Trump'tan Güney Kore çıkışı

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2017 - 09:05, Güncelleme: 11.11.2017 - 09:05
 

Trump'tan Güney Kore çıkışı

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Vietnam’ın Danang şehrinde gerçekleştirilen APEC Zirvesi’nde Kuzey Kore krizine değindi. 
ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Vietnam'da gerçekleştirilen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi’nde (APEC) yaptığı konuşmada, Asya ziyaretinin odak noktası olan Kuzey Kore krizine değindi. Trump uluslararası toplumu, Kuzey Kore rejiminin, nükleer silahlara karşı attığı her adımın büyük tehlike oluşturduğu konusunda uyardı. Trump, "Bölgenin geleceği bir diktatörün şiddetli fetih arzusu ve nükleer şantaj fantezileri tarafından esir alınmamalıdır" dedi. Trump, Çin'de de vurguladığı gibi ticari istismarları kabul etmeyeceklerini belirterek, ABD üzerinden avantaj elde edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Trump, "Her zaman yaptığım gibi kendi ülkem Amerika'ya öncelik vereceğim. Burada bulunan herkesin kendi ülkesine öncelik vermesini istiyorum" dedi. Trump'ın başkan olarak attığı ilk adımlardan biri, eski Başkan Barack Obama'nın birçok Asya ülkesi tarafından desteklenen bir anlaşma olan Trans-Pasifik Ortaklığı'ndan çıkmaktı. Trump, "ABD olarak yıllar boyunca sistematik bir şekilde ekonomimizi az sayıda koşulla dışarıya açtık. Fakat biz market engellerini düşürürken öteki ülkeler bize kendi marketlerini açmadı" diye konuştu.  Trump, kendinden önceki yönetimleri ticari açıdan sorumlu tutarak, "Ticaret konusunda Çin'i ya da başka bir ülkeyi ABD'den faydalandıkları için suçlamıyorum. Onlar sadece işlerini yapıyorlar. Fakat, artık ABD'den faydalanılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Vietnam’ın Danang şehrinde gerçekleştirilen APEC Zirvesi’nde Kuzey Kore krizine değindi. 

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Vietnam'da gerçekleştirilen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi’nde (APEC) yaptığı konuşmada, Asya ziyaretinin odak noktası olan Kuzey Kore krizine değindi. Trump uluslararası toplumu, Kuzey Kore rejiminin, nükleer silahlara karşı attığı her adımın büyük tehlike oluşturduğu konusunda uyardı. Trump, "Bölgenin geleceği bir diktatörün şiddetli fetih arzusu ve nükleer şantaj fantezileri tarafından esir alınmamalıdır" dedi.
Trump, Çin'de de vurguladığı gibi ticari istismarları kabul etmeyeceklerini belirterek, ABD üzerinden avantaj elde edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Trump, "Her zaman yaptığım gibi kendi ülkem Amerika'ya öncelik vereceğim. Burada bulunan herkesin kendi ülkesine öncelik vermesini istiyorum" dedi.
Trump'ın başkan olarak attığı ilk adımlardan biri, eski Başkan Barack Obama'nın birçok Asya ülkesi tarafından desteklenen bir anlaşma olan Trans-Pasifik Ortaklığı'ndan çıkmaktı. Trump, "ABD olarak yıllar boyunca sistematik bir şekilde ekonomimizi az sayıda koşulla dışarıya açtık. Fakat biz market engellerini düşürürken öteki ülkeler bize kendi marketlerini açmadı" diye konuştu. 
Trump, kendinden önceki yönetimleri ticari açıdan sorumlu tutarak, "Ticaret konusunda Çin'i ya da başka bir ülkeyi ABD'den faydalandıkları için suçlamıyorum. Onlar sadece işlerini yapıyorlar. Fakat, artık ABD'den faydalanılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.