Çaydan sonra benzin, şeker ve kahveye zam

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2022 - 11:18, Güncelleme: 17.05.2022 - 11:18
 

Çaydan sonra benzin, şeker ve kahveye zam

Çaya gelen yüzde 43,71'lik zam sonrası benzinin litre fiyatı, şeker ve kahveye de yukarı yönlü fiyat güncellemesi geldi. Şeker ve kahveye yüzde 20 oranında zam gelirken, benzinin litre fiyatına da 1.70 kuruş fiyat güncellemesi yapıldı.
Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, Türk kahvesine yüzde 21, küp ve toz şekere ise yüzde 20 zam geldiğini açıkladı.  ÇAYA ZAM Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaptı. Yeni liste toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Sektör paydaşları, Çaykur'un Haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini iddia ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs tarihinde yaş çay alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çay fiyatı kilogram başına 30 kuruşluk destek primi ile 7 lira olmuştu. Konuyla ilgili tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta 2022 ürünü yaş çay alım fiyatını yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira açıkladı. Kiloda 30 kuruşluk primle 7 lira olan fiyat çiftçinin cebine girmeden çaya zam yapılmış oldu" dedi. TÜRK KAHVESİNE ZAM Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın yaptığı açıklamaya göre bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 21 zam geldi.  ŞEKERE ZAM  Toz ve küp şeker fiyatlarına da yüzde 20 zam geldi.  BENZİN 23 LİRAYA DAYANDI Brent petrolün varil fiyatındaki dalgalanma ve döviz kurunun etkisiyle akaryakıt fiyatları sürekli değişkenlik göstermeye devam ediyor. Piyasadaki bu durum pompaya zam ya da indirim olarak yansıyor. Son olarak benzin fiyatına zam geldi. Benzinin litre fiyatı 1 lira 70 kuruş arttı. İzmir'de benzinin litre fiyatı 22 lira 93 kuruşa yükselirken, Manisa'da litre fiyatı 22 lira 96 kuruş oldu.
Çaya gelen yüzde 43,71'lik zam sonrası benzinin litre fiyatı, şeker ve kahveye de yukarı yönlü fiyat güncellemesi geldi. Şeker ve kahveye yüzde 20 oranında zam gelirken, benzinin litre fiyatına da 1.70 kuruş fiyat güncellemesi yapıldı.

Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, Türk kahvesine yüzde 21, küp ve toz şekere ise yüzde 20 zam geldiğini açıkladı. 

ÇAYA ZAM

Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaptı. Yeni liste toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Sektör paydaşları, Çaykur'un Haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini iddia ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs tarihinde yaş çay alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çay fiyatı kilogram başına 30 kuruşluk destek primi ile 7 lira olmuştu.

Konuyla ilgili tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta 2022 ürünü yaş çay alım fiyatını yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira açıkladı. Kiloda 30 kuruşluk primle 7 lira olan fiyat çiftçinin cebine girmeden çaya zam yapılmış oldu" dedi.

TÜRK KAHVESİNE ZAM

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın yaptığı açıklamaya göre bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 21 zam geldi. 

ŞEKERE ZAM 

Toz ve küp şeker fiyatlarına da yüzde 20 zam geldi. 

BENZİN 23 LİRAYA DAYANDI

Brent petrolün varil fiyatındaki dalgalanma ve döviz kurunun etkisiyle akaryakıt fiyatları sürekli değişkenlik göstermeye devam ediyor. Piyasadaki bu durum pompaya zam ya da indirim olarak yansıyor. Son olarak benzin fiyatına zam geldi. Benzinin litre fiyatı 1 lira 70 kuruş arttı. İzmir'de benzinin litre fiyatı 22 lira 93 kuruşa yükselirken, Manisa'da litre fiyatı 22 lira 96 kuruş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.