Yapışkanlı Folyo Nedir?

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2021 - 12:37, Güncelleme: 22.02.2021 - 12:37
 

Yapışkanlı Folyo Nedir?

Yapışkanlı folyo, 80-90 micron kalınlığında üretilen arkası yapışkanlı bir yapıya sahip olan ve ısı gördüğünde esneyebilen özel bir malzemedir. Esneme özelliği gösteren yapışkanlı folyolar bu avantajı sayesinde kaplama yapılan nesneye kolayca uyum sağlar. Yapışkanlı folyolar plastik temelli bir PVC malzemesi olarak kullanıcı karşısına çıkar. Genel olarak, yapışkanlı folyolar esnek ve yumuşak yapısı ile bilinir. Ancak bu yapısına rağmen yapışkanlı folyolar su, nem, buhar gibi durumlardan etkilenmeden formunu korumaya devam eder. Bu özelliği sayesinde yapışkanlı folyo bulunan bir zeminde temizlik yapmak oldukça kolay bir hal alır. Birden farklı alanda kendine yer bulan yapışkanlı folyoları günlük hayatın pek çok noktasında görmek mümkündür. Geniş bir kullanım alanına sahip olan yapışkanlı folyolarda yer alan özellikleri aşağıda görebilirsiniz. Yapışkanlı folyolar yapı olarak kağıtlara benzetilse de özellik bakımından çeşitli farklılıklar sunar. Yapışkanlı folyo çeşitleri kâğıda kıyasla sert bir plastik malzemeden elde edilir. Genel olarak yapışkanlı folyolar 80-90 micron kalınlığı ile kullanıma sunulur. Ürünleri meydana getiren temel madde yumuşak plastik olan PVC materyaledir. Yapışkan folyolar, su, nem, buhar gibi olumsuzluklardan etkilenmediği için kaplama yapılan alanda uzun süre kalabilirler. Yapışkan folyolar genel olarak %100 kapatıcı özelliğe sahiptir. Arka kısmı gri renkte olduğu için bu folyolar koyu bir zemin desteği sunar. Deterjandan etkilenmeyen folyo yapışkanları temizleyebilir ve pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Yapışkan folyo ürünleri esneyen bir yapıya sahip olduğu için ısı kullanarak oval alanlarda, masa köşelerinde şekillendirme yaparak kullanabilirsiniz. Yapışkan Folyo Kalınlığı Nasıl Belirlenir? Birçok kullanıcı yapışkan folyo kullanımı yapacağı alana göre en uygun kalınlığı belirlemek ister. Her madde ve uygulama zemini farklı olduğu için tüm alanlar için tek bir ölçü vermek doğru değildir. Kaplama yapılan alan bir araç zemini olduğunda micron 110-140 seviyelerine yükselebilir. Bu nedenle yapışkan folyo ile kaplama yapmadan önce uygulama alanını belirlemek ürün kalınlığında etkin rol oynar. Yapışkan folyo kaplama seçenekleri ve uygulama şekli ile ilgili merak ettiğiniz her şey için Reklam Malzemesi farkını deneyimleyebilirsiniz. https://www.reklammalzemesi.com/

Yapışkanlı folyo, 80-90 micron kalınlığında üretilen arkası yapışkanlı bir yapıya sahip olan ve ısı gördüğünde esneyebilen özel bir malzemedir. Esneme özelliği gösteren yapışkanlı folyolar bu avantajı sayesinde kaplama yapılan nesneye kolayca uyum sağlar. Yapışkanlı folyolar plastik temelli bir PVC malzemesi olarak kullanıcı karşısına çıkar.

Genel olarak, yapışkanlı folyolar esnek ve yumuşak yapısı ile bilinir. Ancak bu yapısına rağmen yapışkanlı folyolar su, nem, buhar gibi durumlardan etkilenmeden formunu korumaya devam eder. Bu özelliği sayesinde yapışkanlı folyo bulunan bir zeminde temizlik yapmak oldukça kolay bir hal alır. Birden farklı alanda kendine yer bulan yapışkanlı folyoları günlük hayatın pek çok noktasında görmek mümkündür. Geniş bir kullanım alanına sahip olan yapışkanlı folyolarda yer alan özellikleri aşağıda görebilirsiniz.

Yapışkanlı folyolar yapı olarak kağıtlara benzetilse de özellik bakımından çeşitli farklılıklar sunar. Yapışkanlı folyo çeşitleri kâğıda kıyasla sert bir plastik malzemeden elde edilir.

Genel olarak yapışkanlı folyolar 80-90 micron kalınlığı ile kullanıma sunulur.

Ürünleri meydana getiren temel madde yumuşak plastik olan PVC materyaledir.

Yapışkan folyolar, su, nem, buhar gibi olumsuzluklardan etkilenmediği için kaplama yapılan alanda uzun süre kalabilirler.

Yapışkan folyolar genel olarak %100 kapatıcı özelliğe sahiptir. Arka kısmı gri renkte olduğu için bu folyolar koyu bir zemin desteği sunar.

Deterjandan etkilenmeyen folyo yapışkanları temizleyebilir ve pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yapışkan folyo ürünleri esneyen bir yapıya sahip olduğu için ısı kullanarak oval alanlarda, masa köşelerinde şekillendirme yaparak kullanabilirsiniz.

Yapışkan Folyo Kalınlığı Nasıl Belirlenir?

Birçok kullanıcı yapışkan folyo kullanımı yapacağı alana göre en uygun kalınlığı belirlemek ister. Her madde ve uygulama zemini farklı olduğu için tüm alanlar için tek bir ölçü vermek doğru değildir.

Kaplama yapılan alan bir araç zemini olduğunda micron 110-140 seviyelerine yükselebilir. Bu nedenle yapışkan folyo ile kaplama yapmadan önce uygulama alanını belirlemek ürün kalınlığında etkin rol oynar.

Yapışkan folyo kaplama seçenekleri ve uygulama şekli ile ilgili merak ettiğiniz her şey için Reklam Malzemesi farkını deneyimleyebilirsiniz.

https://www.reklammalzemesi.com/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.