EYLEMLERİNİ SÜRDÜREN MADENCİLERE CHP’Lİ VEKİLDEN ZİYARET

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.10.2019 - 16:52, Güncelleme: 30.10.2019 - 16:52
 

 EYLEMLERİNİ SÜRDÜREN MADENCİLERE CHP’Lİ VEKİLDEN ZİYARET

Beş yıldır alamadıkları tazminatları için 5 Ekim’de Ankara’ya yürümek üzere Soma’dan yürüyüşe başlayan ve Kırkağaç ilçesinde durdurulan madenciler, eylemlerini burada sürdürmeye devam ediyor.  
Eylemlerinin 25. gününde madencileri ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, hakları için mücadele eden madencilere destek vererek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.   “İŞÇİLERİN YANINDAYIZ”   İlk günden bu yana işçilerin yanında olduklarını belirten Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; "Soma faciasının ardından bir cep mesajıyla işten atılan ve kıdem tazminatları ödenmeyen 2 bin 831 madencinin tazminatlarının ödenmesi için CHP olarak mecliste defalarca bu konuyu dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz."dedi.   “AKP VE SARI SENDİKA İŞÇİLERİN EYLEMİNİ KIRMAK İÇİN UĞRAŞIYOR!”   Dünyanın her yerinde işçilerin aleyhine çalışan sendikaların 'sarı sendika' olarak tanılandığını söyleyen Bakırlıoğlu; “Bağımsız Maden İş Sendikası’nın önderliğinde başlayan bu eylemi kırmak için sarı sendika ve AKP ortaklaşa yine işçileri mağdur edecek tutum içine girmiştir. Çünkü Soma’da da bu tazminatların bugüne kadar ödenmemesinin sorumlusu Soma Kömürleri A.Ş. sahipleri ile protokol yaptığını söyleyerek beş yıldır işçileri oyalayan sarı sendikadır. Bugün AKP Milletvekili ve Belediye Başkanının “paranızı almak istiyorsanız sarı sendikaya dilekçe verin” demeleri, madencilerin onurlu hak mücadelesine balta vurmak içindir. Beş yıldır çözüme hiçbir katkısı olmayanların madencilerin başlattıkları eylemin ses getirmesinin ardından oluşa kamuoyu baskısıyla yapılan açıklamalardır.”diye konuştu.   İŞÇİLERİN TAZMİNATLARI YILBAŞINDAN ÖNCE ÖDENSİN   CHP’li milletvekili yaptığı açıklamada son olarak şu sözlere yer verdi; “İşçilerin tazminatlarının ödenmesi için 2015 yılında Meclis’te bir kanun çıkarıldı. Bu kanuna göre TMSF el koyduğu mallarının satılarak tazminatların ödenmesi hüküm altına alındı. TMSF’nin elinde şirket sahiplerine ait 80 milyon değerinde mal bulunuyor. Mahkemeler “sorumlu ruhsat sahibi TKİ’dir “dedi, tazminatlar yine ödenmedi. İşlerinden atılan beş yıldır haklarını almak için bekleyen işçilerin sabrı kalmamıştır. İşçiler haklı bir mücadele veriyorlar. Devlet devletliğini göstermeli ve ruhsat sahibi TKİ işçinin hakkı olan tazminatların tamamını yılbaşından önce ödemelidir .” –Caner KILIÇ    
Beş yıldır alamadıkları tazminatları için 5 Ekim’de Ankara’ya yürümek üzere Soma’dan yürüyüşe başlayan ve Kırkağaç ilçesinde durdurulan madenciler, eylemlerini burada sürdürmeye devam ediyor.  
Eylemlerinin 25. gününde madencileri ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, hakları için mücadele eden madencilere destek vererek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.
 
“İŞÇİLERİN YANINDAYIZ”
 
İlk günden bu yana işçilerin yanında olduklarını belirten Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada;
"Soma faciasının ardından bir cep mesajıyla işten atılan ve kıdem tazminatları ödenmeyen 2 bin 831 madencinin tazminatlarının ödenmesi için CHP olarak mecliste defalarca bu konuyu dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz."dedi.
 
“AKP VE SARI SENDİKA İŞÇİLERİN EYLEMİNİ KIRMAK İÇİN UĞRAŞIYOR!”
 
Dünyanın her yerinde işçilerin aleyhine çalışan sendikaların 'sarı sendika' olarak tanılandığını söyleyen Bakırlıoğlu; “Bağımsız Maden İş Sendikası’nın önderliğinde başlayan bu eylemi kırmak için sarı sendika ve AKP ortaklaşa yine işçileri mağdur edecek tutum içine girmiştir. Çünkü Soma’da da bu tazminatların bugüne kadar ödenmemesinin sorumlusu Soma Kömürleri A.Ş. sahipleri ile protokol yaptığını söyleyerek beş yıldır işçileri oyalayan sarı sendikadır. Bugün AKP Milletvekili ve Belediye Başkanının “paranızı almak istiyorsanız sarı sendikaya dilekçe verin” demeleri, madencilerin onurlu hak mücadelesine balta vurmak içindir. Beş yıldır çözüme hiçbir katkısı olmayanların madencilerin başlattıkları eylemin ses getirmesinin ardından oluşa kamuoyu baskısıyla yapılan açıklamalardır.”diye konuştu.
 
İŞÇİLERİN TAZMİNATLARI YILBAŞINDAN ÖNCE ÖDENSİN
 
CHP’li milletvekili yaptığı açıklamada son olarak şu sözlere yer verdi; “İşçilerin tazminatlarının ödenmesi için 2015 yılında Meclis’te bir kanun çıkarıldı. Bu kanuna göre TMSF el koyduğu mallarının satılarak tazminatların ödenmesi hüküm altına alındı. TMSF’nin elinde şirket sahiplerine ait 80 milyon değerinde mal bulunuyor. Mahkemeler “sorumlu ruhsat sahibi TKİ’dir “dedi, tazminatlar yine ödenmedi. İşlerinden atılan beş yıldır haklarını almak için bekleyen işçilerin sabrı kalmamıştır. İşçiler haklı bir mücadele veriyorlar. Devlet devletliğini göstermeli ve ruhsat sahibi TKİ işçinin hakkı olan tazminatların tamamını yılbaşından önce ödemelidir .” –Caner KILIÇ
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.