KYK BORCU OLAN ÖĞRENCİLERİ UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.11.2019 - 17:10, Güncelleme: 28.11.2019 - 17:10
 

KYK BORCU OLAN ÖĞRENCİLERİ UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz" açıklamasını yaptı.
Üniversite eğitimi sırasında öğrencilere geçimlerini sağlamak amaçlı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen kredi, öğrencinin okul hayatının bitmesi ardından ödenmeye başlaması gerekiyor. Türkiye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarını ödeyemeyen öğrencilerin sayısının 5 milyona ulaştığını, 280 bin üniversite mezunu hakkında ise yasal işlem başlatıldığı açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz" açıklamasını yaptı. BORÇ ERTELENEBİLİYOR AMA FAİZ İŞLİYOR KYK borcu olanların, mezun olduktan 2 yıl sonra geri ödeme yapması gerekiyor. Yani 2 yıl sonra işe giremese dahi borcunu ödemeye başlamalı. Yapılan son düzenlemeye göre ise kredi çeken öğrencilerin sigortalı bir işte çalışıncaya kadar borcunu ödeme zorunluluğu bulunmuyor. Yani yeni mezun öğrenciler işe girene kadar borcunu erteleyebilecek. Ancak ertelenen dönemde borca faiz işlemeye devam ediyor.    
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz" açıklamasını yaptı.
Üniversite eğitimi sırasında öğrencilere geçimlerini sağlamak amaçlı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen kredi, öğrencinin okul hayatının bitmesi ardından ödenmeye başlaması gerekiyor. Türkiye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarını ödeyemeyen öğrencilerin sayısının 5 milyona ulaştığını, 280 bin üniversite mezunu hakkında ise yasal işlem başlatıldığı açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

BORÇ ERTELENEBİLİYOR AMA FAİZ İŞLİYOR


KYK borcu olanların, mezun olduktan 2 yıl sonra geri ödeme yapması gerekiyor. Yani 2 yıl sonra işe giremese dahi borcunu ödemeye başlamalı. Yapılan son düzenlemeye göre ise kredi çeken öğrencilerin sigortalı bir işte çalışıncaya kadar borcunu ödeme zorunluluğu bulunmuyor. Yani yeni mezun öğrenciler işe girene kadar borcunu erteleyebilecek. Ancak ertelenen dönemde borca faiz işlemeye devam ediyor.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.