TUTUKLAMALAR ARTIYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2016 - 16:48, Güncelleme: 25.07.2016 - 16:48
 

TUTUKLAMALAR ARTIYOR

Soruşturma kapsamında 31 kamu görevlisi ve 22 yargı mensubu tutuklanırken, il genelinde valilik onayıyla 28 okul, 34 yurt, 19 dernek, 1 sendika, etüt merkezi ve muhtelif kurslar kapatıldı. Bin 84 kamu personeli ve yakınlarının pasaportu iptal edildi.
Nurgül YILMAZ  Manisa Valiliği, darbe girişimi sonrası yapılan soruşturma kapsamında bugün itibariyle 31 kamu görevlisinin tutuklandığını, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevden uzaklaştırılan 30 yargı mensubundan da 22’sinin tutuklandığını açıkladı. Görevden uzaklaştırılan ve sözleşmesi feshedilen personel sayısının ise bin 81 olduğu bildirildi. Manisa Valiliği, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından haklarında adli ve idari işlem yapılan kamu görevlilerinin sayıları hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetine, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, anayasal demokratik hukuk düzenine kalkışma teşebbüsü devletimiz, hükümetimiz, kolluk güçlerimiz ve aziz milletimizin cansiperane karşı duruşu ile püskürtülmüş ve kamu düzeni yeniden tesis edilmiştir. Ülkemizin ve milletimizin varlığına kasteden bu yapıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan toplamda ilimizde şu ana kadar 7’si Müftülük, 2’si Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 134’ü İl Emniyet Müdürlüğü, 14’ü SGK İl Müdürlüğü, 25’i Vergi Dairesi Başkanlığı, 2’si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 718’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1’i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 103’ü Celal Bayar Üniversitesi, 10’u Jandarma ve diğer Silahlı Kuvvetler personeli, 5’i İçişleri Bakanlığı, 12’si Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2’si Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, 5’i Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'ndan olmak üzere bin 40 kamu görevlisi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla 30 hakim ve savcı hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır. Ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na bağlı 11 görevlinin sözleşmesi feshedilmiştir" denildi. Adli soruşturmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bahsi geçen kamu görevlilerinden devam etmekte olan adli soruşturmalar neticesinde şu anda 28 kamu görevlisi gözaltında olup, 31 kamu görevlisi tutuklanmıştır. Ayrıca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevden uzaklaştırılan 30 yargı mensubundan da 22’si tutuklanmıştır. Şu ana kadar ilimiz genelinde 28 okul, 34 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs, 19 dernek ve 1 (bir) sendika kapatılmış, 11 derneğin 2 ay süreyle faaliyeti durdurulmuş, kamu personeli ve yakınlarına ait bin 84 pasaport iptal edilmiştir" ifadelerine yer verildi.  
Soruşturma kapsamında 31 kamu görevlisi ve 22 yargı mensubu tutuklanırken, il genelinde valilik onayıyla 28 okul, 34 yurt, 19 dernek, 1 sendika, etüt merkezi ve muhtelif kurslar kapatıldı. Bin 84 kamu personeli ve yakınlarının pasaportu iptal edildi.


Nurgül YILMAZ

 Manisa Valiliği, darbe girişimi sonrası yapılan soruşturma kapsamında bugün itibariyle 31 kamu görevlisinin tutuklandığını, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevden uzaklaştırılan 30 yargı mensubundan da 22’sinin tutuklandığını açıkladı. Görevden uzaklaştırılan ve sözleşmesi feshedilen personel sayısının ise bin 81 olduğu bildirildi.

Manisa Valiliği, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından haklarında adli ve idari işlem yapılan kamu görevlilerinin sayıları hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetine, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, anayasal demokratik hukuk düzenine kalkışma teşebbüsü devletimiz, hükümetimiz, kolluk güçlerimiz ve aziz milletimizin cansiperane karşı duruşu ile püskürtülmüş ve kamu düzeni yeniden tesis edilmiştir. Ülkemizin ve milletimizin varlığına kasteden bu yapıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan toplamda ilimizde şu ana kadar 7’si Müftülük, 2’si Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 134’ü İl Emniyet Müdürlüğü, 14’ü SGK İl Müdürlüğü, 25’i Vergi Dairesi Başkanlığı, 2’si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 718’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1’i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 103’ü Celal Bayar Üniversitesi, 10’u Jandarma ve diğer Silahlı Kuvvetler personeli, 5’i İçişleri Bakanlığı, 12’si Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2’si Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, 5’i Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'ndan olmak üzere bin 40 kamu görevlisi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla 30 hakim ve savcı hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır. Ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na bağlı 11 görevlinin sözleşmesi feshedilmiştir" denildi.
Adli soruşturmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bahsi geçen kamu görevlilerinden devam etmekte olan adli soruşturmalar neticesinde şu anda 28 kamu görevlisi gözaltında olup, 31 kamu görevlisi tutuklanmıştır. Ayrıca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevden uzaklaştırılan 30 yargı mensubundan da 22’si tutuklanmıştır. Şu ana kadar ilimiz genelinde 28 okul, 34 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs, 19 dernek ve 1 (bir) sendika kapatılmış, 11 derneğin 2 ay süreyle faaliyeti durdurulmuş, kamu personeli ve yakınlarına ait bin 84 pasaport iptal edilmiştir" ifadelerine yer verildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.