabah otobüsleri bıraktıkları park alanına gelen otobüs sahipleri ve şoförleri gördükleri manzara karşısında şoka girdi. Durumu Muradiye jandarmasına bildirdiler.

SALDIRGANLARDAN BİRİSİ OTOBÜSTE SIZMIŞ VAZİYETTE YAKALANDI

Olay yerine gelen jandarma birimleri, otobüslerden birisinin içerisinde aldığı alkolle sızıp kalan saldırganlardan Muhammet A’yı, gözlem altına alarak soruşturmayı başlattı. Saldırgan Muhammet A, karakolda verdiği ifadesinde olay anında tek başına olduğunu belirterek; “Çok canım sıkılmıştı aldığım alkolün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum. Çok yanlış yaptım. Herkese yanlış yaptım. Onlara çok zarar verdim pişmanım.” dediği öğrenildi.

ZARARIMIZ HEM MADDEN HEMDE PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK BÜYÜK”

Muradiye 141 Nolu Taşıma Kooperatifi Başkanı Vedat Yılmaz ise böylesi bir saldırıyı bir kişinin yapmasının olanaksız olduğunu bu işin tam bir organize iş olduğu dile getirerek; “Zararımız hem maddi hem de manevi boyutta çok fazla. Üyelerimizden Asım Akduman, Tuncay Buluş, Aziz Yılmaz, Mehmet Uygun’a ait otobüslerde hasar otobüslerin sefere çıkmasına engel. Zarara gelince en az 200 bin lira. Bu araçların kasko süreçleri yeni bitmişti. Bu olayın bir benzeri 10 gün önce de başımıza gelmişti. Münferit olduğunu düşünmüştük. Bir de otobüslerimizi park ettiğimiz alan oldukça karanlık her türlü mekanına haiz kişilerin ellerini kollarını sallayarak mallarımıza zarar verme olasılığını arttırıyor. Ulaşım Daire Başkanlığımızda daha güvenli ışıklandırması olan alan tahsis etmesini istiyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.