Bakan Albayrak ihracat verilerini paylaştı!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.07.2020 - 17:34, Güncelleme: 02.07.2020 - 17:34
 

Bakan Albayrak ihracat verilerini paylaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Hedefimiz yüksek katma değerli üretime devam etmek ve ihracat artışıyla cari dengeyi kalıcı kılmaktır" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bugün Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan 2020 yılı Haziran ayı ithalat ve ihracat rakamları hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın "Haziran ayı dış ticaret verilerimiz iş dünyamıza hayırlı olsun. Normalleşme döneminde dış ticaretimizin eski performansına yeniden kavuşması için çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz" paylaşımını alıntılayan Bakan Albayrak, kendi sosyal medya hesabından, "İhracatımız Haziran'da aylık bazda yüzde 35,13, yıllık bazda ise yüzde 15,77 arttı. Mayıs'ta yüzde 74,5 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 82,6'ya çıktı. Bu oran altın hariç yüzde 92,8 oldu. Hedefimiz yüksek katma değerli üretime devam etmek ve ihracat artışıyla cari dengeyi kalıcı kılmaktır" notuyla paylaştı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Hedefimiz yüksek katma değerli üretime devam etmek ve ihracat artışıyla cari dengeyi kalıcı kılmaktır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bugün Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan 2020 yılı Haziran ayı ithalat ve ihracat rakamları hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın "Haziran ayı dış ticaret verilerimiz iş dünyamıza hayırlı olsun. Normalleşme döneminde dış ticaretimizin eski performansına yeniden kavuşması için çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz" paylaşımını alıntılayan Bakan Albayrak, kendi sosyal medya hesabından, "İhracatımız Haziran'da aylık bazda yüzde 35,13, yıllık bazda ise yüzde 15,77 arttı. Mayıs'ta yüzde 74,5 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 82,6'ya çıktı. Bu oran altın hariç yüzde 92,8 oldu. Hedefimiz yüksek katma değerli üretime devam etmek ve ihracat artışıyla cari dengeyi kalıcı kılmaktır" notuyla paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.