CELAL BAYAR'A YENİ REKTÖR NEDEN ATANMIYOR?

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2019 - 15:16, Güncelleme: 25.07.2019 - 15:16
 

CELAL BAYAR'A YENİ REKTÖR NEDEN ATANMIYOR?

Gazetemizin güçlü kalemlerinde Yazar Ramazan Duman, son günlerde Manisa'mızda sıkça konuşulan konular arasında yer alan "Rektör Atanmaması" konusunu kaleme aldı.
Üzülerek belirtmek istiyorum ki, ülkemizde bulunan üniversitelerin çoğu siyasi güdümün gölgesinde kalmaktadır. Hal böyle olunca üniversitelerden de ülke adına başarı ve ilerleme beklemek hayalden öte gidememektedir. Ülkemizin sosyal-ekonomik durumuna baktığımız zaman, üretken bir toplum değil, tüketen bir toplum olmamız kaçınılmazdır. Ülkemizde sorun üniversite sayısının azlığı yada yetişmiş akademisyen azlığı değildir. Sorun yetişmiş akademisyenlerin bir türlü bilgi ve becerilerini projelendirip halka ve devlet teşkilatlarına sokamamasıdır. Üniversite hocalarının ve yöneticilerin ülkemizde ayrı bir özelliği var. Yaşantıları, tavırları, halka karşı üst perdeden bakmaları vb. Kendilerini daima elit bir tabaka olarak gören ve kendilerine has dünyalarında yaşayan, halktan kopuk bir topluluk olarak görebiliriz onları. Gelelim şehrimizin ve ülkemizin önemli üniversiteleri arasına giren Celal Bayar Üniversitesi'ne. CBÜ, Manisa'nın stratejik yapısı gereği, bu şehrin kalkınmasında en büyük rolü üstlenen kurum olması gerekirken, Manisa'nın yerleşik düzenine ve kalkınma potansiyeline baktığımız zaman çok geride kaldığımızı görmek mümkündür. Bu sorunlar üniversitemizin, Manisa halkı ile kopuk olması ve elini hiç bir zaman taşın altına koymamasından kaynaklanmaktadır. Manisa’da yaşayıp üniversite sınavını kazanıp kayıt yaptıran gençlerin %83’ü burada okumak istemediği için Manisa dışındaki üniversitelere gitmesinin altında yatan nedenler ivedilikle araştırılmalı ve acilen çözümler sunulmalıdır. CBÜ'nin üniversiteler arasında 40. sıralara kadar gerilemesinin detayları ortaya çıkarılmalıdır. ÜNİVERSİTELER KENDİ İÇİNDE BARIŞIK DEĞİL Maalesef her alanda olduğu gibi, üniversitelerimizin içi de makam ve koltuk sevdasıyla yanıp tutuşan hocalarla dolu. Kendi aralarında barışık olmayan her türlü entrikaların döndüğü bir kurumda başarı beklemek zor. O yüzden dünya çapında bir üniversitemiz yok. Son günlerde CBÜ de tartışılan kurumlar arasına girdi. Mevcut Rektör Ahmet Çelebi görev süresinin dolmuş olmasına rağmen, yerine yeni rektör atanmaması üniversite içinde de söylentilerin çıkmasına sebep oluyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 11 üniversitenin rektörünün ataması yapılmış, fakat 17 Kasım 2014 tarihinde atanan ve 17 Kasım 2018 tarihinde görev süresi dolan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne yeni rektör ataması yapılmamıştır. CELAL BAYAR'A YENİ YÜZLER ŞART AK Parti, 10 Temmuz 2018 tarihinde çıkardığı 3 sayılı kararnamenin III sayılı cetvelinde, rektörlerin görev süresini 4 yıl olarak belirlemesine rağmen CBÜ rektörünün değişmemesi akıllarda soru işareti oluşturmaktadır. Böylesine güzide bir üniversiteden Manisa halkının beklentisi, bilim ve teknolojinin ışığında bölgenin sanayi, ticaret ve tarım sektörünün ihtiyacına cevap verecek şekilde ülkemize, Manisa’mıza katkı sağlamasıdır. Bu başarıların da elde edilebilmesi için Celal Bayar Üniversitesi’ne acilen yeni bir rektör ataması yapılmalı ve yarım kalan projeler ve çalışmalar bir an evvel tamamlanmalıdır.  
Gazetemizin güçlü kalemlerinde Yazar Ramazan Duman, son günlerde Manisa'mızda sıkça konuşulan konular arasında yer alan "Rektör Atanmaması" konusunu kaleme aldı.
Üzülerek belirtmek istiyorum ki, ülkemizde bulunan üniversitelerin çoğu siyasi güdümün gölgesinde kalmaktadır. Hal böyle olunca üniversitelerden de ülke adına başarı ve ilerleme beklemek hayalden öte gidememektedir. Ülkemizin sosyal-ekonomik durumuna baktığımız zaman, üretken bir toplum değil, tüketen bir toplum olmamız kaçınılmazdır. Ülkemizde sorun üniversite sayısının azlığı yada yetişmiş akademisyen azlığı değildir. Sorun yetişmiş akademisyenlerin bir türlü bilgi ve becerilerini projelendirip halka ve devlet teşkilatlarına sokamamasıdır.

