Şehit Fatih Kalu İHL, Manisa’nın Gururu Olmaya Devam Ediyor

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.07.2020 - 11:45, Güncelleme: 09.07.2020 - 11:45
 

Şehit Fatih Kalu İHL, Manisa’nın Gururu Olmaya Devam Ediyor

Son iki yılda hazırladığı projeler ve ulusal yarışmalarda kazandığı başarılar ile Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Manisa'nın adını Dünya çapında duyurmaya devam ediyor.
Milli, manevi, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyetimizin değerlerini koruyan; aynı zamanda ahlaki ve insani değerleri benimseyen, okuyan, düşünen, araştıran, yorumlayan, sorgulayan, yapıcı, üretken, bilgi ve hikmetin yolunda giden, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştirmek misyonunu benimseyen okul; 2019 yılında #TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında  Ege bölge birinciliği,#İyiliklerYarışıyor Proje yarışmasında ise Türkiye birinciliği kazanan okulumuz ,2020 yılında ise #TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ege Bölge ikinciliği kazandıktan sonra son olarak binlerce proje içinden "Görme Engelliler İçin Sesli Haritalar" projesi ile #Teknofest2020 finallerine kalarak ilimiz için bir ilki daha gerçekleştirdi. Türkiye Kapsayıcılık Takımı tarafından; herkes için eğitimde ortak bir tasarımın mümkün olabileceğini gösteren kapsayıcı yaklaşımla oluşturulmuş projede ki materyallerin bugüne kadar hazırlanan materyallerden en önemli farkı, gören ve görmeyen bireylerin aynı materyali kullanabilmesi ve bir arada eğitim görebilmelerine imkan tanımasıdır.Milli teknoloji hamlesi kapsamında önümüzdeki günlerde faydalı model/patent başvurusu yapılacak çalışma ülkemizden tüm dünyaya yayılacak bir model olacaktır. Eğitimin giderek önem kazandığı günümüzde, dezavantajlı gruplar arasında yer alan görme engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ve bilgi edinmelerini sağlayacak eğitim materyallerinin olmaması eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırmaktadır. ​ Bu projede, görme engelli bireylerin eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere küre modelde ve düz modelde sesli dünya haritaları prototipleri üretilmiştir. Harita üzerinde parmakları ile gezinen görme engelli bireylerin gezindiği kıta üzerindeki dokuya hafif bir şekilde basması sonucunda bilgiler sesli olarak sunulmaktadır. Kıta hakkındaki en temel bilgilerden kıtanın nüfusu, kıta üzerinde yer alan ülkeler, önemli tarihi ve coğrafi yapılar vb. bilgilerin sesli olarak sunulması sayesinde projenin çok daha etkin bir eğitim materyali haline getirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca, farklı dil seçeneklerini de sunması nedeniyle ülkemizden tüm dünyaya yayılacak bir teknolojik ürün tasarlanmıştır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Taşkın ve Araştırma Görevlisi Bilal Karaman tarafından teknik desteğin sağlandığı projede Türkiye Kapsayıcılık Takımı’nda ise Proje Danışmanı Sözer Vurgun’un ekibinde öğrencilerden Neslişah Arıca, Büşra Taşkın, Azra Yılmaz, Fadime Çalık, Hansa Füzün yer alıyor. Projenin ilerleyen safhalarında haritalar daha da ergonomik hale getirilerek öğrencilerin çantalarında taşınabilecek şekilde tasarlanması hedefleniyor.
Son iki yılda hazırladığı projeler ve ulusal yarışmalarda kazandığı başarılar ile Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Manisa'nın adını Dünya çapında duyurmaya devam ediyor.

Milli, manevi, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyetimizin değerlerini koruyan; aynı zamanda ahlaki ve insani değerleri benimseyen, okuyan, düşünen, araştıran, yorumlayan, sorgulayan, yapıcı, üretken, bilgi ve hikmetin yolunda giden, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştirmek misyonunu benimseyen okul;

2019 yılında #TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında

 Ege bölge birinciliği,#İyiliklerYarışıyor Proje yarışmasında ise Türkiye birinciliği kazanan okulumuz ,2020 yılında ise

#TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

Ege Bölge ikinciliği kazandıktan sonra son olarak binlerce proje içinden

"Görme Engelliler İçin Sesli Haritalar" projesi ile #Teknofest2020 finallerine kalarak ilimiz için bir ilki daha gerçekleştirdi.

Türkiye Kapsayıcılık Takımı tarafından;

herkes için eğitimde ortak bir tasarımın mümkün olabileceğini gösteren kapsayıcı yaklaşımla oluşturulmuş projede ki materyallerin bugüne kadar hazırlanan materyallerden en önemli farkı, gören ve görmeyen bireylerin aynı materyali kullanabilmesi ve bir arada eğitim görebilmelerine imkan tanımasıdır.Milli teknoloji hamlesi kapsamında önümüzdeki günlerde faydalı model/patent başvurusu yapılacak çalışma ülkemizden tüm dünyaya yayılacak bir model olacaktır.

Eğitimin giderek önem kazandığı günümüzde, dezavantajlı gruplar arasında yer alan görme engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ve bilgi edinmelerini sağlayacak eğitim materyallerinin olmaması eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırmaktadır.

Bu projede, görme engelli bireylerin eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere küre modelde ve düz modelde sesli dünya haritaları prototipleri üretilmiştir.

Harita üzerinde parmakları ile gezinen görme engelli bireylerin gezindiği kıta üzerindeki dokuya hafif bir şekilde basması sonucunda bilgiler sesli olarak sunulmaktadır. Kıta hakkındaki en temel bilgilerden kıtanın nüfusu, kıta üzerinde yer alan ülkeler, önemli tarihi ve coğrafi yapılar vb. bilgilerin sesli olarak sunulması sayesinde projenin çok daha etkin bir eğitim materyali haline getirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca, farklı dil seçeneklerini de sunması nedeniyle ülkemizden tüm dünyaya yayılacak bir teknolojik ürün tasarlanmıştır.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Taşkın ve Araştırma Görevlisi Bilal Karaman tarafından teknik desteğin sağlandığı projede Türkiye Kapsayıcılık Takımı’nda ise Proje Danışmanı Sözer Vurgun’un ekibinde öğrencilerden Neslişah Arıca, Büşra Taşkın, Azra Yılmaz, Fadime Çalık, Hansa Füzün yer alıyor. Projenin ilerleyen safhalarında haritalar daha da ergonomik hale getirilerek öğrencilerin çantalarında taşınabilecek şekilde tasarlanması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Himmet Taşkın
(09.07.2020 14:10 - #2762)
Tebrik ediyorum başarılarının devamını dilerim
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.