Altında Yeniden Yükseliş Beklentisi Var!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2021 - 11:25, Güncelleme: 18.03.2021 - 11:25
 

Altında Yeniden Yükseliş Beklentisi Var!

Koronavirüs etkisi altında geçen 2020 yılında, altın piyasası oldukça hareketli geçerken; Manisalı Kuyumcu Esnafı Ersen Baylan, önümüzdeki süreçte altın fiyatlarına dair beklentilerini paylaştı. Kuyumcu Baylan; “Bundan sonraki süreçte, şuan 420 seviyelerinde gezen has altın 435’i geçerse 480’i de görmesi bekleniyor ve hatta 500 TL’yi geçmesi de bekleniyor.”dedi.
Geride bıraktığımız 2020 yılında, tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüse rağmen altın piyasasının oldukça hareketli geçtiğini belirten Kuyumcu Ersen Baylan, gelecekle ilgili tahminlerini paylaştı. Covid-19 salgını sürecinde, sosyal alanların da kapanmasıyla iş hayatına devam eden vatandaşların para harcayamadığını ve yatırıma yöneldiğini belirten Baylan, altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından yeniden bir yükseliş beklediklerini kaydetti. "EVİNİ, ARABASINI SATIP ALTINA YATIRANLAR OLDU" Kuyumcu esnafının 2020 yılından memnun kaldığını ifade eden Kuyumcu Ersen Baylan; “Geçtiğimiz yıl altına olan ilgi çoktu. İnişli çıkışlı olması ve zirve yapması nedeniyle yaşanan ilgiden dolayı kuyumcular koronaya rağmen 2020 yılından memnun kaldı. 2020 yılında düğünlerin ertelenmesi sektör olarak takı anlamında satışları etkiledi ama sarrafi ve ziynet eşyası, ata lira, çeyrek, yarım gibi ürünler kuyumculara para kazandırdı. Evini, arabasını satıp altına yatıran insanları dahi gördük 2020’de. Çünkü altının daha da yükseleceği bekleniyordu. Tabi Bakan Berat Albayrak’ın istifasının ardından altın fiyatları adeta dip yaptı. Ardından korona aşısının çıkması da bunu destekledi. Altın dip fiyatı gördü.”dedi. ALTINLA İLGİLİ TAHMİNLERİNİ PAYLAŞTI Gelecek süreçte altın fiyatları hakkındaki beklentilerini anlatan Baylan; “Bundan sonraki süreçte, şuan 420 seviyelerinde gezen has altın 435’i geçerse 480’i de görmesi bekleniyor ve hatta 500 TL’yi geçmesi de bekleniyor. 22 ayar bilezik için konuşacak olursak, tahmin ediyorum ki 470-480 civarını görür. Çeyrek altın 940 TL’den satılırken şuanda 720 TL civarında satılıyor.”diye konuştu. "DÜĞÜN YAPMAYI PLANLAYANLAR ŞİMDİDEN ALTIN ALMAYA BAŞLADILAR" Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesiyle düğün sezonunun erken başlayacağını düşündüklerini söyleyen Kuyumcu Baylan, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Korona virüsün etkisi bu yıl biraz daha azalırsa, düğünlerin de yaşanmasıyla takı anlamında altın hareketliliği olabilir. Geçen yıl düğün yapıp erteleyenler, fiyatların da yüksek olmasıyla takı vb almayı da erteledi. Şimdi hem fiyatlar düşük hem de düğünler başlayacak. Bu yıl düğün yapmayı planlayanlar şuan altın almaya başladılar. Çünkü fiyat düşük. Düğünlerin başlamasıyla altın fiyatları yükselir gibi bir algı var. Bu yanlış bir algı. Dünya’da satılan tonlarca altın var. Sadece Türkiye’de düğün sezonu olması altın anlamında dünya piyasasını çok da etkilemez. Veya altın yazın yükselir, kışın düşer diye bir şey de yok.”
Koronavirüs etkisi altında geçen 2020 yılında, altın piyasası oldukça hareketli geçerken; Manisalı Kuyumcu Esnafı Ersen Baylan, önümüzdeki süreçte altın fiyatlarına dair beklentilerini paylaştı. Kuyumcu Baylan; “Bundan sonraki süreçte, şuan 420 seviyelerinde gezen has altın 435’i geçerse 480’i de görmesi bekleniyor ve hatta 500 TL’yi geçmesi de bekleniyor.”dedi.

Geride bıraktığımız 2020 yılında, tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüse rağmen altın piyasasının oldukça hareketli geçtiğini belirten Kuyumcu Ersen Baylan, gelecekle ilgili tahminlerini paylaştı. Covid-19 salgını sürecinde, sosyal alanların da kapanmasıyla iş hayatına devam eden vatandaşların para harcayamadığını ve yatırıma yöneldiğini belirten Baylan, altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından yeniden bir yükseliş beklediklerini kaydetti.

"EVİNİ, ARABASINI SATIP ALTINA YATIRANLAR OLDU"

Kuyumcu esnafının 2020 yılından memnun kaldığını ifade eden Kuyumcu Ersen Baylan; “Geçtiğimiz yıl altına olan ilgi çoktu. İnişli çıkışlı olması ve zirve yapması nedeniyle yaşanan ilgiden dolayı kuyumcular koronaya rağmen 2020 yılından memnun kaldı. 2020 yılında düğünlerin ertelenmesi sektör olarak takı anlamında satışları etkiledi ama sarrafi ve ziynet eşyası, ata lira, çeyrek, yarım gibi ürünler kuyumculara para kazandırdı. Evini, arabasını satıp altına yatıran insanları dahi gördük 2020’de. Çünkü altının daha da yükseleceği bekleniyordu. Tabi Bakan Berat Albayrak’ın istifasının ardından altın fiyatları adeta dip yaptı. Ardından korona aşısının çıkması da bunu destekledi. Altın dip fiyatı gördü.”dedi.

ALTINLA İLGİLİ TAHMİNLERİNİ PAYLAŞTI

Gelecek süreçte altın fiyatları hakkındaki beklentilerini anlatan Baylan; “Bundan sonraki süreçte, şuan 420 seviyelerinde gezen has altın 435’i geçerse 480’i de görmesi bekleniyor ve hatta 500 TL’yi geçmesi de bekleniyor. 22 ayar bilezik için konuşacak olursak, tahmin ediyorum ki 470-480 civarını görür. Çeyrek altın 940 TL’den satılırken şuanda 720 TL civarında satılıyor.”diye konuştu.

"DÜĞÜN YAPMAYI PLANLAYANLAR ŞİMDİDEN ALTIN ALMAYA BAŞLADILAR"

Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesiyle düğün sezonunun erken başlayacağını düşündüklerini söyleyen Kuyumcu Baylan, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Korona virüsün etkisi bu yıl biraz daha azalırsa, düğünlerin de yaşanmasıyla takı anlamında altın hareketliliği olabilir. Geçen yıl düğün yapıp erteleyenler, fiyatların da yüksek olmasıyla takı vb almayı da erteledi. Şimdi hem fiyatlar düşük hem de düğünler başlayacak. Bu yıl düğün yapmayı planlayanlar şuan altın almaya başladılar. Çünkü fiyat düşük. Düğünlerin başlamasıyla altın fiyatları yükselir gibi bir algı var. Bu yanlış bir algı. Dünya’da satılan tonlarca altın var. Sadece Türkiye’de düğün sezonu olması altın anlamında dünya piyasasını çok da etkilemez. Veya altın yazın yükselir, kışın düşer diye bir şey de yok.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.