MARKETLERDE 5 LİTRELİK YAĞ KALMADI!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2022 - 14:40, Güncelleme: 07.03.2022 - 14:40
 

MARKETLERDE 5 LİTRELİK YAĞ KALMADI!

Ayçiçeği yağında arz sıkıntısı ve zammın beklendiği haberleri üzerine Manisalı vatandaşlar yağ almaya koştu. Market raflarında 5 litrelik yağ kalmadı.
Rusya-Ukrayna savaşının etkileri Türkiye'ye yansımaya başladı. Ayçiçeği yağında arz sıkıntısı haberleri üzerine tüketiciler yağ almaya yönelirken birçok zincir markette saatler içinde 5 litrelik ayçiçeği yağları tükendi. Manisa’da hafta sonu marketlerde saatler içinde 5 litrelik ayçiçeği yağları tükendi. Vatandaş stok yapmaya başlayınca da market rafları boş kaldı. Hemen her tüketicinin kasadan yağ geçirmesi dikkat çekti. Diğer yandan raflarda 2 ile 3 litrelik ürünlerin bulunduğu gözlendi. 139 LİRA İLE 180 LİRA ARASI Sektör temsilcilerin Türkiye’nin stoklarında market rafları dahil olmak üzere 1-1,5 aylık yağ kaldığı açıklamaları medyada gündem olmasıyla birlikte tüketicileri yağ alımına yöneltti. Yağda yaşanan kriz nedeniyle zincir marketlerde yağ fiyatlarında artış gözlemlendi. Marketlerde 2 adetten fazla 5 litrelik yağ satış yapılmazken, markasına ve markete göre fiyatları 139 ile 180 lira arasında satışa sunuluyor. “NE KADAR BULURSAK STOK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ” Manisalı vatandaşlar şu açıklamalarda bulundu, “En ucuz yağın litresi 25 liraydı hafta sonu baktık 30’u aşmış. Market personeline sorduğumuzda yeniden zam geleceğini söylediler. Şu an yağa zam olduğu için ne kadar bulursak almaya stok yapmaya çalışıyoruz. Yağ sanayicileri stok sıkıntısı yaşanacak diyor ardından bakanlık yalanlama yayınlıyor. Şaşırdık, ne yapacağımızı bilmiyoruz.
Ayçiçeği yağında arz sıkıntısı ve zammın beklendiği haberleri üzerine Manisalı vatandaşlar yağ almaya koştu. Market raflarında 5 litrelik yağ kalmadı.

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri Türkiye'ye yansımaya başladı. Ayçiçeği yağında arz sıkıntısı haberleri üzerine tüketiciler yağ almaya yönelirken birçok zincir markette saatler içinde 5 litrelik ayçiçeği yağları tükendi. Manisa’da hafta sonu marketlerde saatler içinde 5 litrelik ayçiçeği yağları tükendi. Vatandaş stok yapmaya başlayınca da market rafları boş kaldı. Hemen her tüketicinin kasadan yağ geçirmesi dikkat çekti. Diğer yandan raflarda 2 ile 3 litrelik ürünlerin bulunduğu gözlendi.

139 LİRA İLE 180 LİRA ARASI

Sektör temsilcilerin Türkiye’nin stoklarında market rafları dahil olmak üzere 1-1,5 aylık yağ kaldığı açıklamaları medyada gündem olmasıyla birlikte tüketicileri yağ alımına yöneltti. Yağda yaşanan kriz nedeniyle zincir marketlerde yağ fiyatlarında artış gözlemlendi. Marketlerde 2 adetten fazla 5 litrelik yağ satış yapılmazken, markasına ve markete göre fiyatları 139 ile 180 lira arasında satışa sunuluyor.

“NE KADAR BULURSAK STOK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Manisalı vatandaşlar şu açıklamalarda bulundu, “En ucuz yağın litresi 25 liraydı hafta sonu baktık 30’u aşmış. Market personeline sorduğumuzda yeniden zam geleceğini söylediler. Şu an yağa zam olduğu için ne kadar bulursak almaya stok yapmaya çalışıyoruz. Yağ sanayicileri stok sıkıntısı yaşanacak diyor ardından bakanlık yalanlama yayınlıyor. Şaşırdık, ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.