IRLAMAZ MODERN BİR ALT YAPIYA KAVUŞUYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2016 - 11:00, Güncelleme: 24.06.2016 - 11:00
 

IRLAMAZ MODERN BİR ALT YAPIYA KAVUŞUYOR

Irlamaz Mahallesi halkının yıllardır beklediği kanalizasyon ana hattı döşeme çalışmaları başladı.
Turgutlu’nun ilk etapta 8 mahallesini kapsayan ve ilk olarak Akçapınar Mahallesi’nde başlayarak tamamlanan kanalizasyon ana hattı döşeme çalışmaları Irlamaz Mahallesi ile devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nce Irlamaz Mahallesi’ne uzanan ekipler, mahallenin yaklaşık 50 yıllık sorununa neşter vuruyor. Mahallenin bu önemli sorununu başından beri takip eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar ile birlikte mahalleyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle Muhtarı Ali Akman tarafından karşılanan Şirin ve Kutar, mahalleli ile selamlaştı. Turgutlu’nun öncelikli sorunları olan altyapı konusunda önemli bir mesafe kat edilerek acil alt yapı ihtiyacı olan Akçapınar, Irlamaz, Hacıisalar, Kabaçınar, Karaköy, Kuşlar, Ören ve Yunusdere Mahalleleri’nin MASKİ yatırım programına alındığını ifade eden Belediye Başkanı Turgay Şirin, toplam 22 bin 500 metrelik kanalizasyon hattının büyük soruna çözüm olacağını söyledi. IRLAMAZ MODERN ALT YAPIYA KAVUŞUYOR Başkan Şirin, “İlçemizin en eski köy yerleşim yerlerinden biri olan Irlamaz’da yaşayan halkımızın yaklaşık 50 yıllık beklentisini karşılamak yine bizlere nasip oldu. Bir ay sonra Irlamaz Mahallesi’nde fosseptik diye bir şey olmayacak. Kanalizasyon sorunu ortadan kalkacak. Paket arıtma programı çerçevesinde halkımızı artık modern arıtmayla tanıştırmış olacağız. Yani mahallemiz modern alt yapıya kavuşmuş olacak. Arkasından içme suyu ile ilgili da çalışmalarımız var. Şuanda 4 buçuk kilometrelik alanı kapsayan alt yapı çalışması bayram sonrasında tamamlanmış olacak. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemize Manisa’dan gelen ekibimize, Koordinasyon Şube Müdürümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 50 yıllık alt yapı ihtiyacının karşılanması dolayısıyla gerçekleştirilen çalışmaların halkı rahatsız etmeden hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Başkan Şirin, “Görüldüğü üzere Irlamaz Mahallemiz şantiye alanına döndü. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz mümkün olduğu kadar rutin yaşamı etkilememek adına dikkatli çalışıyor. Ancak tabii ki hizmet ve yatırımlar sabır gerektiriyor. Çalışmalar bittiğinde üst yapıda yenilenmiş olacak. O anlamda çalışmaları sabırla takip eden Irlamaz sakinlerimize de teşekkür ediyorum. Çalışmaları başından itibaren takip eden, bizlere desteğini esirgemeyip sürekli istişare ettiğimiz muhtarımıza teşekkür ederim. Aynı hizmet dönemimizde halkımızın sorunlarını birlikte çözmekten memnuniyet duyuyorum” dedi. Mahalle sakinleri de yılların özlemini gideren çalışmaların başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.  
Irlamaz Mahallesi halkının yıllardır beklediği kanalizasyon ana hattı döşeme çalışmaları başladı.
Turgutlu’nun ilk etapta 8 mahallesini kapsayan ve ilk olarak Akçapınar Mahallesi’nde başlayarak tamamlanan kanalizasyon ana hattı döşeme çalışmaları Irlamaz Mahallesi ile devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nce Irlamaz Mahallesi’ne uzanan ekipler, mahallenin yaklaşık 50 yıllık sorununa neşter vuruyor. Mahallenin bu önemli sorununu başından beri takip eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar ile birlikte mahalleyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle Muhtarı Ali Akman tarafından karşılanan Şirin ve Kutar, mahalleli ile selamlaştı. Turgutlu’nun öncelikli sorunları olan altyapı konusunda önemli bir mesafe kat edilerek acil alt yapı ihtiyacı olan Akçapınar, Irlamaz, Hacıisalar, Kabaçınar, Karaköy, Kuşlar, Ören ve Yunusdere Mahalleleri’nin MASKİ yatırım programına alındığını ifade eden Belediye Başkanı Turgay Şirin, toplam 22 bin 500 metrelik kanalizasyon hattının büyük soruna çözüm olacağını söyledi.

IRLAMAZ MODERN ALT YAPIYA KAVUŞUYOR

Başkan Şirin, “İlçemizin en eski köy yerleşim yerlerinden biri olan Irlamaz’da yaşayan halkımızın yaklaşık 50 yıllık beklentisini karşılamak yine bizlere nasip oldu. Bir ay sonra Irlamaz Mahallesi’nde fosseptik diye bir şey olmayacak. Kanalizasyon sorunu ortadan kalkacak. Paket arıtma programı çerçevesinde halkımızı artık modern arıtmayla tanıştırmış olacağız. Yani mahallemiz modern alt yapıya kavuşmuş olacak. Arkasından içme suyu ile ilgili da çalışmalarımız var. Şuanda 4 buçuk kilometrelik alanı kapsayan alt yapı çalışması bayram sonrasında tamamlanmış olacak. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemize Manisa’dan gelen ekibimize, Koordinasyon Şube Müdürümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 50 yıllık alt yapı ihtiyacının karşılanması dolayısıyla gerçekleştirilen çalışmaların halkı rahatsız etmeden hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Başkan Şirin, “Görüldüğü üzere Irlamaz Mahallemiz şantiye alanına döndü. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz mümkün olduğu kadar rutin yaşamı etkilememek adına dikkatli çalışıyor. Ancak tabii ki hizmet ve yatırımlar sabır gerektiriyor. Çalışmalar bittiğinde üst yapıda yenilenmiş olacak. O anlamda çalışmaları sabırla takip eden Irlamaz sakinlerimize de teşekkür ediyorum. Çalışmaları başından itibaren takip eden, bizlere desteğini esirgemeyip sürekli istişare ettiğimiz muhtarımıza teşekkür ederim. Aynı hizmet dönemimizde halkımızın sorunlarını birlikte çözmekten memnuniyet duyuyorum” dedi. Mahalle sakinleri de yılların özlemini gideren çalışmaların başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.