MANİSA'LI KORGENERAL VEKALETEN 2. ORDU KOMUTANLIĞINDA ATANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.07.2016 - 14:19, Güncelleme: 20.07.2016 - 14:19
 

MANİSA'LI KORGENERAL VEKALETEN 2. ORDU KOMUTANLIĞINDA ATANDI

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan Org. Adem Huduti'nin yerine vekaleten Manisa'lı olan Korgenaral İbrahim Yılmaz atandı
Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, vekaleten atandı. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grubun gerçekleştirdiği darbe girişimi soruşturması kapsamında Malatya'da bulunan 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti önce gözaltına alındı, ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Orgeneral Huduti'nin tutuklanması üzerine yerine, Diyarbakır'da bulunan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, vekaleten getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 4 ordudan biri olan ve merkezi Malatya'da bulunan 2'nci Ordu Komutanlığı Anadolu'yu, Suriye, İran ve Irak'tan gelecek dış tehditlere karşı koruma görevinin yanında, Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonları da yönetiyor. KORGENARALİN BİYOGRAFİSİ  1960 Salihli doğumlu olan Korgeneral İbrahim Yılmaz, ilkokulu Salihli’de Ortaokulu ise Manisa’da tamamladı.1977 yılında Işıklar Askeri Lisesi’nden, 1981 yılında Kara Harp Okulu’ndan ve 1982 yılında da Topçu ve Füze Okulu’ndan mezun olan Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli birliklerinde bölük, batarya ve karakol komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1991 yılında Kara Harp Akademisi’nden Kurmay Subay olarak mezun oldu.  Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli Tugay ve Tümen Karargahlarında plan subaylığı ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Yılmaz, daha sonra Silahlı Kuvvetlerin çeşitli birimlerinde görev yaptı. 2. Ordu Komutanlığına Vekaleten atanan Korgeneral Yılmaz, 7.Kolordu Komutanı olarak görev yapıyordu.
15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan Org. Adem Huduti'nin yerine vekaleten Manisa'lı olan Korgenaral İbrahim Yılmaz atandı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, vekaleten atandı.

15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grubun gerçekleştirdiği darbe girişimi soruşturması kapsamında Malatya'da bulunan 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti önce gözaltına alındı, ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Orgeneral Huduti'nin tutuklanması üzerine yerine, Diyarbakır'da bulunan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, vekaleten getirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 4 ordudan biri olan ve merkezi Malatya'da bulunan 2'nci Ordu Komutanlığı Anadolu'yu, Suriye, İran ve Irak'tan gelecek dış tehditlere karşı koruma görevinin yanında, Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonları da yönetiyor.

KORGENARALİN BİYOGRAFİSİ 

1960 Salihli doğumlu olan Korgeneral İbrahim Yılmaz, ilkokulu Salihli’de Ortaokulu ise Manisa’da tamamladı.1977 yılında Işıklar Askeri Lisesi’nden, 1981 yılında Kara Harp Okulu’ndan ve 1982 yılında da Topçu ve Füze Okulu’ndan mezun olan Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli birliklerinde bölük, batarya ve karakol komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1991 yılında Kara Harp Akademisi’nden Kurmay Subay olarak mezun oldu.  Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli Tugay ve Tümen Karargahlarında plan subaylığı ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Yılmaz, daha sonra Silahlı Kuvvetlerin çeşitli birimlerinde görev yaptı. 2. Ordu Komutanlığına Vekaleten atanan Korgeneral Yılmaz, 7.Kolordu Komutanı olarak görev yapıyordu.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.