YEMEN ORDUSU ARAP KOALİSYONU'NUN DESTEĞİYLE HUDEYDE'YE HAREKAT BAŞLATTI

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2018 - 08:21, Güncelleme: 13.06.2018 - 08:21
 

YEMEN ORDUSU ARAP KOALİSYONU'NUN DESTEĞİYLE HUDEYDE'YE HAREKAT BAŞLATTI

Yemen ordusu ve direniş güçleri, Husilerin barışçıl çözüm teklifini reddetmesi üzerine Arap Koalisyonu'nun desteğiyle Husi militanların kontrolündeki Hudeyde limanına sabah harekat başlattı. 
Askeri bir kaynak, Yemen ordusunun direniş güçleri ile birlikte Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu'nun deniz ve hava desteğiyle Hudeyde limanını Husilerden geri almak için birkaç koldan büyük bir askeri harekat başladığını açıkladı. Mahalli kaynaklar, şehrin varoşlarından şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu söyledi. Yemen ordusu, sabah saatlerinde Hudeyde'nin güneyindeki Nehayle kırsalının kontrolünün sağlandığını açıkladı.  Yemen hükümeti ise yaptığı açıklamada, Husileri suçlayarak Hudeyde limanının önemine vurgu yaptı. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, “Husileri Hudeyde limanından çıkarmak için yaptığımız barışçıl ve siyasi çözüm bulma çabalarını tükettik. Hudeyde limanının kurtarılması Husilerin çöküşünün başlamasıdır. Hudeyde limanının kontrolünün sağlanmasıyla Babul Mendep boğazında deniz trafiğinin güvenliği sağlanacak ve gönderdiği silahlarla Yemenlilerin kanlarının dökülmesini sağlayan İran’ın ellerini kesecektir” denildi.  Yemen hükümeti, Arap Koalisyonu'nun desteğiyle Hudeyde limanının tamamen kurtarılmasının ardından Hudeyde halkına karşı milli görevini yerine getireceğini, acılarını dindireceğini, şehrin bütün bölgelerinde hayatın normale dönmesini sağlayacağını tekrarladı. Hükümet, yakın zamanda Hudeyde’nin kurtuluş haberini vereceğini belirtti.  Askeri kaynaklar ise, şehri ve limanı kurtarmak için yapılan askeri harekatlarda siviller ve alt yapıya zarar vermemek için gerekenlerin yapılacağını bildirdi.  Yemen’in Kızıldeniz’deki en büyük limanı olan ve halk için büyük öneme sahip olan Hudeyde, Husi milislerin elindeki tek liman. 
Yemen ordusu ve direniş güçleri, Husilerin barışçıl çözüm teklifini reddetmesi üzerine Arap Koalisyonu'nun desteğiyle Husi militanların kontrolündeki Hudeyde limanına sabah harekat başlattı. 

Askeri bir kaynak, Yemen ordusunun direniş güçleri ile birlikte Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu'nun deniz ve hava desteğiyle Hudeyde limanını Husilerden geri almak için birkaç koldan büyük bir askeri harekat başladığını açıkladı. Mahalli kaynaklar, şehrin varoşlarından şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu söyledi. Yemen ordusu, sabah saatlerinde Hudeyde'nin güneyindeki Nehayle kırsalının kontrolünün sağlandığını açıkladı. 
Yemen hükümeti ise yaptığı açıklamada, Husileri suçlayarak Hudeyde limanının önemine vurgu yaptı. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, “Husileri Hudeyde limanından çıkarmak için yaptığımız barışçıl ve siyasi çözüm bulma çabalarını tükettik. Hudeyde limanının kurtarılması Husilerin çöküşünün başlamasıdır. Hudeyde limanının kontrolünün sağlanmasıyla Babul Mendep boğazında deniz trafiğinin güvenliği sağlanacak ve gönderdiği silahlarla Yemenlilerin kanlarının dökülmesini sağlayan İran’ın ellerini kesecektir” denildi. 
Yemen hükümeti, Arap Koalisyonu'nun desteğiyle Hudeyde limanının tamamen kurtarılmasının ardından Hudeyde halkına karşı milli görevini yerine getireceğini, acılarını dindireceğini, şehrin bütün bölgelerinde hayatın normale dönmesini sağlayacağını tekrarladı. Hükümet, yakın zamanda Hudeyde’nin kurtuluş haberini vereceğini belirtti. 
Askeri kaynaklar ise, şehri ve limanı kurtarmak için yapılan askeri harekatlarda siviller ve alt yapıya zarar vermemek için gerekenlerin yapılacağını bildirdi. 
Yemen’in Kızıldeniz’deki en büyük limanı olan ve halk için büyük öneme sahip olan Hudeyde, Husi milislerin elindeki tek liman. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.