Manisa’da İlk Kiraz 250 Liradan Satıldı    

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.04.2019 - 15:11, Güncelleme: 14.04.2019 - 15:11
 

Manisa’da İlk Kiraz 250 Liradan Satıldı    

Kuzey yarım kürenin ilk kiraz hasadının yapıldığı Manisa'da ilk erkenci kirazın kilosu sembolik olarak 250 TL'den satıldı. Üreticiler bu sene verimin ve rekoltenin iyi olduğunu belirtirken, üretim arttıkça fiyatların da düşmesi bekleniyor. 
  Kuzey yarım kürenin ilk kiraz hasadının yapıldığı bölge ve Mikroklima iklim özelliğine sahip olan Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesinde erkenci kiraz Cristobalina'nın hasadı başladı. Kiraz hasadının başlaması ve ilk erkenci kirazların satışı mahalle meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, AK Parti ve MHP Şehzadeler ilçe başkanları, üreticiler ve tüccarlar katıldı. Uygun iklim koşulları sayesinde bu sene kirazda verim ve kalitenin yüksek olduğunu kaydeden üreticiler emeklerinin karşılığını alabilmeyi umut ettiklerini ifade etti.     SEMBOLİK FİYATLA SATILDI   Yapılan konuşmaların ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik üreticilere ilk kiraz için ne kadar ücret istediklerini sordu. Üreticilerin 250 TL istemesine tüccarlar 200 TL teklif verse de sezonun ilk kirazı sembolik olarak kilosu 250 TL'den satılmış oldu.   İlyas Coşkuner ve Metin Koyuncu isimli üreticiler tarafından 10'ar kilo olmak üzere toplam 20 kilo hasat edilen kirazı ise İstanbullu tüccarlar Celil Görmez ve İbrahim Bodur yapılan pazarlığın ardından sembolik bir rakamla kilosunu 250 TL'den satın aldı.  
Kuzey yarım kürenin ilk kiraz hasadının yapıldığı Manisa'da ilk erkenci kirazın kilosu sembolik olarak 250 TL'den satıldı. Üreticiler bu sene verimin ve rekoltenin iyi olduğunu belirtirken, üretim arttıkça fiyatların da düşmesi bekleniyor. 
  Kuzey yarım kürenin ilk kiraz hasadının yapıldığı bölge ve Mikroklima iklim özelliğine sahip olan Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesinde erkenci kiraz Cristobalina'nın hasadı başladı. Kiraz hasadının başlaması ve ilk erkenci kirazların satışı mahalle meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, AK Parti ve MHP Şehzadeler ilçe başkanları, üreticiler ve tüccarlar katıldı. Uygun iklim koşulları sayesinde bu sene kirazda verim ve kalitenin yüksek olduğunu kaydeden üreticiler emeklerinin karşılığını alabilmeyi umut ettiklerini ifade etti.
 
  SEMBOLİK FİYATLA SATILDI
  Yapılan konuşmaların ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik üreticilere ilk kiraz için ne kadar ücret istediklerini sordu. Üreticilerin 250 TL istemesine tüccarlar 200 TL teklif verse de sezonun ilk kirazı sembolik olarak kilosu 250 TL'den satılmış oldu.
  İlyas Coşkuner ve Metin Koyuncu isimli üreticiler tarafından 10'ar kilo olmak üzere toplam 20 kilo hasat edilen kirazı ise İstanbullu tüccarlar Celil Görmez ve İbrahim Bodur yapılan pazarlığın ardından sembolik bir rakamla kilosunu 250 TL'den satın aldı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.