Başkan Bilgin doludan zarar gören tarım alanlarını inceledi  

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2019 - 15:07, Güncelleme: 17.04.2019 - 15:07
 

Başkan Bilgin doludan zarar gören tarım alanlarını inceledi  

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçede 15 Nisan günü etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım alanlarının hasar gördüğü Kumkuyucak Mahallesini ziyaret ederek zararın meydana geldiği bağlarda incelemelerde bulundu.
  Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Baysal, Hüseyin Çelik, Mehmet Balıkçı ve meclis üyeleriyle birlikte Kumkuyucak Mahallesine giden Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, hasar gören bağları gezdi. Ürünleri hasar gören çiftçilere 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunan Başkan Bilgin, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dolu yağışı nedeniyle ilçe genelinde ilk belirlemelere göre 10 bin dönüm arazide zarar tespit edildiğini kaydetti. Özellikle uyanma aşamasında olan üzüm bağlarındaki zararın büyük olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Başkan Bilgin, bu arazilerin bir kısmının sigortalı olduğunu, ancak sigortalı olmayan ürünlerin de bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Çiftçilerimize geçmiş olsun. Gerçekten büyük bir hasar olduğunu gördük. Sigortalı olan ürünlerin zararını TARSİM karşılayacaktır. Ancak tarım sigortası bulunmayan çiftçiler için bir çözüm yolu bulunması gerektiğini ve üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Rabbim çiftçilerimizi doğal afetlerden korusun."  
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçede 15 Nisan günü etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım alanlarının hasar gördüğü Kumkuyucak Mahallesini ziyaret ederek zararın meydana geldiği bağlarda incelemelerde bulundu.
  Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Baysal, Hüseyin Çelik, Mehmet Balıkçı ve meclis üyeleriyle birlikte Kumkuyucak Mahallesine giden Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, hasar gören bağları gezdi. Ürünleri hasar gören çiftçilere 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunan Başkan Bilgin, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dolu yağışı nedeniyle ilçe genelinde ilk belirlemelere göre 10 bin dönüm arazide zarar tespit edildiğini kaydetti.

Özellikle uyanma aşamasında olan üzüm bağlarındaki zararın büyük olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Başkan Bilgin, bu arazilerin bir kısmının sigortalı olduğunu, ancak sigortalı olmayan ürünlerin de bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Çiftçilerimize geçmiş olsun. Gerçekten büyük bir hasar olduğunu gördük. Sigortalı olan ürünlerin zararını TARSİM karşılayacaktır. Ancak tarım sigortası bulunmayan çiftçiler için bir çözüm yolu bulunması gerektiğini ve üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Rabbim çiftçilerimizi doğal afetlerden korusun."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.