Foça'da 8 Mart coşkusu!

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2021 - 16:10, Güncelleme: 08.03.2021 - 16:10
 

Foça'da 8 Mart coşkusu!

Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve ilçedeki kadın platformları iş birliği ile Foça’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri gerçekleştirildi.
Demokrasi Meydanında saat 12.00’de başlayan programda Cumhuriyet Halk Partisi Foça Kadın Kolları Başkanı Suna Saraçoğlu, Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Temizel ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, basın açıklamalarını yaptı. 8 Mart anma programına katılanlarla birlikte İstanbul Sözleşmesi kitapçıklarını dağıtan https://www.sweetbonanzaoyna.org Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, tüm gün açık olan Foça El Sanatları Grubu ve Yeni Bağarası Kadınca Kararınca Üretici Stantlarını da ziyaret etti. Başkan Fatih Gürbüz basın açıklamasında; ‘‘Saygıdeğer Foçalılar…. Her günün kadına şiddet haberiyle başlayıp, şiddet haberiyle bitmesi gibi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde de konuşmalarımız şiddet hakkında başlayıp, şiddetle bitiyor. Saygıdeğer kadınlar…! Kybele’nin kadın kenti Foça’dan, sizlere sesleniyorum! Kadına yönelik şiddeti engellemek için sosyal medya tek başına yetmiyor! Birlikte mücadele etmek için hepinize açık davette bulunuyorum. Gelin hep birlikte Foça Kybele Kadın Kentini kuralım. Bizi bizden ayıran her şeyi geride bırakıp, eşitlik için bir arada olalım. Tüm yasal hak ve imkanlarımızı, kadınlar için fayda sağlayacağımız bir kent inşa edelim! Birlikte, şiddetle mücadele edelim! İş yerinde eşitlik, sokakta eşitlik, evde eşitlik için mücadele edelim. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, kadına yönelik şiddet yüzünden hayatını kaybeden tüm kadınları anıyor, daha eşit bir gelecek için mücadele edenlere saygılarımı sunuyorum. Yaşasın 8 Mart! Yaşasın Kadın Dayanışması!’’ dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması eserleri, 14 Mart tarihine kadar açık olacak şekilde Foça Reha Midilli Kültür Merkezi sergilenmeye başladı. Foça Belediye Tiyatrosunun ‘‘Töre’’ isimli Radyo Tiyatrosu, Foça Belediyesi’nin Youtube hesabında yayınlandı.
Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve ilçedeki kadın platformları iş birliği ile Foça’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Demokrasi Meydanında saat 12.00’de başlayan programda Cumhuriyet Halk Partisi Foça Kadın Kolları Başkanı Suna Saraçoğlu, Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Temizel ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, basın açıklamalarını yaptı.

8 Mart anma programına katılanlarla birlikte İstanbul Sözleşmesi kitapçıklarını dağıtan https://www.sweetbonanzaoyna.org Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, tüm gün açık olan Foça El Sanatları Grubu ve Yeni Bağarası Kadınca Kararınca Üretici Stantlarını da ziyaret etti.

Başkan Fatih Gürbüz basın açıklamasında; ‘‘Saygıdeğer Foçalılar…. Her günün kadına şiddet haberiyle başlayıp, şiddet haberiyle bitmesi gibi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde de konuşmalarımız şiddet hakkında başlayıp, şiddetle bitiyor. Saygıdeğer kadınlar…! Kybele’nin kadın kenti Foça’dan, sizlere sesleniyorum! Kadına yönelik şiddeti engellemek için sosyal medya tek başına yetmiyor! Birlikte mücadele etmek için hepinize açık davette bulunuyorum. Gelin hep birlikte Foça Kybele Kadın Kentini kuralım. Bizi bizden ayıran her şeyi geride bırakıp, eşitlik için bir arada olalım. Tüm yasal hak ve imkanlarımızı, kadınlar için fayda sağlayacağımız bir kent inşa edelim! Birlikte, şiddetle mücadele edelim! İş yerinde eşitlik, sokakta eşitlik, evde eşitlik için mücadele edelim. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, kadına yönelik şiddet yüzünden hayatını kaybeden tüm kadınları anıyor, daha eşit bir gelecek için mücadele edenlere saygılarımı sunuyorum. Yaşasın 8 Mart! Yaşasın Kadın Dayanışması!’’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması eserleri, 14 Mart tarihine kadar açık olacak şekilde Foça Reha Midilli Kültür Merkezi sergilenmeye başladı. Foça Belediye Tiyatrosunun ‘‘Töre’’ isimli Radyo Tiyatrosu, Foça Belediyesi’nin Youtube hesabında yayınlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.