HER İKİ SAATTE BİR ŞİRKET KONKORDATO İLAN EDİYOR!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2019 - 16:51, Güncelleme: 27.11.2019 - 16:51
 

HER İKİ SAATTE BİR ŞİRKET KONKORDATO İLAN EDİYOR!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, "Ekonomimiz zor günler geçiriyor. Türkiye’de iflaslar son günlerde oldukça arttı. Her iki saatte bir şirket konkordato ilan ediyor. Geçen seneye göre konkordato ilan eden şirket sayısı yılın ilk 8 ayını baz aldığımızda yüzde 40 artış göstermiş durumda."dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantında ülkedeki son ekonomik tablo ve Aralık ayında düzenlenecek etkinlikler konuşuldu. Meclis Başkanı Ümit Türek’in yönetiminde gerçekleşen toplantıda gündemde yer alan maddeler görüşülüp karara bağlandı. Toplantının açılışında konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, “Ekonomimiz zor günler geçiriyor. Türkiye’de iflaslar son günlerde oldukça arttı. Her iki saatte bir şirket konkordato ilan ediyor. Geçen seneye göre konkordato ilan eden şirket sayısı yılın ilk 8 ayını baz aldığımızda yüzde 40 artış göstermiş durumda. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde vergi rekortmenleri listesi açıklandı. Açıkçası Almanya ve Türkiye’de listeye giren firmaları karşılaştırdım. Almanya’da ilk 10’a giren firmalar arasında Volkswagen, Mercedes, Bayern gibi üretim firmaları liste başında yer alırken, Türkiye’de ise listede 6 bankanın olması düşündürücü. Bu tablo bize gösteriyor ki Türkiye’nin üretim noktasında pekte iyi durumda olmadığını gösteriyor. Altını çizerek söylüyorum ülkemizde üretimin artması gerek. Üreterek ekonomiye can verebiliriz. Ülke olarak ekonomiye ağırlık verip iş insanları desteklemeliyiz” dedi.  “KOBİ’LERE DÜŞÜK MALİYETLİ KOLAY KREDİ SAĞLANACAK"  Meclis toplantısında söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, KOSGEB desteklerinden bahsetti. Yılmaz, “KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve toplam 10 bankayla protokol imzalayarak, kamu kaynağının daha etkin, verimli kullanılması ve daha fazla katma değer üretilmesi ilkesinden hareketle, KOBİ'lerin düşük maliyetlerle krediye kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla devreye aldığı, KOBİ finansman destek programı kapsamında, faiz ve kar payı oranlarını aşağı yönlü revize ederek 175 baz puanlık bir indirim yaparak, stratejik ve öncelikli sektörlerde yer alan işletmelere 500 bin liraya kadar, KOSGEB desteğiyle işletmesini kurmuş ya da kuracak olan işletmelere ise 50 bin liraya kadar kredi kullanımlarında destek olmakta. 50 bin liralık kredi kullanımının 10 puanlık, 500 bin liralık kredi kullanımının ise 12 puanlık faiz veya kar payı kısmını KOSGEB karşılamakta” dedi. ARALIK AYINDA DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER Aralık ayı içerisinde önemli etkinlikler düzenleyeceklerini ve tüm üyelerin katılımlarını beklediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “4 Aralık 2019 Çarşamba Günü, nam-ı değer 'Bay Protokol' Sayın İhsan Ataöv’ü odamızda konuk edeceğiz. Diğer bir hatırlatma ise, 6 Aralık 2019 Cuma Günü İstanbul sanayi odası ev sahipliğinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nde yerli katkının arttırılması çalışmaları kapsamında, tedarikçi bilgilendirme semineri düzenlenecek.” dedi. –Caner KILIÇ  
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, "Ekonomimiz zor günler geçiriyor. Türkiye’de iflaslar son günlerde oldukça arttı. Her iki saatte bir şirket konkordato ilan ediyor. Geçen seneye göre konkordato ilan eden şirket sayısı yılın ilk 8 ayını baz aldığımızda yüzde 40 artış göstermiş durumda."dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantında ülkedeki son ekonomik tablo ve Aralık ayında düzenlenecek etkinlikler konuşuldu. Meclis Başkanı Ümit Türek’in yönetiminde gerçekleşen toplantıda gündemde yer alan maddeler görüşülüp karara bağlandı. Toplantının açılışında konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, “Ekonomimiz zor günler geçiriyor. Türkiye’de iflaslar son günlerde oldukça arttı. Her iki saatte bir şirket konkordato ilan ediyor. Geçen seneye göre konkordato ilan eden şirket sayısı yılın ilk 8 ayını baz aldığımızda yüzde 40 artış göstermiş durumda. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde vergi rekortmenleri listesi açıklandı. Açıkçası Almanya ve Türkiye’de listeye giren firmaları karşılaştırdım. Almanya’da ilk 10’a giren firmalar arasında Volkswagen, Mercedes, Bayern gibi üretim firmaları liste başında yer alırken, Türkiye’de ise listede 6 bankanın olması düşündürücü. Bu tablo bize gösteriyor ki Türkiye’nin üretim noktasında pekte iyi durumda olmadığını gösteriyor. Altını çizerek söylüyorum ülkemizde üretimin artması gerek. Üreterek ekonomiye can verebiliriz. Ülke olarak ekonomiye ağırlık verip iş insanları desteklemeliyiz” dedi.

 “KOBİ’LERE DÜŞÜK MALİYETLİ KOLAY KREDİ SAĞLANACAK" 


Meclis toplantısında söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, KOSGEB desteklerinden bahsetti. Yılmaz, “KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve toplam 10 bankayla protokol imzalayarak, kamu kaynağının daha etkin, verimli kullanılması ve daha fazla katma değer üretilmesi ilkesinden hareketle, KOBİ'lerin düşük maliyetlerle krediye kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla devreye aldığı, KOBİ finansman destek programı kapsamında, faiz ve kar payı oranlarını aşağı yönlü revize ederek 175 baz puanlık bir indirim yaparak, stratejik ve öncelikli sektörlerde yer alan işletmelere 500 bin liraya kadar, KOSGEB desteğiyle işletmesini kurmuş ya da kuracak olan işletmelere ise 50 bin liraya kadar kredi kullanımlarında destek olmakta. 50 bin liralık kredi kullanımının 10 puanlık, 500 bin liralık kredi kullanımının ise 12 puanlık faiz veya kar payı kısmını KOSGEB karşılamakta” dedi.

ARALIK AYINDA DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER


Aralık ayı içerisinde önemli etkinlikler düzenleyeceklerini ve tüm üyelerin katılımlarını beklediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “4 Aralık 2019 Çarşamba Günü, nam-ı değer 'Bay Protokol' Sayın İhsan Ataöv’ü odamızda konuk edeceğiz. Diğer bir hatırlatma ise, 6 Aralık 2019 Cuma Günü İstanbul sanayi odası ev sahipliğinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nde yerli katkının arttırılması çalışmaları kapsamında, tedarikçi bilgilendirme semineri düzenlenecek.” dedi. –Caner KILIÇ
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.