KÖPEĞİN SAÇLARI TAM 4 KİLO

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2018 - 11:08, Güncelleme: 12.03.2018 - 11:08
 

KÖPEĞİN SAÇLARI TAM 4 KİLO

Polonya’da sahibinin açlık ve bakımsızlığa mahkum ettiği köpeğe hayvanseverler sahip çıktı. Veterinerdeki muayenesinde normal ağırlığının yarısı kadar olduğu belirlenen 17 yaşındaki köpeğin kesilen saçlarıysa 4 kilo geldi.
Polonya’nın güneybatısında yer alan Gniechowice köyünden tesadüfen geçen Hayvanları Koruma Derneği görevlileri köydeki evlerden birinin bahçesinde yerde yatan, adeta bir tüy yığınını andıran köpeği fark etti. Zefir adındaki köpeğin hiç hareket etmediğini, kendilerinin çağrılarına cevap vermediğini gören dernek görevlileri neredeyse yün tomağına dönmüş köpeğe dokunduklarındaysa köpeğin yalnızca kemik ve tüyden ibaret olduğunu fark etti. Gördükleri manzara karşısında şoke olan dernek görevlileri, bir süre sonra yanlarına gelen köpeğin sahibine köpeğin durumunu sordu. Sahibi, köpeğin yaşlı olduğunu, iştahsız olduğunu ancak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını söyledi. Dernek görevlileri, köpeği bakımsızlık ve açlığa terk edildiği gerekçesiyle önce olay gerine polis çağırıp tutanak tutturdu ardından da zavallı Zefir’i sahibinden aldı.   Köpeği veteriner kliniğine götüren görevlilerden Mateusz Czmiel, kendileri kadar veterinerlerin de gördükleri manzara karşısında şoke olduğunu söyledi. Normal şartlarda 35 kilo gelmesi gereken 17 yaşındaki köpeğin 17 buçuk kilo geldiğini ifade eden Czmiel, yıllardır veteriner yüzü görmemiş köpeği ilk olarak tıraş ettiklerini söyledi. Ancak zavallı Zefir’in keçeleşmiş saçlarını kesmek hiç de kolay olmadı. 5 kişinin saatlerce uğraştığı saç tıraşının ardından köpekten tam 4 kilo ağırlığında saç çıktı.  Hayvanseverlerin sahibinin elinden kurtardığı Zefir’in yapılan tahlillerinde tiroit enziminin yüksek olması ve aşırı derecede aç bırakılması dışında herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmedi. Saç tıraşının ardından dünyaya yeniden gelmiş gibi sevinen Zefir’in veteriner kliniğindeki bakım ve tedavisi sürüyor. Zefir, normal kilosuna döndükten sonra sahiplendirilecek. 
Polonya’da sahibinin açlık ve bakımsızlığa mahkum ettiği köpeğe hayvanseverler sahip çıktı. Veterinerdeki muayenesinde normal ağırlığının yarısı kadar olduğu belirlenen 17 yaşındaki köpeğin kesilen saçlarıysa 4 kilo geldi.
Polonya’nın güneybatısında yer alan Gniechowice köyünden tesadüfen geçen Hayvanları Koruma Derneği görevlileri köydeki evlerden birinin bahçesinde yerde yatan, adeta bir tüy yığınını andıran köpeği fark etti. Zefir adındaki köpeğin hiç hareket etmediğini, kendilerinin çağrılarına cevap vermediğini gören dernek görevlileri neredeyse yün tomağına dönmüş köpeğe dokunduklarındaysa köpeğin yalnızca kemik ve tüyden ibaret olduğunu fark etti. Gördükleri manzara karşısında şoke olan dernek görevlileri, bir süre sonra yanlarına gelen köpeğin sahibine köpeğin durumunu sordu. Sahibi, köpeğin yaşlı olduğunu, iştahsız olduğunu ancak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını söyledi. Dernek görevlileri, köpeği bakımsızlık ve açlığa terk edildiği gerekçesiyle önce olay gerine polis çağırıp tutanak tutturdu ardından da zavallı Zefir’i sahibinden aldı.
 
Köpeği veteriner kliniğine götüren görevlilerden Mateusz Czmiel, kendileri kadar veterinerlerin de gördükleri manzara karşısında şoke olduğunu söyledi. Normal şartlarda 35 kilo gelmesi gereken 17 yaşındaki köpeğin 17 buçuk kilo geldiğini ifade eden Czmiel, yıllardır veteriner yüzü görmemiş köpeği ilk olarak tıraş ettiklerini söyledi. Ancak zavallı Zefir’in keçeleşmiş saçlarını kesmek hiç de kolay olmadı. 5 kişinin saatlerce uğraştığı saç tıraşının ardından köpekten tam 4 kilo ağırlığında saç çıktı. 

Hayvanseverlerin sahibinin elinden kurtardığı Zefir’in yapılan tahlillerinde tiroit enziminin yüksek olması ve aşırı derecede aç bırakılması dışında herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmedi. Saç tıraşının ardından dünyaya yeniden gelmiş gibi sevinen Zefir’in veteriner kliniğindeki bakım ve tedavisi sürüyor. Zefir, normal kilosuna döndükten sonra sahiplendirilecek. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.