Manisa ihracatta 2021'e hızlı başladı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.02.2021 - 14:23, Güncelleme: 04.02.2021 - 14:23
 

Manisa ihracatta 2021'e hızlı başladı

Manisa'da 2021 yılının ilk ayı olan Ocak ayında, ihracat sevindirdi. 2020 yılında dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına rağmen 4 milyar 180 milyon dolarlık ihracatla kapatan Manisa, 2021 yılına da hızlı başladı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) verilerine göre Manisa'dan Ocak ayında 300 milyon 491 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7'lik bir artış sağlandı. 2020 yılı Ocak ayında Manisa'da 271 milyon 466 bin dolarlık ihracat gerçekleşmişti. Manisa İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Gaziantep, Ankara ve Sakarya'dan Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan 8. il oldu. Ege Bölgesi'nde ise 2. sırada yer aldı. 18 SEKTÖRDE İHRACAT ARTARKEN, 7 SEKTÖRDE İSE AZALDI Manisa'da sektörlere göre ihracat rakamlarına bakıldığında geçen yılın aynı dönemine göre 18 sektörde ihracat artarken, 7 sektörde ise ihracat azaldı. Elektrik elektronik, çelik, çimento cam seramik ve toprak ürünleri, gemi ve yat, halı, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri, iklimlendirme sanayi, kimyevi maddeler ve mamulleri, madencilik ürünleri, makine ve aksamları, meyve sebze mamulleri, mobilya kağıt ve orman ürünleri, otomotiv endüstrisi, savunma ve havacılık sanayi, su ürünleri ve hayvansal ürünler, tekstil ve hammaddeleri, tütün gibi sektörlerde artış oldu. İhracatı düşen sektörler ise demir ve demir dışı metaller, deri ve deri mamulleri, diğer sanayi ürünleri, kuru meyve ve mamulleri, süs bitkileri ve mamulleri, yaş sebze ve meyve, zeytin ve zeytinyağı sektörleri oldu. MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ İLE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRLERİNDE DÜŞÜŞ 2020 yılında 2 milyar 56 milyon 877 bin dolarlık ihracata katkı sağlayan elektrik elektronik sektörü 2021 yılının ilk ayında da ilk sırada yer aldı. Elektrik sektörü yüzde 10'luk artışla 115 milyon 109 bin dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. İklimlendirme sanayii yüzde 23,8'lik artış sağlayarak 56 milyon 593 bin dolarlık ihracatla 2. sırada yer aldı. 3. sırada ise Otomotiv endüstrisi 42 milyon 542 bin dolarlık ihracatla yer aldı. Tarım şehri olan Manisa'da Ocak ayında yaş kuru meyve ve sebze sektörü ile zeytin ve zeytinyağı sektörlerinde meydana gelen düşüş dikkatlerden kaçmadı.
Manisa'da 2021 yılının ilk ayı olan Ocak ayında, ihracat sevindirdi. 2020 yılında dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına rağmen 4 milyar 180 milyon dolarlık ihracatla kapatan Manisa, 2021 yılına da hızlı başladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) verilerine göre Manisa'dan Ocak ayında 300 milyon 491 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7'lik bir artış sağlandı. 2020 yılı Ocak ayında Manisa'da 271 milyon 466 bin dolarlık ihracat gerçekleşmişti. Manisa İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Gaziantep, Ankara ve Sakarya'dan Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan 8. il oldu. Ege Bölgesi'nde ise 2. sırada yer aldı.

18 SEKTÖRDE İHRACAT ARTARKEN, 7 SEKTÖRDE İSE AZALDI

Manisa'da sektörlere göre ihracat rakamlarına bakıldığında geçen yılın aynı dönemine göre 18 sektörde ihracat artarken, 7 sektörde ise ihracat azaldı. Elektrik elektronik, çelik, çimento cam seramik ve toprak ürünleri, gemi ve yat, halı, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri, iklimlendirme sanayi, kimyevi maddeler ve mamulleri, madencilik ürünleri, makine ve aksamları, meyve sebze mamulleri, mobilya kağıt ve orman ürünleri, otomotiv endüstrisi, savunma ve havacılık sanayi, su ürünleri ve hayvansal ürünler, tekstil ve hammaddeleri, tütün gibi sektörlerde artış oldu. İhracatı düşen sektörler ise demir ve demir dışı metaller, deri ve deri mamulleri, diğer sanayi ürünleri, kuru meyve ve mamulleri, süs bitkileri ve mamulleri, yaş sebze ve meyve, zeytin ve zeytinyağı sektörleri oldu.

MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ İLE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRLERİNDE DÜŞÜŞ

2020 yılında 2 milyar 56 milyon 877 bin dolarlık ihracata katkı sağlayan elektrik elektronik sektörü 2021 yılının ilk ayında da ilk sırada yer aldı. Elektrik sektörü yüzde 10'luk artışla 115 milyon 109 bin dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. İklimlendirme sanayii yüzde 23,8'lik artış sağlayarak 56 milyon 593 bin dolarlık ihracatla 2. sırada yer aldı. 3. sırada ise Otomotiv endüstrisi 42 milyon 542 bin dolarlık ihracatla yer aldı. Tarım şehri olan Manisa'da Ocak ayında yaş kuru meyve ve sebze sektörü ile zeytin ve zeytinyağı sektörlerinde meydana gelen düşüş dikkatlerden kaçmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.