Manisa’da faaliyet gösteren sürücü kurslarının eğitmenleri ve sürücü adayları dertli

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2020 - 11:19, Güncelleme: 09.10.2020 - 11:19
 

Manisa’da faaliyet gösteren sürücü kurslarının eğitmenleri ve sürücü adayları dertli

Yağmurda, çamurda, kışın soğuğunda, yazın kavurucu sıcaklarının altında ehliyet almaya çalışan sürücü adayları ve eğitmenleri yetkililere şu sözlerle seslendi; “Ne sığınabileceğimiz bir gölgelik, ne bir tuvalet, ne de bir sosyal yaşam yerimiz yok.”
Haber: Caner KILIÇ Manisa’nın Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde, ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşların direksiyon eğitimi aldıkları ve ardından sınava girdikleri güzergahta yaşanan zorlukları anlatan usta öğreticiler ve sürücü adayları, yetkililere yeniden çağrıda bulundular. Eğitim ve sınav esnasında, sürücü adaylarının oturabilecekleri ve hocaları ile istişare edebilecekleri bir alanın olmamasından dert yanan Direksiyon Usta Öğreticileri, olumsuz hava şartlarından da oldukça fazla etkilendiklerinin altını çizdiler. Uzun yıllardır yağışlı, soğuk veya sıcak havalarda, içerisinde oturup bekleyebilecekleri kapalı bir alanlarının bile olmadığını söyleyen sürücü adayları ve hocaları, tuvalet ihtiyaçlarını da yakınlardaki camilerin tuvaletlerini kullanarak giderdiklerini belirtti. "ÇOK BÜYÜK BİR ŞEY İSTEMİYORUZ" Yaşadıkları sıkıntıları gazetemiz Denge’ye anlatan direksiyon eğitmenlerinden Lütfiye Sunay; “Sınav günleri, ders günleri herkes burada ayakta. Sıcak, soğuk, yağmur, çamur fark etmiyor. Lavabomuz, oturabilecek, sığınabilecek bir yerimiz de yok. Çok büyük bir şey istemiyoruz. Oturup dinlenebileceğimiz, en azından tuvalet ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz bir alan istiyoruz.” dedi. "KIŞ GELİYOR, BİR ŞEYLER YAPILMALI" Ehliyet almak için direksiyon eğitimlerine katılan sürücü adaylarından Bahar Uğuz da; “Oturup dinleneceğimiz bir alan, lavabo yok. Yağmur yağdığında altında bekleyeceğimiz tek yer duraklar. Kış geliyor. En azından sıcak bir ortam ve lavabo yapılabilir.” diye konuştu "BÜTÜN SÜRÜCÜ KURSLARININ ORTAK TALEBİ" Bir başka Direksiyon Eğitmeni Mustafa Kara ise şu sözlere yer verdi; "Bu konu, yıllardır gündeme gelen ama bir türlü çözüm bulunamayan bir konu. Ne bir çay ocağımız var, ne bir lavabomuz var. Yağmurlu havalarda, soğuk veya aşırı sıcak havalarda sığınabileceğimiz bir yerimiz de yok. Hadi çayımızı bir yerlere gidip içebiliyoruz da en azından bir bekleme alanı ve tuvalet olursa çok iyi olurdu. Yetkililerden isteğimiz budur. Bütün sürücü kurslarının talebi hemen hemen aynı."
Yağmurda, çamurda, kışın soğuğunda, yazın kavurucu sıcaklarının altında ehliyet almaya çalışan sürücü adayları ve eğitmenleri yetkililere şu sözlerle seslendi; “Ne sığınabileceğimiz bir gölgelik, ne bir tuvalet, ne de bir sosyal yaşam yerimiz yok.”

Haber: Caner KILIÇ

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde, ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşların direksiyon eğitimi aldıkları ve ardından sınava girdikleri güzergahta yaşanan zorlukları anlatan usta öğreticiler ve sürücü adayları, yetkililere yeniden çağrıda bulundular. Eğitim ve sınav esnasında, sürücü adaylarının oturabilecekleri ve hocaları ile istişare edebilecekleri bir alanın olmamasından dert yanan Direksiyon Usta Öğreticileri, olumsuz hava şartlarından da oldukça fazla etkilendiklerinin altını çizdiler. Uzun yıllardır yağışlı, soğuk veya sıcak havalarda, içerisinde oturup bekleyebilecekleri kapalı bir alanlarının bile olmadığını söyleyen sürücü adayları ve hocaları, tuvalet ihtiyaçlarını da yakınlardaki camilerin tuvaletlerini kullanarak giderdiklerini belirtti.

"ÇOK BÜYÜK BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

Yaşadıkları sıkıntıları gazetemiz Denge’ye anlatan direksiyon eğitmenlerinden Lütfiye Sunay; “Sınav günleri, ders günleri herkes burada ayakta. Sıcak, soğuk, yağmur, çamur fark etmiyor. Lavabomuz, oturabilecek, sığınabilecek bir yerimiz de yok. Çok büyük bir şey istemiyoruz. Oturup dinlenebileceğimiz, en azından tuvalet ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz bir alan istiyoruz.” dedi.

"KIŞ GELİYOR, BİR ŞEYLER YAPILMALI"

Ehliyet almak için direksiyon eğitimlerine katılan sürücü adaylarından Bahar Uğuz da; “Oturup dinleneceğimiz bir alan, lavabo yok. Yağmur yağdığında altında bekleyeceğimiz tek yer duraklar. Kış geliyor. En azından sıcak bir ortam ve lavabo yapılabilir.” diye konuştu

"BÜTÜN SÜRÜCÜ KURSLARININ ORTAK TALEBİ"

Bir başka Direksiyon Eğitmeni Mustafa Kara ise şu sözlere yer verdi; "Bu konu, yıllardır gündeme gelen ama bir türlü çözüm bulunamayan bir konu. Ne bir çay ocağımız var, ne bir lavabomuz var. Yağmurlu havalarda, soğuk veya aşırı sıcak havalarda sığınabileceğimiz bir yerimiz de yok. Hadi çayımızı bir yerlere gidip içebiliyoruz da en azından bir bekleme alanı ve tuvalet olursa çok iyi olurdu. Yetkililerden isteğimiz budur. Bütün sürücü kurslarının talebi hemen hemen aynı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.