OSCAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2018 - 11:41, Güncelleme: 05.03.2018 - 11:41
 

OSCAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 90'ıncı kez düzenlenen Oscar Ödül Töreninde ödüller sahibini buldu. 
Los Angeles'taki ünlü Dolby tiyatrosunda gerçekleşen Oscar Ödül Töreninde adaylar, 24 karat altınla kaplanmış Oscar heykelini almak için yarıştı.  Ünlülerin kırmızı halıdan geçişiyle başlayan gecede, katılımcıların Hollywood cinsel taciz skandallarına tepki olarak taktığı “Time’s Up“ (zaman doldu) iğneleri geceye damgasını vurdu.  Gecenin açılışını ve sunuculuğunu ünlü program sunucusu Jimmy Kimmel gerçekleştirdi. Aynı zamanda Harvey Weinstein skandalını ortaya çıkartan ve uğradığı istismarı ilk olarak anlatan Ashley Judd’da gecede sunucuydu. Ashley Judd sahneye çıktığında, “Zaman Doldu” hareketi ile ilgili olarak "Artık koro halinde Time’s Up diyoruz. İleriye bakıyoruz, eşitlik için sonsuz seçenekler olduğunu görüyoruz, bize bunun sözü verildi. Farklılıkları ekranda görmeye ihtiyacımız var" dedi.  “Shape of Water” filmi geceyi dört ödül ile kapatırken Oscar ödül kazananların tam listesi ise şu şekilde:  En İyi Film  Shape of Water  En iyi yardımcı erkek oyuncu  Sam Rockwell - Three Billbourds Outside Ebbing, Missouri  En iyi Makyaj ve Saç  Kazuhiro Tsuji, David Malinowski, and Lucy Sibbick - Darkest Hour  En iyi Kostüm  Mark Bridges - Phantom Thread  En iyi Belgesel  Ikarus  En iyi Ses Kurgusu  Richard King, Alex Gibson - Dunkirk  En İyi Ses Miksaj  Mark Veingarten, Gregg Landarker, Gary A. Rizzo - Dunkirk  En İyi Prodüksiyon Tasarım  Prodüksiyon dizayn: Paul Denham Austerberry, Set Dekorasayon: Shane Vieau, Jeff Melvin - The Shape of Water  En İyi Yabancı Dilde Film  A Fantastic Woman - Şili  En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu  Allison Janney - I, Tonya  En İyi Animasyon Kısa Film  Dear Basketball - Kobe Bryant, Glen Keane  En İyi Animasyon  Coco  En İyi Görsel Efekt  John Nelson, Gerd Nefzer, Paul Lambert, and Richard R. Hoover - Blade Runner 2049  En İyi Film Montaj  Lee Smith - Dunkirk  En İyi Kısa Belgesel Filmi  Heaven is a Traffic Jam On The 40s  En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film  The Silent Child  En İyi Uyarlama Senaryo  James Ivory - Call Me by Your Name  En İyi Özgün Senaryo  Jordan Peele - Get Out  En İyi Sinematografi  Roger A. Deakins - Blade Runner 2049  En İyi Orijinal Müzik  Alexandre Desplat - The Shape of Water  En İyi Orijinal Şarkı  Ernesto De la Cruz, Remember Me - Coco  En İyi Yönetmen  Guillermo de Toro - The Shape of Water  En İyi Erkek Başrol  Gary Oldman - Darkest Hour  En İyi Kadın Başrol  Frances McDormand - Three Billboards Outside Ebbing 
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 90'ıncı kez düzenlenen Oscar Ödül Töreninde ödüller sahibini buldu. 

Los Angeles'taki ünlü Dolby tiyatrosunda gerçekleşen Oscar Ödül Töreninde adaylar, 24 karat altınla kaplanmış Oscar heykelini almak için yarıştı. 
Ünlülerin kırmızı halıdan geçişiyle başlayan gecede, katılımcıların Hollywood cinsel taciz skandallarına tepki olarak taktığı “Time’s Up“ (zaman doldu) iğneleri geceye damgasını vurdu. 
Gecenin açılışını ve sunuculuğunu ünlü program sunucusu Jimmy Kimmel gerçekleştirdi. Aynı zamanda Harvey Weinstein skandalını ortaya çıkartan ve uğradığı istismarı ilk olarak anlatan Ashley Judd’da gecede sunucuydu. Ashley Judd sahneye çıktığında, “Zaman Doldu” hareketi ile ilgili olarak "Artık koro halinde Time’s Up diyoruz. İleriye bakıyoruz, eşitlik için sonsuz seçenekler olduğunu görüyoruz, bize bunun sözü verildi. Farklılıkları ekranda görmeye ihtiyacımız var" dedi. 
“Shape of Water” filmi geceyi dört ödül ile kapatırken Oscar ödül kazananların tam listesi ise şu şekilde: 
En İyi Film 
Shape of Water 
En iyi yardımcı erkek oyuncu 
Sam Rockwell - Three Billbourds Outside Ebbing, Missouri 
En iyi Makyaj ve Saç 
Kazuhiro Tsuji, David Malinowski, and Lucy Sibbick - Darkest Hour 
En iyi Kostüm 
Mark Bridges - Phantom Thread 
En iyi Belgesel 
Ikarus 
En iyi Ses Kurgusu 
Richard King, Alex Gibson - Dunkirk 
En İyi Ses Miksaj 
Mark Veingarten, Gregg Landarker, Gary A. Rizzo - Dunkirk 
En İyi Prodüksiyon Tasarım 
Prodüksiyon dizayn: Paul Denham Austerberry, Set Dekorasayon: Shane Vieau, Jeff Melvin - The Shape of Water 
En İyi Yabancı Dilde Film 
A Fantastic Woman - Şili 
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu 
Allison Janney - I, Tonya 
En İyi Animasyon Kısa Film 
Dear Basketball - Kobe Bryant, Glen Keane 
En İyi Animasyon 
Coco 
En İyi Görsel Efekt 
John Nelson, Gerd Nefzer, Paul Lambert, and Richard R. Hoover - Blade Runner 2049 
En İyi Film Montaj 
Lee Smith - Dunkirk 
En İyi Kısa Belgesel Filmi 
Heaven is a Traffic Jam On The 40s 
En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film 
The Silent Child 
En İyi Uyarlama Senaryo 
James Ivory - Call Me by Your Name 
En İyi Özgün Senaryo 
Jordan Peele - Get Out 
En İyi Sinematografi 
Roger A. Deakins - Blade Runner 2049 
En İyi Orijinal Müzik 
Alexandre Desplat - The Shape of Water 
En İyi Orijinal Şarkı 
Ernesto De la Cruz, Remember Me - Coco 
En İyi Yönetmen 
Guillermo de Toro - The Shape of Water 
En İyi Erkek Başrol 
Gary Oldman - Darkest Hour 
En İyi Kadın Başrol 
Frances McDormand - Three Billboards Outside Ebbing 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.