AŞILAR KARIŞTI VİRÜSLÜ HAYVANLARIN ETLERİ PİYASAYA SÜRÜLDÜ

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.04.2022 - 16:38, Güncelleme: 12.04.2022 - 16:38
 

AŞILAR KARIŞTI VİRÜSLÜ HAYVANLARIN ETLERİ PİYASAYA SÜRÜLDÜ

Türkiye’de yüksek et fiyatları tartışılırken bir de sığırlarda ilkbahar aylarında zorunlu olarak vurulan çiçek aşısına BVD virüsünün karıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Tarım ve Orman Bakanlığı, gelen şikayetler üzerine aşılamayı 81 ilde ikinci bir emre kadar durdu. İNSAN SAĞLIĞI İÇİN BÜYÜK TEHLİKE! Türkiye gündemine düşen ve bakanlığa alarm verdiren aşı iddiaları CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen tarafından Ankara’da meclis gündemine taşındı. CHP’li Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle mecliste soru önergesi verdi. Önergede, toplum sağlığının büyük tehlikede olabileceği şu ifadeler ile anlatıldı; “Söz konusu aşıdan dolayı aşırı derecede ishal ve solunum yetmezliğine neden olan ve acil kesilen hayvanların etleri antibiyotik tedavisi uygulanmadı ise insan sağlığı için bir tehlike yaratmıyor. Ancak antibiyotik tedavisi uygulayıp da acil kesilen hayvanların etleri insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Söz konusu BVD hastalığından dolayı acil kesilen hayvanlarda antibiyotik tedavisinin uygulanıp uygulanmadığının incelenmesi ve halk sağlığının korunması gerekiyor.” dedi. Söz konusu aşı karışıklığı nedeniyle hayvancılığın yüzde 15-20’sinin tehlike altında olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de yüksek et fiyatları tartışılırken bir de sığırlarda ilkbahar aylarında zorunlu olarak vurulan çiçek aşısına BVD virüsünün karıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Tarım ve Orman Bakanlığı, gelen şikayetler üzerine aşılamayı 81 ilde ikinci bir emre kadar durdu.

İNSAN SAĞLIĞI İÇİN BÜYÜK TEHLİKE!

Türkiye gündemine düşen ve bakanlığa alarm verdiren aşı iddiaları CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen tarafından Ankara’da meclis gündemine taşındı. CHP’li Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle mecliste soru önergesi verdi. Önergede, toplum sağlığının büyük tehlikede olabileceği şu ifadeler ile anlatıldı; “Söz konusu aşıdan dolayı aşırı derecede ishal ve solunum yetmezliğine neden olan ve acil kesilen hayvanların etleri antibiyotik tedavisi uygulanmadı ise insan sağlığı için bir tehlike yaratmıyor. Ancak antibiyotik tedavisi uygulayıp da acil kesilen hayvanların etleri insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Söz konusu BVD hastalığından dolayı acil kesilen hayvanlarda antibiyotik tedavisinin uygulanıp uygulanmadığının incelenmesi ve halk sağlığının korunması gerekiyor.” dedi.

Söz konusu aşı karışıklığı nedeniyle hayvancılığın yüzde 15-20’sinin tehlike altında olduğu belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.