TURGUTLU BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK MAAŞ 2 BİN 580 TL OLDU

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.02.2020 - 12:17, Güncelleme: 05.02.2020 - 12:17
 

TURGUTLU BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK MAAŞ 2 BİN 580 TL OLDU

Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın imzaladığı sözleşme ile Turgutlu Belediyesinde en düşük işçi maaşının 2 bin 580 TL olduğunu açıkladı. 
Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 9 gündem ve ek bir madde görüşülerek karara bağlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın kadrolu işçilere yapılan bir sözleşmenin benzerinin taşeron işçiler içinde yapılıp yapılamayacağı sorusuna cevap verirken yeni bir sözleşme imzalandığı açıklayarak Turgutlu Belediyesinde en düşük işçi maaşının 2 bin 580 lira olacağını açıkladı. “EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ÖDEYECEĞİM. KİMSEYE HAKSIZLIK YAPMAYACAĞIM”   Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, AK Parti meclis üyesi Mürşit Gedizli’nin kadrolu işçiler için imzalanan sözleşmenin benzerinin Personel A.Ş.’de yer alan işçiler için de imzalanıp imzalanmayacağının sorması üzerine yaptığı açıklamada: “Biliyorsunuz kanun hükmünde kararname ile taşeron işçilerimiz belediyelerde personel A.Ş.’ye geçti. Kadro diyorlar ama sözde kadro. Bizim 2 yıllık süreç için ne yapacağımızı KHK ile belirlemiş durumdalar. Bu süre de 6. ayda bitiyor. Ne kadar zam yapacağımız, hangi sosyal hakları verebileceğimiz KHK ile belirlenmiş. Onun dışına çıkamıyorsunuz. Biz o arkadaşlarımız için de ciddi bir sözleşme yapmak istiyorduk ama KHK’nın dışına çıkamıyorsunuz. Ama biz o arkadaşlarımıza şuan için ekstra şunları yaptık; bugün imzaladığımız sözleşme ile, biz de en düşük asgari ücret 2 bin 580 lira oldu. Bekar aile yardımı almayan bir işçinin aldığı en düşük ücret 2 bin 580 lira. Bugün itibariyle bunu alacak. O sözleşmeye şöyle haklar koyduk; hac ibadetini yapmak isterse Türkiye’de bir ilk bu, kadrolu işçiler için de yapmıştık, ücretli izin veriyoruz. Eşine, çocuğuna karşı şiddet uygularsa iş akdini feshediyoruz. Milli bayramlarda ikramiye veriyoruz. Çocuğu okula giden, her yıl eylül ayında olmak üzere eğitim yardımı yapıyoruz. Bunların toplamına baktığınız zaman çok ciddi haklar aldılar. Hayırlı uğurlu olsun. Biz emekten yana olan insanlarız. Bundan sonra da 6. ayda da inşallah daha farklı bir sözleşmeye imzalarız. Tabii ki bu belediyenin gücüyle alakalı. Belediyede 50’ye yakın farklı maaş alan var. İkisi de çavuşluk yapıyor mesela. Birisi 3 bin 500 lira alıyor diğeri 3 bin lira alıyor. Büro memuru olarak çalışıyor, bir tanesi asgari ücret alıyor bir tanesi 3 bin lira alıyor. Aynı işi yapıyorlar, aynı odada çalışıyorlar. Sendikayla anlaştım. Çalışanları 11 bölüme böldük. Çalışan arkadaşımız o 11 bölümden hangisine giriyorsa o bölümden maaşını alacak. Kimse 1 lira eksik kimse 1 lira fazla almayacak. Eşit işe eşit ücret ödeyeceğim. Kimseye haksızlık yapmayacağım.” dedi. –Caner KILIÇ  
Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın imzaladığı sözleşme ile Turgutlu Belediyesinde en düşük işçi maaşının 2 bin 580 TL olduğunu açıkladı. 
Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 9 gündem ve ek bir madde görüşülerek karara bağlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın kadrolu işçilere yapılan bir sözleşmenin benzerinin taşeron işçiler içinde yapılıp yapılamayacağı sorusuna cevap verirken yeni bir sözleşme imzalandığı açıklayarak Turgutlu Belediyesinde en düşük işçi maaşının 2 bin 580 lira olacağını açıkladı.

“EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ÖDEYECEĞİM. KİMSEYE HAKSIZLIK YAPMAYACAĞIM”


  Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, AK Parti meclis üyesi Mürşit Gedizli’nin kadrolu işçiler için imzalanan sözleşmenin benzerinin Personel A.Ş.’de yer alan işçiler için de imzalanıp imzalanmayacağının sorması üzerine yaptığı açıklamada: “Biliyorsunuz kanun hükmünde kararname ile taşeron işçilerimiz belediyelerde personel A.Ş.’ye geçti. Kadro diyorlar ama sözde kadro. Bizim 2 yıllık süreç için ne yapacağımızı KHK ile belirlemiş durumdalar. Bu süre de 6. ayda bitiyor. Ne kadar zam yapacağımız, hangi sosyal hakları verebileceğimiz KHK ile belirlenmiş. Onun dışına çıkamıyorsunuz. Biz o arkadaşlarımız için de ciddi bir sözleşme yapmak istiyorduk ama KHK’nın dışına çıkamıyorsunuz. Ama biz o arkadaşlarımıza şuan için ekstra şunları yaptık; bugün imzaladığımız sözleşme ile, biz de en düşük asgari ücret 2 bin 580 lira oldu. Bekar aile yardımı almayan bir işçinin aldığı en düşük ücret 2 bin 580 lira. Bugün itibariyle bunu alacak. O sözleşmeye şöyle haklar koyduk; hac ibadetini yapmak isterse Türkiye’de bir ilk bu, kadrolu işçiler için de yapmıştık, ücretli izin veriyoruz. Eşine, çocuğuna karşı şiddet uygularsa iş akdini feshediyoruz. Milli bayramlarda ikramiye veriyoruz. Çocuğu okula giden, her yıl eylül ayında olmak üzere eğitim yardımı yapıyoruz. Bunların toplamına baktığınız zaman çok ciddi haklar aldılar. Hayırlı uğurlu olsun. Biz emekten yana olan insanlarız. Bundan sonra da 6. ayda da inşallah daha farklı bir sözleşmeye imzalarız. Tabii ki bu belediyenin gücüyle alakalı. Belediyede 50’ye yakın farklı maaş alan var. İkisi de çavuşluk yapıyor mesela. Birisi 3 bin 500 lira alıyor diğeri 3 bin lira alıyor. Büro memuru olarak çalışıyor, bir tanesi asgari ücret alıyor bir tanesi 3 bin lira alıyor. Aynı işi yapıyorlar, aynı odada çalışıyorlar. Sendikayla anlaştım. Çalışanları 11 bölüme böldük. Çalışan arkadaşımız o 11 bölümden hangisine giriyorsa o bölümden maaşını alacak. Kimse 1 lira eksik kimse 1 lira fazla almayacak. Eşit işe eşit ücret ödeyeceğim. Kimseye haksızlık yapmayacağım.” dedi. –Caner KILIÇ
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.