Hamsiler yeniden tezgahlarda

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.02.2021 - 12:13, Güncelleme: 10.02.2021 - 12:13
 

Hamsiler yeniden tezgahlarda

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 8 Ocak tarihinde ticari hamsi avcılığına getirilen kısıtlama son buldu. Kısıtlamanın 7 Şubat 01.00’den itibaren kalkması ile birlikte, balıkçılar "Vira bismillah" diyerek hamsi avladı. Bu gelişmenin ardından Manisa’da balık tezgahları da canlandı.
Manisa'da hamsi avcılığında kısıtlamasının ardından balık tezgahlarına hamsiler gelmeye başladı. Hamsinin kilosu 25 liradan satılıyor, Karadeniz'de ise hamsinin kilosu 40 lira. Vatandaşlar da pazara giderek, sağlık açısından da çok faydalı olan hamsi başta olmak üzere çeşitli balıklar aldı. Hamsinin bollaşmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde fiyatların düşmesi bekleniyor. ESKİYE ORANLA MÜŞTERİ ORANI AZALDI Satılan balıkta düşüş yaşandığını söyleyen Balıkçı Esnafı Cemil Sever, “Fiyatlarımız yine aynı. Sardalya var 20 TL, Uskumru var 20 TL, hamsi satıyoruz 20 lira. Fiyatlar şuan da çok üst düzey değil. Şuan da eski sezonlara göre çok müşteri kaybımız var. Bu koronavirüsten dolayı müşterilerimizi göremiyoruz. Eski müşterilerimizden çok eksik olanlar var. Satılan balıkta çok düşüş var. Eleman çalıştırmakta zorlanıyoruz. Bu durumu pandemiye bağlıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde düzelir. Diğer et ürünlerine göre balık en uygunu. Fiyatlar konusunda günü gününü tutmuyor. Hava şartlarından dolayı balıklar da biraz azalma var” dedi. BALIK DENİZDEN TEZGAHA GELENE KADAR 2-3 EL DEĞİŞTİRİYOR Vatandaşın bu dönemde alabileceği en uygun et ürününün balık olduğunu ifade eden Balıkçı Esnafı Cihan Kaya, “Her zaman söylediğimiz gibi balık sağlıktır. Fiyatlar uygun. Vatandaşın alım gücüne uygun olan tek ürün, et olarak balık. Bu balığın bir getirisi var. Balığı adam denizden yakalıyor. Bize direk yakalandığı gibi gelse pazarda tezgahta 15 liraya da satabiliriz. Fakat gelene kadar 2-3 el değiştirdiği için herkesin yaşadığı mağduriyeti biz de yaşıyoruz. Bu yüzden fiyatlarda biraz oynama oluyor. Şuan zor bir dönem geçiyoruz. İşsizlik var ekonomik bir sıkıntı var” dedi. BAKANLIK HAMSİ AVLAMAYI YASAKLAMIŞTI Bakanlık, gelecek yılların hamsi stoklarına ve anaçlarının olumsuz etkilememesi için İstanbul Boğazı’nın tamamı ile Karadeniz'de, İstanbul İli Sarıyer ilçesi Kumköy Aslan Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularda, 8 Ocak tarihinden itibaren her türlü av aracıyla ticari amaçlı hamsi avcılığına 10 gün süreyle yasak getirmişti. Bakanlık bu süreyi iki kez 10’ar gün daha uzatarak 1 aya tamamlamıştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 8 Ocak tarihinde ticari hamsi avcılığına getirilen kısıtlama son buldu. Kısıtlamanın 7 Şubat 01.00’den itibaren kalkması ile birlikte, balıkçılar "Vira bismillah" diyerek hamsi avladı. Bu gelişmenin ardından Manisa’da balık tezgahları da canlandı.

Manisa'da hamsi avcılığında kısıtlamasının ardından balık tezgahlarına hamsiler gelmeye başladı. Hamsinin kilosu 25 liradan satılıyor, Karadeniz'de ise hamsinin kilosu 40 lira. Vatandaşlar da pazara giderek, sağlık açısından da çok faydalı olan hamsi başta olmak üzere çeşitli balıklar aldı. Hamsinin bollaşmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde fiyatların düşmesi bekleniyor.

ESKİYE ORANLA MÜŞTERİ ORANI AZALDI

Satılan balıkta düşüş yaşandığını söyleyen Balıkçı Esnafı Cemil Sever, “Fiyatlarımız yine aynı. Sardalya var 20 TL, Uskumru var 20 TL, hamsi satıyoruz 20 lira. Fiyatlar şuan da çok üst düzey değil. Şuan da eski sezonlara göre çok müşteri kaybımız var. Bu koronavirüsten dolayı müşterilerimizi göremiyoruz. Eski müşterilerimizden çok eksik olanlar var. Satılan balıkta çok düşüş var. Eleman çalıştırmakta zorlanıyoruz. Bu durumu pandemiye bağlıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde düzelir. Diğer et ürünlerine göre balık en uygunu. Fiyatlar konusunda günü gününü tutmuyor. Hava şartlarından dolayı balıklar da biraz azalma var” dedi.

BALIK DENİZDEN TEZGAHA GELENE KADAR 2-3 EL DEĞİŞTİRİYOR

Vatandaşın bu dönemde alabileceği en uygun et ürününün balık olduğunu ifade eden Balıkçı Esnafı Cihan Kaya, “Her zaman söylediğimiz gibi balık sağlıktır. Fiyatlar uygun. Vatandaşın alım gücüne uygun olan tek ürün, et olarak balık. Bu balığın bir getirisi var. Balığı adam denizden yakalıyor. Bize direk yakalandığı gibi gelse pazarda tezgahta 15 liraya da satabiliriz. Fakat gelene kadar 2-3 el değiştirdiği için herkesin yaşadığı mağduriyeti biz de yaşıyoruz. Bu yüzden fiyatlarda biraz oynama oluyor. Şuan zor bir dönem geçiyoruz. İşsizlik var ekonomik bir sıkıntı var” dedi.

BAKANLIK HAMSİ AVLAMAYI YASAKLAMIŞTI

Bakanlık, gelecek yılların hamsi stoklarına ve anaçlarının olumsuz etkilememesi için İstanbul Boğazı’nın tamamı ile Karadeniz'de, İstanbul İli Sarıyer ilçesi Kumköy Aslan Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularda, 8 Ocak tarihinden itibaren her türlü av aracıyla ticari amaçlı hamsi avcılığına 10 gün süreyle yasak getirmişti. Bakanlık bu süreyi iki kez 10’ar gün daha uzatarak 1 aya tamamlamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.