Sağlık Bakanlığını Şoke Eden Talep;

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.12.2019 - 17:46, Güncelleme: 05.12.2019 - 17:46
 

Sağlık Bakanlığını Şoke Eden Talep;

40 yıllık diş hekimi Sedat Kaynar, 25 Ocak 2020 tarihinde 65 yaşına girecek olmasından dolayı, mevcut emeklilik yasasına göre emekliye ayrılacak. Bu duruma tepki gösteren Sedat Kaynar, Sağlık Bakanlığına başvuru yaparak, emeklilik yaş haddinin 72’ye yükseltilmesini talep etti.
Uzun yıllar Manisa Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde diş hekimi olarak hizmet veren ve son olarak da gözlerindeki sağlık problemleri nedeniyle Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosunda görevini sürdüren 64 yaşındaki Sedat Kaynar, 25 Ocak 2020 tarihinde 65 yaşına girecek olmasından dolayı, mevcut emeklilik yasasına göre emekliye ayrılacak. Diş Hekimi Kaynar, emeklilikle yaş haddinin 72’ye yükseltilmesi talebiyle Sağlık Bakanlığına yaptığı başvuru bakanlık tarafından şaşkınlıkla karşılandı. CUMHURBAŞKANININ EYT KARARINI DESTEKLEDİ Sedat Kaynar, Bakanlığa yaptığı başvuruda gerekçe olarak da ‘Avrupa Birliği’nde ontolojik uyum yasalarına tamamen aykırıdır. Ayrıca uluslararası diş tabipleri tanımına uygun değildir’ dedi. “Sayın Cumhurbaşkanımız ülke ekonomisini de düşünerek emeklilik bekleyen EYT’lilerle ilgili hassasiyetinde ne denli haklı olduğunu biliyoruz." diyen Diş Hekimi Sedat Kaynar, Sağlık Bakanlığı’nın emeklilik yaşını 65’den 72’ye çıkartmalarını istedi. Kaynar, 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Partiden milletvekili aday adayı olmuştu.   BAKANLIK İSTEĞE RET Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Yılmaz imzalı yanıt dilekçesinde “ Bakanlığımıza verdiğiniz emeklilik yaş haddinin uzatılması talebiniz ile ilgili ibare bulunmaktadır. Bu nedenle adı geçen 25.01.1955 doğum tarihine istinaden 25.01.2020 tarihinde 65 yaş haddini dolduracağından res’en yaş haddinden emekliğe sevk işlemleri Bakanlığımızca başlatılacaktır” denildi. “CUMHURBAŞKANIMIZIN AVRUPA’DAKİ YAŞ HADDİ KARARLARINI GÖZE ALMASINI İSTİYORUM”   İşini sevdiğini ve hastalarına hizmet etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Diş Hekimi Sedat Kaynar, bu yaşın verimli bir yaş olduğunu ve  bu yaşta emekliğe sevk edilmesine bir anlam veremediğinin altını çizdi. Diş Hekimi Sedat Kaynar; “Merkezi Amerika Chicago’da bulunan Dünya Diş Tabipleri Birliğinin 1986 yılında buyana üyesi olan ender hekimlerden birisiyim. Türkiye’de Ege Üniversitesi, Hacettepe gibi üniversitelerden mezun olan ülkemizin birçok yerinde hizmet verme aşkıyla çalışan binlerce diş hekimimizi çok yakından ilgilendiren bir durumdu benim emeklilik yaş haddinin 72’ye yükseltilmesi talebim. Sağlık Bakanlığımızın aldığı bu karar Avrupa birliği deontolojik uyum yasalarına tamamen aykırıdır. Ayrıca uluslararası diş tabipleri tanımına uygun değildir. Ben ve benim gibi meslektaşlarım böylesi bir emeklilik sürecini hak etmiyorlar. Dünya norm yasaları gündemde olmasına karşın Sağlık Bakanlığımız bizim gibi hekimleri zorunlu emekliğe sevk ederek diş hekimlerini yok sayıyorlar. Cumhurbaşkanımızın konuya özel ilgili göstermesini, diş hekimlerinin yaş haddi konusundaki 72 yaş baremi dikkate almasını istiyorum. Bu talebime önem verirse binlerce diş hekimi arkadaşım da memnun olacaktır” dedi.   
40 yıllık diş hekimi Sedat Kaynar, 25 Ocak 2020 tarihinde 65 yaşına girecek olmasından dolayı, mevcut emeklilik yasasına göre emekliye ayrılacak. Bu duruma tepki gösteren Sedat Kaynar, Sağlık Bakanlığına başvuru yaparak, emeklilik yaş haddinin 72’ye yükseltilmesini talep etti.
Uzun yıllar Manisa Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde diş hekimi olarak hizmet veren ve son olarak da gözlerindeki sağlık problemleri nedeniyle Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosunda görevini sürdüren 64 yaşındaki Sedat Kaynar, 25 Ocak 2020 tarihinde 65 yaşına girecek olmasından dolayı, mevcut emeklilik yasasına göre emekliye ayrılacak. Diş Hekimi Kaynar, emeklilikle yaş haddinin 72’ye yükseltilmesi talebiyle Sağlık Bakanlığına yaptığı başvuru bakanlık tarafından şaşkınlıkla karşılandı.


