MANİSA LİSESİ'NDE 20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.07.2020 - 17:20, Güncelleme: 07.07.2020 - 17:20
 

MANİSA LİSESİ'NDE 20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

134 yıllık bir geçmişe sahip olan ve Manisa’nın en köklü okullarından biri olmasına rağmen son 16 yılda yaklaşık 20 müdürün vekil olarak görev yaptığı Manisa Lisenin yeni müdürü Ziya Çiçek oldu. Görevine başlayan ziya çiçek tebrikleri kabul etmeye başladı. Manisa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Abidin Yatkın, Manisa Mali Müşavirler Odası Eğitim Komisyonu Başkanı Kadri Arslan, Yunusemre Muradiye Ayser Kani Çeliker Ortaokulu Müdürü Mehmet Arslan, Sancaklı İğdecik İlköğretim Okulu Müdürü Suat Arslan ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ziya çiçek ziyaretlerinde dolayı kendilerine teşekkür etti. 
Manisa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Abidin Yatkın, Manisa Lisesi’nde 20 yılda 16 müdür değişiminin olduğunu ve Manisa Lisesi’nin gereken değeri görmediğini söyledi. Bu sene de müdür olarak atanan Ziya Çiçek’in çok iyi bir şekilde yöneteceğine ve yeni öğretim yılında güzel işler başaracağını belirtti. Müdür değişikliği konusunda her kesimden destek aldığını ve bu konuda yapılan çabaların boşa çıkmadığını sözlerini ekledi. Abidin Yatkın,“Dernek olarak 6 yıl önce kurulduktan sonra okulumuz ile olan ilişkilerimizde, okulumuzun en büyük sorunlarından biri müdür değişiklikleriydi. Geçmişe baktığımızda yaklaşık 20 yıla yakın okulumuzda 16 müdür değişikliği oldu. Hatta benim 6 yıllık görevim boyunca 7. müdürü görüyorum. Dolayısıyla bu konuda belki okul müdürlüğü yapmak çok kolay değil gibi görünsede, okulun istikrarı, başarısı açısından mutlaka asil bir müdürün olması gerekliliği var. Maalesef şuanda birçok okul vekaletle yürütüldüğü için birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor ama bizim için asıl olan Manisa Lisesi” dedi. MANİSA LİSESİ ESKİ BAŞARILI GÜNLERİNE DÖNECEK  Yatkın, sorunun çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Biz Manisa LisesiMezunlar Derneği olarak bu problemi gördükten sonra çözümü için önce yerel bürokratlar sonra siyasetçiler ve eşrafla istişarelerde bulunduk. Fakat ilk yıllarda yaptığımız tüm çabalar olumsuz sonuçlandı. Bu konuda bizi ciddiye almadılar, önemsemediler ısrarcıyız,  ısrarla bu işin üzerine gittik. Haklı olduğumuz görülünce değerli büyüğümüz Bülent Arınç, Özgür Özel, Ömer Baysal, Semih Balaban bize bu konuda desteklerini gösterdiler. Yani siyasetin her kesimi özellikle Bülent Bey’in bu konuda bizim haklılığımızla beraber destekvermesi önemliydi. Geçen yıl aslında bu konuda Bakan Bey’e kadarakonu iletildi. Milli Eğitim Bakanı bu konuda hamle de yaptı,  ancak mevcut kadro nedeniyle bu başarıya ulaşılamadı. Bugün bukonuda hem yerel siyasetçiler, hem Bülent Bey’in desteği hem de milli eğitimde artık haklılığımıza onay veren il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve okulumuzun bir önceki müdürühaklılığımızı tescilledi. Ve Sayın müdürümüzün okulumuza gelmesi konusunda talebimizi olumlu karşıladı. Bugün 20 yıllık problemi çözmüşoluyoruz. İşin içine baktığımızda Manisa Lisesi hakkettiği değeri görmüyorve bunu tüm kamuoyu ve mezunlar biliyorlar. Bugün bir Manisa Lisesinin bir Atatürk Lisesi ile özdeş olması gerekiyor çünkü köklü bir geçmişi var. Geçmişte yapılan hatalar nedeniyle bugün Manisa Lisesi sıradan herhangi bir lise gibi görünse de aslında çok ciddi dinamikleri var.  Öğretmen kalitesi, fiziki yapısı ve mezun ilişkileri nedeniyle çok güçlü bir okul. Sanırım birkaç yıl içerisinde müdürümüzün katkıları bizimdesteğimiz, mezun eşrafın bize olan destekleri birleşip okulumuzu eski başarılı günlerimize geri getireceğimizi düşünüyorum” dedi
134 yıllık bir geçmişe sahip olan ve Manisa’nın en köklü okullarından biri olmasına rağmen son 16 yılda yaklaşık 20 müdürün vekil olarak görev yaptığı Manisa Lisenin yeni müdürü Ziya Çiçek oldu. Görevine başlayan ziya çiçek tebrikleri kabul etmeye başladı. Manisa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Abidin Yatkın, Manisa Mali Müşavirler Odası Eğitim Komisyonu Başkanı Kadri Arslan, Yunusemre Muradiye Ayser Kani Çeliker Ortaokulu Müdürü Mehmet Arslan, Sancaklı İğdecik İlköğretim Okulu Müdürü Suat Arslan ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ziya çiçek ziyaretlerinde dolayı kendilerine teşekkür etti. 

