ÜZÜMCÜ MEMNUN ANLAŞMA SAĞLANDI

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.09.2019 - 14:57, Güncelleme: 26.09.2019 - 14:57
 

ÜZÜMCÜ MEMNUN ANLAŞMA SAĞLANDI

CHP Manisa milletvekillerinin yaptığı ortak açıklamada TARİŞ ve TMO arasında imzalanan kuru üzüm alımına ilişkin işbirliği protokolü değerlendirildi. CHP’li milletvekillerinin açıklamasında; “Uyarılarımız ve çabalarımız; üzüm fiyatlarının yaklaşık 1 – 1,5 TL civarında artış göstermesiyle sonuç verdi.” denildi.
CHP’Lİ VEKİLLER FİYATIN DÜŞMESİNİ ELEŞTİRMİŞTİ Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, 'Üzüm fiyatları 10 TL’nin altına düşerse müdahale eder, TMO kanalıyla üzüm alımı yaparız' sözü üzerine, TMO çekirdeksiz Sultaniye Üzüm alımlarına başlamıştı. Bu gelişmelerin ardından Manisa'nın Salihli ilçesindeki üzüm üreticileriyle bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, çekirdeksiz kuru üzümün kilo fiyatının 10 liranın altına düşmesini eleştirmişti. POZİTİF MUHALEFET ÜZÜMCÜYÜ MUTLU ETTİ Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve TARİŞ arasında kuru üzüm alımına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Protokole katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 9 numara üzümü olan üreticimize 10 liranın altında işlem yapmamasını tavsiye ediyoruz.  Kuru üzüm arzı devam ettikçe alımlarımıza devam edeceğiz. Kuru üzümün dün olduğunu gibi yarın da değerini koruyarak ülkemiz ve üreticimiz için fayda sağlayacağız.”dedi. CHP Manisa milletvekilleri de ortak açıklama yaparak işbirliği protokolünü değerlendirildi. Açıklamada; “Yapılmış olan bu protokolle, çabalarımızın sonuç vermiştir. Kuru üzüm fiyatlarının üretici lehine bir nebze de olsa toparlanma eğilimi göstermesinden memnuniyet duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz."denildi.   CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen yaptıkları ortak açıklamayla, TARİŞ ve TMO arasında imzalanan kuru üzüm alımına ilişkin işbirliği protokolünü, değerlendirdiler. CHP’li vekiller şu açıklamada bulundu; “Geçtiğimiz hafta üreticilerin feryatları üzerine Manisa Salihli’de yaptığımız temaslarda kuru üzüm alımında Bakan Bekir Pakdemirli’nin verdiği sözlere rağmen fiyatın 10 TL’nin altına düştüğünü ortaya çıkarmış, üzüm fiyatlarının düzeltilmesi gerektiğini vurgulamıştık. Uyarılarımız ve çabalarımız; TARİŞ ve TMO yöneticilerinin Ankara’da kuru üzüm alımına ilişkin bir işbirliği protokolü imzalamasıyla üzüm fiyatları yaklaşık 1 – 1,5 TL civarında artış göstermesiyle sonuç verdi. “ÇABALARIMIZ SONUÇ VERDİ” Yapılmış olan bu protokolle, çabalarımızın sonuç vermiş, uyarılarımızda haklı olduğumuz tüm Türkiye önünde bir kez daha kayda geçmiştir. Çabalarımızın sonuç vermesiyle kuru üzüm fiyatlarının üretici lehine bir nebze de olsa toparlanma eğilimi göstermesinden memnuniyet duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Üzüm fiyatına ilişkin süreci gün gün takip etmeye, gerekli uyarıları ve müdahaleleri yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üreticilerimizin yanında olmaya ve sorunlarını çözmek için gündeme taşımaya, Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer tüm bakanlıkları kamu yararını önde tutarak denetlemeye devam edeceğiz.” –Caner KILIÇ  
CHP Manisa milletvekillerinin yaptığı ortak açıklamada TARİŞ ve TMO arasında imzalanan kuru üzüm alımına ilişkin işbirliği protokolü değerlendirildi. CHP’li milletvekillerinin açıklamasında; “Uyarılarımız ve çabalarımız; üzüm fiyatlarının yaklaşık 1 – 1,5 TL civarında artış göstermesiyle sonuç verdi.” denildi.
CHP’Lİ VEKİLLER FİYATIN DÜŞMESİNİ ELEŞTİRMİŞTİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, 'Üzüm fiyatları 10 TL’nin altına düşerse müdahale eder, TMO kanalıyla üzüm alımı yaparız' sözü üzerine, TMO çekirdeksiz Sultaniye Üzüm alımlarına başlamıştı. Bu gelişmelerin ardından Manisa'nın Salihli ilçesindeki üzüm üreticileriyle bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, çekirdeksiz kuru üzümün kilo fiyatının 10 liranın altına düşmesini eleştirmişti.

POZİTİF MUHALEFET ÜZÜMCÜYÜ MUTLU ETTİ
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve TARİŞ arasında kuru üzüm alımına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Protokole katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 9 numara üzümü olan üreticimize 10 liranın altında işlem yapmamasını tavsiye ediyoruz.  Kuru üzüm arzı devam ettikçe alımlarımıza devam edeceğiz. Kuru üzümün dün olduğunu gibi yarın da değerini koruyarak ülkemiz ve üreticimiz için fayda sağlayacağız.”dedi.

CHP Manisa milletvekilleri de ortak açıklama yaparak işbirliği protokolünü değerlendirildi. Açıklamada; “Yapılmış olan bu protokolle, çabalarımızın sonuç vermiştir. Kuru üzüm fiyatlarının üretici lehine bir nebze de olsa toparlanma eğilimi göstermesinden memnuniyet duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz."denildi.
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen yaptıkları ortak açıklamayla, TARİŞ ve TMO arasında imzalanan kuru üzüm alımına ilişkin işbirliği protokolünü, değerlendirdiler. CHP’li vekiller şu açıklamada bulundu; “Geçtiğimiz hafta üreticilerin feryatları üzerine Manisa Salihli’de yaptığımız temaslarda kuru üzüm alımında Bakan Bekir Pakdemirli’nin verdiği sözlere rağmen fiyatın 10 TL’nin altına düştüğünü ortaya çıkarmış, üzüm fiyatlarının düzeltilmesi gerektiğini vurgulamıştık. Uyarılarımız ve çabalarımız; TARİŞ ve TMO yöneticilerinin Ankara’da kuru üzüm alımına ilişkin bir işbirliği protokolü imzalamasıyla üzüm fiyatları yaklaşık 1 – 1,5 TL civarında artış göstermesiyle sonuç verdi.

“ÇABALARIMIZ SONUÇ VERDİ”
Yapılmış olan bu protokolle, çabalarımızın sonuç vermiş, uyarılarımızda haklı olduğumuz tüm Türkiye önünde bir kez daha kayda geçmiştir. Çabalarımızın sonuç vermesiyle kuru üzüm fiyatlarının üretici lehine bir nebze de olsa toparlanma eğilimi göstermesinden memnuniyet duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Üzüm fiyatına ilişkin süreci gün gün takip etmeye, gerekli uyarıları ve müdahaleleri yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üreticilerimizin yanında olmaya ve sorunlarını çözmek için gündeme taşımaya, Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer tüm bakanlıkları kamu yararını önde tutarak denetlemeye devam edeceğiz.” –Caner KILIÇ
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.