ASGARİ ÜCRET ZAMMINI PROTESTO EDİP SALONU TERK ETTİ

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2019 - 18:09, Güncelleme: 26.12.2019 - 18:09
 

ASGARİ ÜCRET ZAMMINI PROTESTO EDİP SALONU TERK ETTİ

2020 yılında geçerli olacak asgari ücret için belirlenen rakama itiraz eden Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "İşçi kesimi olarak rakamı kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. Karara muhalefet ediyoruz. Bu rakama bir işçi değil 30 gün, 10 gün bile geçinemez" diyerek asgari ücretin açıklandığı basın toplantısını terk etti.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için son kez Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda toplandı. Komisyondan çıkan karar doğrultusunda, yeni yılda asgari ücret brüt 2.943 lira net 2.324 lira olarak belirlendi. Belirlenen rakama itiraz eden Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücretin açıklandığı basın toplantısını terk etti. Irgat'ın salonu terk etmeden önce şu açıklamayı yaptı; "BİR İŞÇİ BU RAKAMLA 10 GÜN BİLE GEÇİNEMEZ" "Biliyorsunuz bizim Türk İş olarak çalışmalarımız sonucunda çıkan açlık-yoksulluk ve yaşam maliyeti olarak açıkladığımız rakamları daha önce paylaştık. Geldiğimiz nokta itibariyle açıkladığınız rakamı işçi kesimi olarak kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. 2008 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden kriz nedeniyle alım gücünün en düşük dönemini yaşıyoruz. Bu rakama bir işçi değil 30 gün, 10 gün bile geçinemez. Kararınıza katılmıyoruz ve toplantıdan ayrılıyoruz." SENDİKALAR NE İSTEMİŞTİ? Türk-İş bu yıl, Hak-İş ve DİSK ile birlikte hareket edip, ortak bir rakam açıklama kararı almıştı. Buna göre sendikaların asgari ücret talebi 2578 lira olarak belirlenmişti. Türk-İş Genel Sekreteri Ergün Atalay, asgari ücrette zam pazarlığı başlamadan önce, 2 bin 578 liranın altında bir miktarın pazarlığını yapmayacaklarını söylemişti.  
2020 yılında geçerli olacak asgari ücret için belirlenen rakama itiraz eden Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "İşçi kesimi olarak rakamı kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. Karara muhalefet ediyoruz. Bu rakama bir işçi değil 30 gün, 10 gün bile geçinemez" diyerek asgari ücretin açıklandığı basın toplantısını terk etti.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için son kez Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda toplandı. Komisyondan çıkan karar doğrultusunda, yeni yılda asgari ücret brüt 2.943 lira net 2.324 lira olarak belirlendi. Belirlenen rakama itiraz eden Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücretin açıklandığı basın toplantısını terk etti. Irgat'ın salonu terk etmeden önce şu açıklamayı yaptı;

"BİR İŞÇİ BU RAKAMLA 10 GÜN BİLE GEÇİNEMEZ"

"Biliyorsunuz bizim Türk İş olarak çalışmalarımız sonucunda çıkan açlık-yoksulluk ve yaşam maliyeti olarak açıkladığımız rakamları daha önce paylaştık. Geldiğimiz nokta itibariyle açıkladığınız rakamı işçi kesimi olarak kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. 2008 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden kriz nedeniyle alım gücünün en düşük dönemini yaşıyoruz. Bu rakama bir işçi değil 30 gün, 10 gün bile geçinemez. Kararınıza katılmıyoruz ve toplantıdan ayrılıyoruz."

SENDİKALAR NE İSTEMİŞTİ?

Türk-İş bu yıl, Hak-İş ve DİSK ile birlikte hareket edip, ortak bir rakam açıklama kararı almıştı. Buna göre sendikaların asgari ücret talebi 2578 lira olarak belirlenmişti. Türk-İş Genel Sekreteri Ergün Atalay, asgari ücrette zam pazarlığı başlamadan önce, 2 bin 578 liranın altında bir miktarın pazarlığını yapmayacaklarını söylemişti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.