Manisa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Abidin Yatkın, Manisa Lisesi’nde 20 yılda 16 müdür değişiminin olduğunu ve Manisa Lisesi’nin gereken değeri görmediğini söyledi. Bu sene de müdür olarak atanan Ziya Çiçek’in çok iyi bir şekilde yöneteceğine ve yeni öğretim yılında güzel işler başaracağını belirtti. Müdür değişikliği konusunda her kesimden destek aldığını ve bu konuda yapılan çabaların boşa çıkmadığını sözlerini ekledi.
Abidin Yatkın,“Dernek olarak 6 yıl önce kurulduktan sonra okulumuz ile olan ilişkilerimizde, okulumuzun en büyük sorunlarından biri müdür değişiklikleriydi. Geçmişe baktığımızda yaklaşık 20 yıla yakın okulumuzda 16 müdür değişikliği oldu. Hatta benim 6 yıllık görevim boyunca 7. müdürü görüyorum. Dolayısıyla bu konuda belki okul müdürlüğü yapmak çok kolay değil gibi görünsede, okulun istikrarı, başarısı açısından mutlaka asil bir müdürün olması gerekliliği var. Maalesef şuanda birçok okul vekaletle yürütüldüğü için birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor ama bizim için asıl olan Manisa Lisesi” dedi.

MANİSA LİSESİ ESKİ BAŞARILI GÜNLERİNE DÖNECEK 


Yatkın, sorunun çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Biz Manisa LisesiMezunlar Derneği olarak bu problemi gördükten sonra çözümü için önce yerel bürokratlar sonra siyasetçiler ve eşrafla istişarelerde bulunduk. Fakat ilk yıllarda yaptığımız tüm çabalar olumsuz sonuçlandı. Bu konuda bizi ciddiye almadılar, önemsemediler ısrarcıyız,  ısrarla bu işin üzerine gittik. Haklı olduğumuz görülünce değerli büyüğümüz Bülent Arınç, Özgür Özel, Ömer Baysal, Semih Balaban bize bu konuda desteklerini gösterdiler. Yani siyasetin her kesimi özellikle Bülent Bey’in bu konuda bizim haklılığımızla beraber destekvermesi önemliydi. Geçen yıl aslında bu konuda Bakan Bey’e kadarakonu iletildi. Milli Eğitim Bakanı bu konuda hamle de yaptı,  ancak mevcut kadro nedeniyle bu başarıya ulaşılamadı. Bugün bukonuda hem yerel siyasetçiler, hem Bülent Bey’in desteği hem de milli eğitimde artık haklılığımıza onay veren il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve okulumuzun bir önceki müdürühaklılığımızı tescilledi. Ve Sayın müdürümüzün okulumuza gelmesi konusunda talebimizi olumlu karşıladı. Bugün 20 yıllık problemi çözmüşoluyoruz. İşin içine baktığımızda Manisa Lisesi hakkettiği değeri görmüyorve bunu tüm kamuoyu ve mezunlar biliyorlar. Bugün bir Manisa Lisesinin bir Atatürk Lisesi ile özdeş olması gerekiyor çünkü köklü bir geçmişi var. Geçmişte yapılan hatalar nedeniyle bugün Manisa Lisesi sıradan herhangi bir lise gibi görünse de aslında çok ciddi dinamikleri var.  Öğretmen kalitesi, fiziki yapısı ve mezun ilişkileri nedeniyle çok güçlü bir okul. Sanırım birkaç yıl içerisinde müdürümüzün katkıları bizimdesteğimiz, mezun eşrafın bize olan destekleri birleşip okulumuzu eski başarılı günlerimize geri getireceğimizi düşünüyorum” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.