Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç sahiplerine kötü haber

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2022 - 10:02, Güncelleme: 17.05.2022 - 10:02
 

Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç sahiplerine kötü haber

Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile trafik sigortası haziran ayı primleri mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan yayımlanan kararla Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle, 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak. Trafik sigortası priminde aracın yakıt cinsi ve emisyon değerine göre yüzde 10 olan indirim ve artırım yetkisi yüzde 20 olacak. Trafik sigortası primi, hasar maliyetleri dikkate alınarak yüzde 50 oranında azaltılabilecek veya yüzde 50 oranında artırılabilecek. 7310 TL'YE ÇIKACAK Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi verilerine göre mayıs ayında İstanbul'da otomobiline ve hasar durumuna göre azami prim miktarı 1286 ila 5848 lira arasında değişiyordu. Son zamla beraber bu miktarlar 1608 ila 7310 TL arasında değişecek. Eğer bugünkü karar olmasaydı, aylık zam oranı yüzde 2.25 olarak belirlenmişti. Dolayısıyla azami primler 1.314 ila 5.979 TL aralığında olacaktı. YÜZDE 60'LIK ARTIŞ Trafik sigortasında fiyat artışlarını kontrol etmek için 12 Nisan 2017'den bu yana tavan fiyat uygulanıyor. Bu tavan fiyat aylık olarak güncelleniyor. Aylık zam oranı geçen yıl yüzde 1 iken bu yıl önce yüzde 1.5'e, ardından yüzde 2.25'e çıkarıldı. Şubattaki yüzde 20 ve son yüzde 25'lik zamla beraber azami primler geçen yılın sonuna göre yüzde 60.3 artmış oldu.
Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile trafik sigortası haziran ayı primleri mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan yayımlanan kararla Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikle, 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak.

Trafik sigortası priminde aracın yakıt cinsi ve emisyon değerine göre yüzde 10 olan indirim ve artırım yetkisi yüzde 20 olacak. Trafik sigortası primi, hasar maliyetleri dikkate alınarak yüzde 50 oranında azaltılabilecek veya yüzde 50 oranında artırılabilecek.

7310 TL'YE ÇIKACAK

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi verilerine göre mayıs ayında İstanbul'da otomobiline ve hasar durumuna göre azami prim miktarı 1286 ila 5848 lira arasında değişiyordu.

Son zamla beraber bu miktarlar 1608 ila 7310 TL arasında değişecek.

Eğer bugünkü karar olmasaydı, aylık zam oranı yüzde 2.25 olarak belirlenmişti. Dolayısıyla azami primler 1.314 ila 5.979 TL aralığında olacaktı.

YÜZDE 60'LIK ARTIŞ

Trafik sigortasında fiyat artışlarını kontrol etmek için 12 Nisan 2017'den bu yana tavan fiyat uygulanıyor. Bu tavan fiyat aylık olarak güncelleniyor.

Aylık zam oranı geçen yıl yüzde 1 iken bu yıl önce yüzde 1.5'e, ardından yüzde 2.25'e çıkarıldı.

Şubattaki yüzde 20 ve son yüzde 25'lik zamla beraber azami primler geçen yılın sonuna göre yüzde 60.3 artmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.