MANİSA TİCARET BORSASI’NDAN ÜYELERİNE ‘NEFES KREDİSİ’ DESTEĞİ

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.04.2020 - 17:09, Güncelleme: 28.04.2020 - 17:09
 

MANİSA TİCARET BORSASI’NDAN ÜYELERİNE ‘NEFES KREDİSİ’ DESTEĞİ

Manisa Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek ‘TOBB Nefes Kredisi 2020’ projesine dahil olarak, korona virüs sebebiyle finansman sıkıntısı çeken üyelerine uygun koşullarda kredi imkanı sağladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, geçtiğimiz yıllarda yatırım ve üretim amaçlı finansmana ulaşımda kolaylık sağlanması ve piyasalara canlılık kazandırılması amacıyla finansman sıkıntısı çekilen dönemlerde 6 defa gerçekleştirdiği ve “TOBB Nefes Kredisi” olarak bilinen KOBİ finansman projesinin 7’ncisini bu sefer korona virüs salgınının ekonomiye olan etkisini en aza indirebilmek amacıyla başlattı. Manisa Ticaret Borsası da daha önceki Nefes Kredisi Projelerinde olduğu gibi küçük ve orta büyüklükteki işletme statüsündeki üyelerinin salgın tedbirleri nedeniyle durağanlaşan ticari döngülerinde faaliyetlerini sürdürmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri finansmanın uygun koşullarda karşılanmasına katkı sağlamak üzere 1 milyon 500 bin Türk Lirası aktarımı yaparak, TOBB Nefes Kredisi 2020 Projesi’ne dahil oldu. “2020 YILI SONUNA KADAR ANAPARA VE FAİZ ÖDEMESİ İSTENMEYECEK” Kredi koşulları hakkında bilgi veren Özkasap, “Üyelerimizin kredi ihtiyaçlarında kullanmaları için belirlenen bu kaynak bankanın Manisa Merkez şubesine aktarılmıştır. KOBİ statüsündeki üyelerimiz, borsamızdan temin edecekleri “TOBB Nefes Kredisi 2020 Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi ile 29 Nisan 2020 tarihinden itibaren başvuru yapabileceklerdir. Projeden daha fazla üye işletmenin faydalanabilmesi için; 2018 cirosu 3 milyon (dahil) TL ve altında olan işletmeler azami 50 bin TL, 2018 cirosu 3 milyon ile 25 milyon (dahil) TL arasında olan işletmeler ise azami 100 bin TL kredi kullanabilecektir. Proje 2018 cirosu 25 milyon üzeri olan işletmeleri kapsamamaktadır. Brüt faiz oranı yıllık yüzde 7,50 olacaktır. 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesi istenmeyecek, geri ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitle yapılacaktır. Başvuruda vergi-SGK ‘borcu yoktur’ yazıları veya ilave teminat istenmeyecektir. 50 bin lira kredi için 150 TL, 100 bin lira için 300 TL banka masrafı dışında ek masraf olmayacaktır. KGF kefaleti için mevzuat gereği yüzde 0,75 komisyon alınacaktır. Ciro koşulları uyan tüm sektörlerdeki üye işletmelerimiz başvuru yapabilecektir” dedi.
Manisa Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek ‘TOBB Nefes Kredisi 2020’ projesine dahil olarak, korona virüs sebebiyle finansman sıkıntısı çeken üyelerine uygun koşullarda kredi imkanı sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, geçtiğimiz yıllarda yatırım ve üretim amaçlı finansmana ulaşımda kolaylık sağlanması ve piyasalara canlılık kazandırılması amacıyla finansman sıkıntısı çekilen dönemlerde 6 defa gerçekleştirdiği ve “TOBB Nefes Kredisi” olarak bilinen KOBİ finansman projesinin 7’ncisini bu sefer korona virüs salgınının ekonomiye olan etkisini en aza indirebilmek amacıyla başlattı. Manisa Ticaret Borsası da daha önceki Nefes Kredisi Projelerinde olduğu gibi küçük ve orta büyüklükteki işletme statüsündeki üyelerinin salgın tedbirleri nedeniyle durağanlaşan ticari döngülerinde faaliyetlerini sürdürmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri finansmanın uygun koşullarda karşılanmasına katkı sağlamak üzere 1 milyon 500 bin Türk Lirası aktarımı yaparak, TOBB Nefes Kredisi 2020 Projesi’ne dahil oldu.

“2020 YILI SONUNA KADAR ANAPARA VE FAİZ ÖDEMESİ İSTENMEYECEK”

Kredi koşulları hakkında bilgi veren Özkasap, “Üyelerimizin kredi ihtiyaçlarında kullanmaları için belirlenen bu kaynak bankanın Manisa Merkez şubesine aktarılmıştır. KOBİ statüsündeki üyelerimiz, borsamızdan temin edecekleri “TOBB Nefes Kredisi 2020 Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi ile 29 Nisan 2020 tarihinden itibaren başvuru yapabileceklerdir. Projeden daha fazla üye işletmenin faydalanabilmesi için; 2018 cirosu 3 milyon (dahil) TL ve altında olan işletmeler azami 50 bin TL, 2018 cirosu 3 milyon ile 25 milyon (dahil) TL arasında olan işletmeler ise azami 100 bin TL kredi kullanabilecektir. Proje 2018 cirosu 25 milyon üzeri olan işletmeleri kapsamamaktadır. Brüt faiz oranı yıllık yüzde 7,50 olacaktır. 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesi istenmeyecek, geri ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitle yapılacaktır. Başvuruda vergi-SGK ‘borcu yoktur’ yazıları veya ilave teminat istenmeyecektir. 50 bin lira kredi için 150 TL, 100 bin lira için 300 TL banka masrafı dışında ek masraf olmayacaktır. KGF kefaleti için mevzuat gereği yüzde 0,75 komisyon alınacaktır. Ciro koşulları uyan tüm sektörlerdeki üye işletmelerimiz başvuru yapabilecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.