Üniversite hocalarının ve yöneticilerin ülkemizde ayrı bir özelliği var. Yaşantıları, tavırları, halka karşı üst perdeden bakmaları vb. Kendilerini daima elit bir tabaka olarak gören ve kendilerine has dünyalarında yaşayan, halktan kopuk bir topluluk olarak görebiliriz onları.

Gelelim şehrimizin ve ülkemizin önemli üniversiteleri arasına giren Celal Bayar Üniversitesi'ne. CBÜ, Manisa'nın stratejik yapısı gereği, bu şehrin kalkınmasında en büyük rolü üstlenen kurum olması gerekirken, Manisa'nın yerleşik düzenine ve kalkınma potansiyeline baktığımız zaman çok geride kaldığımızı görmek mümkündür. Bu sorunlar üniversitemizin, Manisa halkı ile kopuk olması ve elini hiç bir zaman taşın altına koymamasından kaynaklanmaktadır. Manisa’da yaşayıp üniversite sınavını kazanıp kayıt yaptıran gençlerin %83’ü burada okumak istemediği için Manisa dışındaki üniversitelere gitmesinin altında yatan nedenler ivedilikle araştırılmalı ve acilen çözümler sunulmalıdır. CBÜ'nin üniversiteler arasında 40. sıralara kadar gerilemesinin detayları ortaya çıkarılmalıdır.

ÜNİVERSİTELER KENDİ İÇİNDE BARIŞIK DEĞİL

Maalesef her alanda olduğu gibi, üniversitelerimizin içi de makam ve koltuk sevdasıyla yanıp tutuşan hocalarla dolu. Kendi aralarında barışık olmayan her türlü entrikaların döndüğü bir kurumda başarı beklemek zor. O yüzden dünya çapında bir üniversitemiz yok. Son günlerde CBÜ de tartışılan kurumlar arasına girdi. Mevcut Rektör Ahmet Çelebi görev süresinin dolmuş olmasına rağmen, yerine yeni rektör atanmaması üniversite içinde de söylentilerin çıkmasına sebep oluyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 11 üniversitenin rektörünün ataması yapılmış, fakat 17 Kasım 2014 tarihinde atanan ve 17 Kasım 2018 tarihinde görev süresi dolan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne yeni rektör ataması yapılmamıştır.

CELAL BAYAR'A YENİ YÜZLER ŞART

AK Parti, 10 Temmuz 2018 tarihinde çıkardığı 3 sayılı kararnamenin III sayılı cetvelinde, rektörlerin görev süresini 4 yıl olarak belirlemesine rağmen CBÜ rektörünün değişmemesi akıllarda soru işareti oluşturmaktadır. Böylesine güzide bir üniversiteden Manisa halkının beklentisi, bilim ve teknolojinin ışığında bölgenin sanayi, ticaret ve tarım sektörünün ihtiyacına cevap verecek şekilde ülkemize, Manisa’mıza katkı sağlamasıdır. Bu başarıların da elde edilebilmesi için Celal Bayar Üniversitesi’ne acilen yeni bir rektör ataması yapılmalı ve yarım kalan projeler ve çalışmalar bir an evvel tamamlanmalıdır.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hasan Hüseyin YILMAZ
(25.07.2019 21:21 - #1823)
A Çelebi geldiğinde ilk beyanatı neydi? Bir rektör yerelde (Manisa'nın) her türlü kalkınnasıns üniversite olarak ilmi ve teknik destek verrmeli. İlmi, eğitimi ve öğretimi köreltmek için herşeyi yaptı. Fazla söze hacet yok! Nokta.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.