"İŞÇİLERİN ALACAKLARI HALEN ÖDENMEDİ"

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.10.2019 - 16:13, Güncelleme: 04.10.2019 - 16:13
 

"İŞÇİLERİN ALACAKLARI HALEN ÖDENMEDİ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma A.Ş.’nin alacaklı konumda bulunan işçilerin ve şehit ailelerinin alacaklarını ödemediğini belirterek, “Bu insanlar perişan durumda. Meclise karşı işverenle sendika kanunu boşa düşürmek üzere yalan yapıyorlar. Gayretler sonuç vermiyor, 3 binin üzerinde vatandaşımızın parası, İstanbul’da Soma A.Ş.’nin kulesinde duruyor. Bu konunun çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciası ardından Soma Kömürleri A.Ş. tarafından işten çıkarılan 2 bin 831 madencinin tazminatları 5 yıl geçmesine karşın ödenmediğini belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Manisa milletvekili olmam sebebiyle bir konunun burada şahitleri var ve bu Meclis’in bu işi çözmesi lazım. Bu işe katkı sağlayan MHP’den Erkan Akçay, AKP’den Doğan Kubat burada, ben buradayım. 2 bin 800 işçinin tazminatını bu firma ödemiyor. 1 yıl sonunda, 4 Nisan 2015’te biz burada kanun çıkardık hep beraber, Soma A.Ş.’nin mallarına TMSF el koymuş, kocaman gökdelenleri var. Bu taşınmazlar satılsın ve öncelikle 2 bin 800 işçiye ve 301 şehidimizin ailelerinin alacakları ödensin. Bunu kanun olarak çıkardık. Bu kanun bugüne kadar uygulanmadı. Nasıl uygulanmıyor? Sarı sendika, TMSF’ye yazı yolluyor; ‘Ben işçi adına imza atmaya yetkiliyim, patronla anlaştım, parayı 24 taksitte, 36 taksitte ödeyecek’ deniliyor. Sadece üçer taksit para alabildiler. Bu insanlar perişan durumda” dedi. GAYRETLER SONUÇ VERMİYOR Özel, “Meclise karşı işverenle sendika kanunu boşa düşürmek üzere yalan yapıyorlar. Burada aslında TMSF, idare tarafından doğru şekilde yönlendirilirse, ellerinde kanun var. Kanunu uygulayacaklar. Gayretler sonuç vermiyor, 3 binin üzerinde vatandaşımızın parası, İstanbul’da Soma A.Ş.’nin kulesinde duruyor. Bu konunun çözülmesi gerekiyor” dedi. YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMELİ Özel, alacaklı olan işçilerin 5 Ekim’de yani bugün yürüyüşe geçeceklerini de belirterek, “Bu işçiler bu yüzden yürüyüşe geçecekler, kaymakam diyor ki ‘yürütmeyiz.’ Bolu’dan yürüyenler nasıl yürüyorsa, Soma’dan yürüyenlerin de yürümesi lazım” ifadesini kullandı.  
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma A.Ş.’nin alacaklı konumda bulunan işçilerin ve şehit ailelerinin alacaklarını ödemediğini belirterek, “Bu insanlar perişan durumda. Meclise karşı işverenle sendika kanunu boşa düşürmek üzere yalan yapıyorlar. Gayretler sonuç vermiyor, 3 binin üzerinde vatandaşımızın parası, İstanbul’da Soma A.Ş.’nin kulesinde duruyor. Bu konunun çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciası ardından Soma Kömürleri A.Ş. tarafından işten çıkarılan 2 bin 831 madencinin tazminatları 5 yıl geçmesine karşın ödenmediğini belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Manisa milletvekili olmam sebebiyle bir konunun burada şahitleri var ve bu Meclis’in bu işi çözmesi lazım. Bu işe katkı sağlayan MHP’den Erkan Akçay, AKP’den Doğan Kubat burada, ben buradayım. 2 bin 800 işçinin tazminatını bu firma ödemiyor. 1 yıl sonunda, 4 Nisan 2015’te biz burada kanun çıkardık hep beraber, Soma A.Ş.’nin mallarına TMSF el koymuş, kocaman gökdelenleri var. Bu taşınmazlar satılsın ve öncelikle 2 bin 800 işçiye ve 301 şehidimizin ailelerinin alacakları ödensin. Bunu kanun olarak çıkardık. Bu kanun bugüne kadar uygulanmadı. Nasıl uygulanmıyor? Sarı sendika, TMSF’ye yazı yolluyor; ‘Ben işçi adına imza atmaya yetkiliyim, patronla anlaştım, parayı 24 taksitte, 36 taksitte ödeyecek’ deniliyor. Sadece üçer taksit para alabildiler. Bu insanlar perişan durumda” dedi.

GAYRETLER SONUÇ VERMİYOR

Özel, “Meclise karşı işverenle sendika kanunu boşa düşürmek üzere yalan yapıyorlar. Burada aslında TMSF, idare tarafından doğru şekilde yönlendirilirse, ellerinde kanun var. Kanunu uygulayacaklar. Gayretler sonuç vermiyor, 3 binin üzerinde vatandaşımızın parası, İstanbul’da Soma A.Ş.’nin kulesinde duruyor. Bu konunun çözülmesi gerekiyor” dedi.

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMELİ

Özel, alacaklı olan işçilerin 5 Ekim’de yani bugün yürüyüşe geçeceklerini de belirterek, “Bu işçiler bu yüzden yürüyüşe geçecekler, kaymakam diyor ki ‘yürütmeyiz.’ Bolu’dan yürüyenler nasıl yürüyorsa, Soma’dan yürüyenlerin de yürümesi lazım” ifadesini kullandı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.