CUMHURBAŞKANININ EYT KARARINI DESTEKLEDİ

Sedat Kaynar, Bakanlığa yaptığı başvuruda gerekçe olarak da ‘Avrupa Birliği’nde ontolojik uyum yasalarına tamamen aykırıdır. Ayrıca uluslararası diş tabipleri tanımına uygun değildir’ dedi. “Sayın Cumhurbaşkanımız ülke ekonomisini de düşünerek emeklilik bekleyen EYT’lilerle ilgili hassasiyetinde ne denli haklı olduğunu biliyoruz." diyen Diş Hekimi Sedat Kaynar, Sağlık Bakanlığı’nın emeklilik yaşını 65’den 72’ye çıkartmalarını istedi. Kaynar, 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Partiden milletvekili aday adayı olmuştu.  

BAKANLIK İSTEĞE RET

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Yılmaz imzalı yanıt dilekçesinde “ Bakanlığımıza verdiğiniz emeklilik yaş haddinin uzatılması talebiniz ile ilgili ibare bulunmaktadır. Bu nedenle adı geçen 25.01.1955 doğum tarihine istinaden 25.01.2020 tarihinde 65 yaş haddini dolduracağından res’en yaş haddinden emekliğe sevk işlemleri Bakanlığımızca başlatılacaktır” denildi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN AVRUPA’DAKİ YAŞ HADDİ KARARLARINI GÖZE ALMASINI İSTİYORUM”  

İşini sevdiğini ve hastalarına hizmet etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Diş Hekimi Sedat Kaynar, bu yaşın verimli bir yaş olduğunu ve  bu yaşta emekliğe sevk edilmesine bir anlam veremediğinin altını çizdi. Diş Hekimi Sedat Kaynar; “Merkezi Amerika Chicago’da bulunan Dünya Diş Tabipleri Birliğinin 1986 yılında buyana üyesi olan ender hekimlerden birisiyim. Türkiye’de Ege Üniversitesi, Hacettepe gibi üniversitelerden mezun olan ülkemizin birçok yerinde hizmet verme aşkıyla çalışan binlerce diş hekimimizi çok yakından ilgilendiren bir durumdu benim emeklilik yaş haddinin 72’ye yükseltilmesi talebim. Sağlık Bakanlığımızın aldığı bu karar Avrupa birliği deontolojik uyum yasalarına tamamen aykırıdır. Ayrıca uluslararası diş tabipleri tanımına uygun değildir. Ben ve benim gibi meslektaşlarım böylesi bir emeklilik sürecini hak etmiyorlar. Dünya norm yasaları gündemde olmasına karşın Sağlık Bakanlığımız bizim gibi hekimleri zorunlu emekliğe sevk ederek diş hekimlerini yok sayıyorlar. Cumhurbaşkanımızın konuya özel ilgili göstermesini, diş hekimlerinin yaş haddi konusundaki 72 yaş baremi dikkate almasını istiyorum. Bu talebime önem verirse binlerce diş hekimi arkadaşım da memnun olacaktır” dedi. 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Zafer
(08.12.2019 09:00 - #1992)
Ulan yalama g..t yalayıcı
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.