İTALYA UYKUDA YERLE BİR OLDU ; 247 ÖLÜ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2016 - 11:21, Güncelleme: 25.08.2016 - 11:21
 

İTALYA UYKUDA YERLE BİR OLDU ; 247 ÖLÜ

İtalya dün sabaha karşı 03:36'da 20 saniye süren yerin 10 km derinliğinde meydana gelen 6.0 şiddetindeki deprem ile sarsıldı. Depremin bilançosunun her geçen dakika arttığı bildiriliyor.
Olayın gerçekleştiği gün deprem bölgesini ziyaret eden Başbakan Renzi, kriz yönetimi merkezinde açıklamalarda bulundu. 'Ülkemizde olanlar çok büyük bir olay. Kayıpların 3 yerleşim yerinde yoğunlaştığı görülüyor. İlk belirlemelerde 120 kişi hayatını kaybetti ve bu nihai bilanço değil.' ifadelerini kullanmıştı. Amatrice ve Accumoli'deki 368 yaralının ambulans helikopterle başka yerlerdeki hastanelere taşındığı bilgisini veren Matteo Renzi, cenazelerin teşhisi hususunda sıkıntılar yaşandığını, bunları aşmak için çalıştıklarını ifade etti. Bu arada, depremin en büyük yıkıntıya yol açtığı Amatrice Kasabası'ndan bir iyi haber geldi. 57 yaşındaki bir adam, depremden 12 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Öte yandan, İtalya Başbakanlığı "yas" anlamına gelen bir kararı kamuoyuyla paylaşarak, depremde yaşamını yitirenler anısına tüm İtalyan devlet kurumlarında bayrakların yarıya indirilmesi kararını aldı.
İtalya dün sabaha karşı 03:36'da 20 saniye süren yerin 10 km derinliğinde meydana gelen 6.0 şiddetindeki deprem ile sarsıldı. Depremin bilançosunun her geçen dakika arttığı bildiriliyor.
Olayın gerçekleştiği gün deprem bölgesini ziyaret eden Başbakan Renzi, kriz yönetimi merkezinde açıklamalarda bulundu.
'Ülkemizde olanlar çok büyük bir olay. Kayıpların 3 yerleşim yerinde yoğunlaştığı görülüyor. İlk belirlemelerde 120 kişi hayatını kaybetti ve bu nihai bilanço değil.' ifadelerini kullanmıştı.

Amatrice ve Accumoli'deki 368 yaralının ambulans helikopterle başka yerlerdeki hastanelere taşındığı bilgisini veren Matteo Renzi, cenazelerin teşhisi hususunda sıkıntılar yaşandığını, bunları aşmak için çalıştıklarını ifade etti. Bu arada, depremin en büyük yıkıntıya yol açtığı Amatrice Kasabası'ndan bir iyi haber geldi. 57 yaşındaki bir adam, depremden 12 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
Öte yandan, İtalya Başbakanlığı "yas" anlamına gelen bir kararı kamuoyuyla paylaşarak, depremde yaşamını yitirenler anısına tüm İtalyan devlet kurumlarında bayrakların yarıya indirilmesi kararını aldı.






Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.