Japonya Destek İçin Demirci'yi Seçti

DEMİRCİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.10.2016 - 11:44, Güncelleme: 22.10.2016 - 11:44
 

Japonya Destek İçin Demirci'yi Seçti

Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen araç teslim törenine Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Japonya Büyükelçiliği İkinci Katibi Atsushi Muramoto, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, kurum amirler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Japonya Büyükelçilği İkinci katibi Atsushi Muramoto, katılanları Türkçe selamlayarak, "Yerel projeleri hibe desteği çeşitli organizasyonların iş birliği ile bölgenin ihtiyaçları için Japonya resmi kalkınma yardımı kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de 2000 yılından itibaren yaklaşık 2 milyon 800 bin dolar hibe yardımı yapılmıştır. Demirci Belediyesine afet esnasında hızlı bir şekilde insan hayatını kurtarma, afeti minimumda karşılama noktasında böyle bir proje önerildi. İnsan hayatı ve arama kurtarma da gerekli olan malzemelerin tedarik edilmesi için yardım yapılmıştır. Japonya Türkiye gibi deprem ülkesi olup, AFAD ile afet önleme yolun iş birliği halindedir" dedi. Demirci Kaymakamı Atila Kantay ise "Japonya Büyükelçiliği Yerel projeleri hibe programına başvurarak 400 proje arasından ilk dört proje arasında en büyük bütçeli olan 87 bin 734 dolarlık bu projeyi almaya hak kazandık. Demircimiz en yakın vilayete en az 2 saat uzaklıktadır. Deprem kuşağının tam ortasında yer alan ilçemiz Japonya hükümetinin bu kıymetli hediyesi ile kaderiyle baş başa kalmayacaktır. Bundan sonra bu arama kurtarma aracımız sadece Demirci'ye değil, diğer il ve ilçelere de yardıma koşacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından Japonya Büyükelçilği İkinci katibi Atsushi Muramoto'ya Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından Demirci Halısı, Demirci Kaymakamı Atila Kantay tarafından da Japonya Büyükelçisine verilmek üzere Demirci Akıncıları halısı takdim etti. Konuşmaların ardından Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve Demirci Arama Kurtarma Ekiplerince Kültür Merkezi alanında kaza yapan bir araçtan yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatın ardından Demirci Kaymakamlığı proje ofisine geçen Japonya Büyükelçilği İkinci katibi Atsushi Muramoto’ya burada proler hakkında bilgi sunumu yapıldıktan sonra Demirci Kaymakamlığı’na geçildi. Bir süre tarihi Hükümet Konağında incelemelerde bulunan Atsushi Muramoto daha sonra ilçeden ayrıldı.
Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen araç teslim törenine Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Japonya Büyükelçiliği İkinci Katibi Atsushi Muramoto, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, kurum amirler ve vatandaşlar katıldı.



Törende konuşan Japonya Büyükelçilği İkinci katibi Atsushi Muramoto, katılanları Türkçe selamlayarak, "Yerel projeleri hibe desteği çeşitli organizasyonların iş birliği ile bölgenin ihtiyaçları için Japonya resmi kalkınma yardımı kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de 2000 yılından itibaren yaklaşık 2 milyon 800 bin dolar hibe yardımı yapılmıştır. Demirci Belediyesine afet esnasında hızlı bir şekilde insan hayatını kurtarma, afeti minimumda karşılama noktasında böyle bir proje önerildi. İnsan hayatı ve arama kurtarma da gerekli olan malzemelerin tedarik edilmesi için yardım yapılmıştır. Japonya Türkiye gibi deprem ülkesi olup, AFAD ile afet önleme yolun iş birliği halindedir" dedi.

Demirci Kaymakamı Atila Kantay ise "Japonya Büyükelçiliği Yerel projeleri hibe programına başvurarak 400 proje arasından ilk dört proje arasında en büyük bütçeli olan 87 bin 734 dolarlık bu projeyi almaya hak kazandık. Demircimiz en yakın vilayete en az 2 saat uzaklıktadır. Deprem kuşağının tam ortasında yer alan ilçemiz Japonya hükümetinin bu kıymetli hediyesi ile kaderiyle baş başa kalmayacaktır. Bundan sonra bu arama kurtarma aracımız sadece Demirci'ye değil, diğer il ve ilçelere de yardıma koşacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Japonya Büyükelçilği İkinci katibi Atsushi Muramoto'ya Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından Demirci Halısı, Demirci Kaymakamı Atila Kantay tarafından da Japonya Büyükelçisine verilmek üzere Demirci Akıncıları halısı takdim etti.
Konuşmaların ardından Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve Demirci Arama Kurtarma Ekiplerince Kültür Merkezi alanında kaza yapan bir araçtan yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatın ardından Demirci Kaymakamlığı proje ofisine geçen Japonya Büyükelçilği İkinci katibi Atsushi Muramoto’ya burada proler hakkında bilgi sunumu yapıldıktan sonra Demirci Kaymakamlığı’na geçildi. Bir süre tarihi Hükümet Konağında incelemelerde bulunan Atsushi Muramoto daha sonra ilçeden ayrıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.