TÜRKİYE OKUL ÖNCESİ PLATFORMU’NDAN DESTEK ÇAĞRISI

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.03.2020 - 15:46, Güncelleme: 25.03.2020 - 15:46
 

TÜRKİYE OKUL ÖNCESİ PLATFORMU’NDAN DESTEK ÇAĞRISI

Türkiye’de Koronavirüs salgını kapsamında alınanın tedbirler kapsamında, özel kreş ve gündüz bakımevlerinin 2 hafta süreyle faaliyetlerinin durdurulması ve ekonomik tedbirler paketinde yer almamaları okul yöneticilerini tedirgin etmeye başladı.  
Türkiye Okul Öncesi Platformu Kurucusu Ayşe Işıl Gel yaptığı açıklamada, özel kreş ve gündüz bakımevlerine destek verilmediği takdirde büyük sıkıntılar yaşayacaklarını dile getirdi. “OKUL VE KURUM SAHİPLERİ VE DE YÖNETİCİLERİNİ TEDİRGİN ETMEKTEDİR”  Türkiye Okul Öncesi Platformu Kurucusu Işıl Gel, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel anaokullar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı özel kreşler ve gündüz bakımevlerinin faaliyetlerinin 16 Mart tarihinden itibaren 2 hafta süreyle durdurulduğunu belirterek, “Yaşanan üzücü gelişmeler göstermektedir ki bu iki haftalık sürecin sonunda faaliyete geçmemiz mümkün görünmemektedir. Buna karşın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamış olduğu ekonomik tedbir paketinde yer almamaktayız. Bu durum biz okul ve kurum sahipleri ve de yöneticilerini tedirgin etmektedir.’’ diye konuştu. “TÜRKİYE’DE BİRÇOK KURUM KAPANABİLİR” Işıl Gel açıklamasında, koronavirüsü salgını sebebiyle ülkedeki 3 bine yakın özel anaokulu ile 2 bine yakın özel kreş ve gündüz bakım evlerinde önümüzdeki günlerde velilerin kayıt sildirmesinin söz konusu olabileceğinin altını çizdi; “Üzülerek belirtmeliyiz ki salgın kontrol altına alındığında ve okullarımız veya kurumlarımız yeniden açılmak istendiğinde birçoğumuz ekonomik imkansızlıklar nedeniyle faaliyetimize son vermiş olacağız. Türkiye de ortalama 3 bin özel anaokulu ve 2 bin kreş ve gündüz bakım evi bulunmaktadır. Bu kurumlarda ortalama 33 bin personel çalışmaktadır. Süreç sonunda ekonomik yetersizlikler nedeniyle kapanmamız demek bu çalışanların da işsiz kalması demektir. Diğer yandan yine bu durum çocuklarımızın komşulara, fırsatçı bakıcılara ve kaçak okul veya kurumlara emanet edilmesi anlamına gelir ki bunların çocuklarımız için güvenli ortamlar olmadığını hepimiz bilmekteyiz.” TALEPLERİ SIRALADI Işıl Gel son olarak, özel anaokulu ile özel kreş ve gündüz bakım evlerinin taleplerini sıralayarak şunları söyledi; “Devletimizden kira desteği, personel maaş desteği, KDV, stopaj ve SGK borçlarının faaliyetimize ara verildiği tarihten itibaren silinmesi, kısa çalışma ödeneğindeki gün sayısı şartının kaldırılması ve hibe kredisi ya da ertelenebilir düşük faizli kredi konularında destek bekliyoruz. Eğer bu taleplerimiz dikkate alınmazsa velilerimiz çocuklarını emanet edebilecekleri anaokulu ile özel kreş ve gündüz bakım evleri bulamayacak.” –Caner KILIÇ  
Türkiye’de Koronavirüs salgını kapsamında alınanın tedbirler kapsamında, özel kreş ve gündüz bakımevlerinin 2 hafta süreyle faaliyetlerinin durdurulması ve ekonomik tedbirler paketinde yer almamaları okul yöneticilerini tedirgin etmeye başladı.  
Türkiye Okul Öncesi Platformu Kurucusu Ayşe Işıl Gel yaptığı açıklamada, özel kreş ve gündüz bakımevlerine destek verilmediği takdirde büyük sıkıntılar yaşayacaklarını dile getirdi.

“OKUL VE KURUM SAHİPLERİ VE DE YÖNETİCİLERİNİ TEDİRGİN ETMEKTEDİR”

 Türkiye Okul Öncesi Platformu Kurucusu Işıl Gel, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel anaokullar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı özel kreşler ve gündüz bakımevlerinin faaliyetlerinin 16 Mart tarihinden itibaren 2 hafta süreyle durdurulduğunu belirterek, “Yaşanan üzücü gelişmeler göstermektedir ki bu iki haftalık sürecin sonunda faaliyete geçmemiz mümkün görünmemektedir. Buna karşın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamış olduğu ekonomik tedbir paketinde yer almamaktayız. Bu durum biz okul ve kurum sahipleri ve de yöneticilerini tedirgin etmektedir.’’ diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE BİRÇOK KURUM KAPANABİLİR”

Işıl Gel açıklamasında, koronavirüsü salgını sebebiyle ülkedeki 3 bine yakın özel anaokulu ile 2 bine yakın özel kreş ve gündüz bakım evlerinde önümüzdeki günlerde velilerin kayıt sildirmesinin söz konusu olabileceğinin altını çizdi; “Üzülerek belirtmeliyiz ki salgın kontrol altına alındığında ve okullarımız veya kurumlarımız yeniden açılmak istendiğinde birçoğumuz ekonomik imkansızlıklar nedeniyle faaliyetimize son vermiş olacağız. Türkiye de ortalama 3 bin özel anaokulu ve 2 bin kreş ve gündüz bakım evi bulunmaktadır. Bu kurumlarda ortalama 33 bin personel çalışmaktadır. Süreç sonunda ekonomik yetersizlikler nedeniyle kapanmamız demek bu çalışanların da işsiz kalması demektir. Diğer yandan yine bu durum çocuklarımızın komşulara, fırsatçı bakıcılara ve kaçak okul veya kurumlara emanet edilmesi anlamına gelir ki bunların çocuklarımız için güvenli ortamlar olmadığını hepimiz bilmekteyiz.”

TALEPLERİ SIRALADI

Işıl Gel son olarak, özel anaokulu ile özel kreş ve gündüz bakım evlerinin taleplerini sıralayarak şunları söyledi; “Devletimizden kira desteği, personel maaş desteği, KDV, stopaj ve SGK borçlarının faaliyetimize ara verildiği tarihten itibaren silinmesi, kısa çalışma ödeneğindeki gün sayısı şartının kaldırılması ve hibe kredisi ya da ertelenebilir düşük faizli kredi konularında destek bekliyoruz. Eğer bu taleplerimiz dikkate alınmazsa velilerimiz çocuklarını emanet edebilecekleri anaokulu ile özel kreş ve gündüz bakım evleri bulamayacak.” –Caner KILIÇ
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.