Koronavirüs Çin'in Aklını Başına Getirdi: Köpek Eti Yemek Yasaklanıyor

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2020 - 11:55, Güncelleme: 11.04.2020 - 11:55
 

Koronavirüs Çin'in Aklını Başına Getirdi: Köpek Eti Yemek Yasaklanıyor

Çin Tarım Bakanlığı, et için yetiştirilen hayvanlar listesi yayımladı ve köpekler bu listenin dışında tutuldu. Taslak metinde köpekler evcil hayvan kategorisinde yer aldı.
Çin hükûmeti ülkede köpek eti yenmesinin yasaklanacağının sinyalini verdi. Çin Tarım Bakanlığı tarafından yayımlanan taslak "Et için yetiştirilen hayvanlar" listesinde köpeklerin yasaklı olduğu belirtildi. Bakanlık, karara gerekçe olarak "medeniyetin gelişmesini", hayvan hakları konusundaki endişeleri" ve hayvanlardan insanlara hastalık geçişini önleme çabalarını gösterdi. KÖPEKLER ARTIK EVCİL HAYVAN KATEGORİSİNDE Taslak listede köpekler "besi hayvan" olarak değil, "evcil hayvan" olarak yer aldı. Geçen günlerde Şenzen, Çin'de köpek ve kedi eti tüketimini yasaklayan ilk şehir oldu. "İLK DEFA SİNYALİ VERİLİYOR" The Guardian'a konuşan Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals'ın uluslararası direktörü Paul Littlefair, "İlk defa bir bakanlık köpeklerin yiyecek olmayacağının sinyalini veriyor. Bu diğer yerel yönetimlere Şenzen'i takip etme kapısını açıyor" dedi. Taslak liste resmileşene kadar, karar geçerli olmayacak.
Çin Tarım Bakanlığı, et için yetiştirilen hayvanlar listesi yayımladı ve köpekler bu listenin dışında tutuldu. Taslak metinde köpekler evcil hayvan kategorisinde yer aldı.

Çin hükûmeti ülkede köpek eti yenmesinin yasaklanacağının sinyalini verdi. Çin Tarım Bakanlığı tarafından yayımlanan taslak "Et için yetiştirilen hayvanlar" listesinde köpeklerin yasaklı olduğu belirtildi. Bakanlık, karara gerekçe olarak "medeniyetin gelişmesini", hayvan hakları konusundaki endişeleri" ve hayvanlardan insanlara hastalık geçişini önleme çabalarını gösterdi.

KÖPEKLER ARTIK EVCİL HAYVAN KATEGORİSİNDE

Taslak listede köpekler "besi hayvan" olarak değil, "evcil hayvan" olarak yer aldı. Geçen günlerde Şenzen, Çin'de köpek ve kedi eti tüketimini yasaklayan ilk şehir oldu.

"İLK DEFA SİNYALİ VERİLİYOR"

The Guardian'a konuşan Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals'ın uluslararası direktörü Paul Littlefair, "İlk defa bir bakanlık köpeklerin yiyecek olmayacağının sinyalini veriyor. Bu diğer yerel yönetimlere Şenzen'i takip etme kapısını açıyor" dedi.

Taslak liste resmileşene kadar, karar geçerli olmayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.