BENZİN VE MOTORİNE ZAM

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2020 - 17:23, Güncelleme: 17.04.2020 - 17:23
 

BENZİN VE MOTORİNE ZAM

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 15, motorine 10, LPG'ye de 5 kuruş zam geldi.
Corona virüsünün etkileri ile düşüşe geçen petrol fiyatları her geçen gün farklılık gösteriyor. Bu durum Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının da çok sık değişmesine neden oluyor. EPGİS’ten yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 15, motorinin litre fiyatına ise 10 kuruş zam yapıldı. LPG’ye ise 5 kuruş zam geldi. GÜNCEL FİYATLAR Benzinin litre fiyatı şu an İstanbul’da 5.15 TL, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 5.26 TL seviyesinde bulunuyor. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 5.10 TL, Ankara ve İzmir'de ise ortalama 5.18 TL seviyesinde. ANLAŞMA ÇARE OLMADI Sene başında 66 dolar olan Brent tipi petrolün varil fiyatı, salgının küresel talebi düşürmesine, bir de Suudi Arabistan ile Rusya arasında başlayan fiyat savaşı eklenince 22 dolara kadar geriledi. ABD’nin girişimleri sonucunda Suudilerin başını çektiği Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya’nın başını çektiği ülkelerin günlük 9,7 milyon varillik üretim kesintisi kararı da fiyatların düşmesine çare olmadı.  
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 15, motorine 10, LPG'ye de 5 kuruş zam geldi.
Corona virüsünün etkileri ile düşüşe geçen petrol fiyatları her geçen gün farklılık gösteriyor. Bu durum Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının da çok sık değişmesine neden oluyor.
EPGİS’ten yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 15, motorinin litre fiyatına ise 10 kuruş zam yapıldı. LPG’ye ise 5 kuruş zam geldi.
GÜNCEL FİYATLAR
Benzinin litre fiyatı şu an İstanbul’da 5.15 TL, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 5.26 TL seviyesinde bulunuyor.
Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 5.10 TL, Ankara ve İzmir'de ise ortalama 5.18 TL seviyesinde.
ANLAŞMA ÇARE OLMADI
Sene başında 66 dolar olan Brent tipi petrolün varil fiyatı, salgının küresel talebi düşürmesine, bir de Suudi Arabistan ile Rusya arasında başlayan fiyat savaşı eklenince 22 dolara kadar geriledi.
ABD’nin girişimleri sonucunda Suudilerin başını çektiği Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya’nın başını çektiği ülkelerin günlük 9,7 milyon varillik üretim kesintisi kararı da fiyatların düşmesine çare olmadı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.