YAKLAŞIK 50 BİN KİŞİ İŞSİZ!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.01.2022 - 15:32, Güncelleme: 27.01.2022 - 15:32
 

YAKLAŞIK 50 BİN KİŞİ İŞSİZ!

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Manisa'da İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 48 bin 844 olarak açıklandı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Karadeniz, toplantının amacının, il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi olduğunu belirterek, “Üreten Manisa’nın ihtiyacı olan iş gücünü temin etmek ve iş arayanları da işle kavuşturmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. “19 BİN 82 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ” Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, istihdama yönelik il genelinde yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. Buna göre 2021 yılı itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne müracaat eden 57.327 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiği, 10.620 işyeri ziyareti yapıldığı, kamu ve özel sektörde toplam 19.082 kişinin işe yerleştirilmesinin sağlandığı, kuruma kayıtlı işsizlerin 23.895 erkek, 24.949 kadın olmak üzere toplam 48.844 kişi olduğu, kayıtlı işsizlerin 926’sının engelli, 96’sının eski hükümlülerden oluştuğu ifade edildi. 13 BİN 454 KİŞİ İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALDI Ayrıca 2021 yılında İş ve Meslek Danışmanı İş Kulübü Liderleri tarafından 64 grupta 1100 kişiye özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama kanalları vb. hakkında eğitim verildiği, meslek danışmanlığı faaliyetleri kapsamında 64 eğitim kurumunun ziyaret edilerek 41 grup görüşmesinde 2226 kişiye meslek danışmanlığı eğitimi verildiği bilgisi verildi. Pasif İş Gücü Programları kapsamında ise İşsizlik Ödeneğinden 13.454 kişinin yararlandığı, eğitim-istihdam ilişkisi bağlamında özellikle işgücü piyasasının istediği mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin daha nitelikli yetiştirilmesi ve mezuniyetten sonra kendi alanlarındaki sektörlerde istihdama katılmaları üzerine bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi. 2021 Ocak-Eylül döneminde Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce açılan kurs ve programlardan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında açılan 1696 programa 6188 kişi katıldığı, Mesleki Eğitim Kursları kapsamında çeşitli mesleklerde 8 kurs açılarak 185 katılımcı mezun olduğu bilgisi aktarıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim KuruluToplantısına; Vali Yardımcısı Aydın Memük,Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Manisa'da İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 48 bin 844 olarak açıklandı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Karadeniz, toplantının amacının, il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi olduğunu belirterek, “Üreten Manisa’nın ihtiyacı olan iş gücünü temin etmek ve iş arayanları da işle kavuşturmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“19 BİN 82 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ”

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, istihdama yönelik il genelinde yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. Buna göre 2021 yılı itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne müracaat eden 57.327 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiği, 10.620 işyeri ziyareti yapıldığı, kamu ve özel sektörde toplam 19.082 kişinin işe yerleştirilmesinin sağlandığı, kuruma kayıtlı işsizlerin 23.895 erkek, 24.949 kadın olmak üzere toplam 48.844 kişi olduğu, kayıtlı işsizlerin 926’sının engelli, 96’sının eski hükümlülerden oluştuğu ifade edildi.

13 BİN 454 KİŞİ İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALDI

Ayrıca 2021 yılında İş ve Meslek Danışmanı İş Kulübü Liderleri tarafından 64 grupta 1100 kişiye özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama kanalları vb. hakkında eğitim verildiği, meslek danışmanlığı faaliyetleri kapsamında 64 eğitim kurumunun ziyaret edilerek 41 grup görüşmesinde 2226 kişiye meslek danışmanlığı eğitimi verildiği bilgisi verildi. Pasif İş Gücü Programları kapsamında ise İşsizlik Ödeneğinden 13.454 kişinin yararlandığı, eğitim-istihdam ilişkisi bağlamında özellikle işgücü piyasasının istediği mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin daha nitelikli yetiştirilmesi ve mezuniyetten sonra kendi alanlarındaki sektörlerde istihdama katılmaları üzerine bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi. 2021 Ocak-Eylül döneminde Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce açılan kurs ve programlardan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında açılan 1696 programa 6188 kişi katıldığı, Mesleki Eğitim Kursları kapsamında çeşitli mesleklerde 8 kurs açılarak 185 katılımcı mezun olduğu bilgisi aktarıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim KuruluToplantısına; Vali Yardımcısı Aydın Memük,Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.