POLONYA'DA TAVUĞA PROTEZ BACAK

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2018 - 11:38, Güncelleme: 05.03.2018 - 11:38
 

POLONYA'DA TAVUĞA PROTEZ BACAK

Polonya’da bacağı tümör nedeniyle kesilen bir tavuğa protez bacak takılacak. 
Polonya’nın Przemysl kentinde yaşayan Nadia adlı kadın, evinde beslediği tavuğu Teofila’yı sol ayağındaki şişlik nedeniyle Ada Küçük Hayvan Kliniği’ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde tavuğun ayağında kötü huylu tümör olduğu belirlendi. Yıllardır evinde beslediği 13 yaşındaki Teofila’yı uyutmaya gönlü razı gelmeyen 80 yaşındaki Nadia’ya veterinerler tavuğun ayağının kesilip yerine protez takılabileceğini söyledi. Bunun üzerine sahibinin de onayıyla ameliyata alınan Teofila’nın sol bacağı kesildi.  Ameliyatı gerçekleştiren veteriner hekim Radoslaw Fedaczynski, operasyon sonrası yaptığı açıklamada başlangıçta tavuk için çok endişelendiğini, onun böylesi ağır bir ameliyatı nasıl kaldıracağını bilmediklerini ifade etti. “Yaptığımız tetkikler neticesinde ayağı kurtarmamızın mümkün olmadığını gördük, çünkü tümör kemiğin her tarafını sarmıştı, ameliyatı gerçekleştirdik. Ama şuanda Teofila kendini çok iyi hissediyor, sol bacağında yer alan çıkıntının üzerinde yürümeye başladı bile. Şimdilik evde, halının üzerinde yürüyor” diyen Fedaczynski, önümüzdeki süreçte tavuğa protez takmak istediklerini söyledi.  Teofila’ya takılacak protezin implant şeklinde olacağını belirten Fedaczynski, önümüzdeki günlerde böylesi bir implantın tavuğa uygulanıp uygulanamayacağını test edeceklerini söyledi.  Ancak veteriner Fedaczynski’nin “Polonya’nın en mutlu tavuğu” olarak nitelediği Teofila’yı protez takılmasının ardından uzun bir rehabilitasyon süreci bekliyor. Tavuk Teofila, arkadaşları kedi ve köpekle birlikte şimdi evinde istirahat ediyor. 
Polonya’da bacağı tümör nedeniyle kesilen bir tavuğa protez bacak takılacak. 

Polonya’nın Przemysl kentinde yaşayan Nadia adlı kadın, evinde beslediği tavuğu Teofila’yı sol ayağındaki şişlik nedeniyle Ada Küçük Hayvan Kliniği’ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde tavuğun ayağında kötü huylu tümör olduğu belirlendi. Yıllardır evinde beslediği 13 yaşındaki Teofila’yı uyutmaya gönlü razı gelmeyen 80 yaşındaki Nadia’ya veterinerler tavuğun ayağının kesilip yerine protez takılabileceğini söyledi. Bunun üzerine sahibinin de onayıyla ameliyata alınan Teofila’nın sol bacağı kesildi. 
Ameliyatı gerçekleştiren veteriner hekim Radoslaw Fedaczynski, operasyon sonrası yaptığı açıklamada başlangıçta tavuk için çok endişelendiğini, onun böylesi ağır bir ameliyatı nasıl kaldıracağını bilmediklerini ifade etti. “Yaptığımız tetkikler neticesinde ayağı kurtarmamızın mümkün olmadığını gördük, çünkü tümör kemiğin her tarafını sarmıştı, ameliyatı gerçekleştirdik. Ama şuanda Teofila kendini çok iyi hissediyor, sol bacağında yer alan çıkıntının üzerinde yürümeye başladı bile. Şimdilik evde, halının üzerinde yürüyor” diyen Fedaczynski, önümüzdeki süreçte tavuğa protez takmak istediklerini söyledi. 
Teofila’ya takılacak protezin implant şeklinde olacağını belirten Fedaczynski, önümüzdeki günlerde böylesi bir implantın tavuğa uygulanıp uygulanamayacağını test edeceklerini söyledi. 
Ancak veteriner Fedaczynski’nin “Polonya’nın en mutlu tavuğu” olarak nitelediği Teofila’yı protez takılmasının ardından uzun bir rehabilitasyon süreci bekliyor. Tavuk Teofila, arkadaşları kedi ve köpekle birlikte şimdi evinde istirahat ediyor. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.