ÜMİT RONA BARO BAŞKANLIĞINA ADAY

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2016 - 14:41, Güncelleme: 25.07.2016 - 14:41
 

ÜMİT RONA BARO BAŞKANLIĞINA ADAY

Genç ve başarılı avukat Ümit Rona Ekim'de  seçimleri yapılacak, Manisa Baro Başkanlığı’na aday  olduğunu açıkladı.  Mevcut Başkan  Ali Arslan’ın ilk rakibi olan Ümit Rona, bir grubun avukatı olmadıklarını ve bir konsensüs oluşturduklarını , Manisa'daki 820 avukatı temsil edeceklerine dikkat çekti. Rona adaylık açıklaması sırasında;  ülkede yaşanan darbe girişiminde Manisa Barosu'nun mevcut yönetiminin cılız kaldığını da söyledi.
Turan IŞIK Manisa Barosu’nun avukatlarından Ümit Rona, Ekim'de yapılacak Manisa Baro Başkanlığı seçimlerinde ‘ben de varım’ dedi. Rona Adaylık açıklamasını Saruhan Otel’de, yönetimi ile birlikte yaptı.  Manisa Barosu önümüzdeki Ekim ayında Başkanını seçecek. Manisa Barosu’nun avukatlarından Ümit Rona, mevcut Baro Başkanı Ali Arslan’ın ilk rakibi oldu.  Adaylık açıklamasını Yönetimi ile birlikte yapan Ümit Rona, ülkemizde yaşanan darbe girişimi ve bu süreçte Manisa Barosu'nun tutumunu değerlendirdi. Rona mevcut yönetimin bu konuda cılız kaldığını söyledi. "MANİSA BAROSU BU SÜREÇTE GÜÇLÜ SES ÇIKARAMADI" Hukukçular olarak darbeye karşı olduklarını ifade eden Rona, “Bizler Hukuktan, demokrasiden, cumhuriyetten yanayız. Avukatlar olarak tabi ki bir çok sorunumuz var. Türkiye’de hukuktaki çarpıklıklar yıllardır yaşanıyor. Özellikle Baroların yaşanan bu süreçte çok önemli olduğunu görmüş olduk. Manisa Barosu’nun bu süreçte daha güçlü ses olarak ortaya çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Genç meslektaşlarımızın gelecek kaygısı var. Manisa Barosu’nun yapacağı çalışmalarla sorunların çözümünü sağlamasını istiyoruz. Maalesef Manisa Barosu yönetimi güçlü ses çıkartamadı. Mevcut yönetim Hukuka dair açıklamalarda cılız kaldı. Manisa Barosu güçlü duruşu, cesareti sergileyemedi” diye konuştu. "MANİSA BAROSU'NDAKİ TÜM AVUKATLARI TEMSİL EDECEĞİZ" Yönetim listesini tanıtan Rona, birçok kesimi temsil eden kişilerin listede yer aldığının altını çizdi. Ümit Rona, “Manisa’daki 820 avukatı temsil edeceğiz. Herhangi bir grubun adayı değiliz. Manisa Barosu avukatlarının adayıyız. Arkamızda sadece Manisa Barosu’nun avukatları var. Bir yandan meslektaşlarımızın derinleşen sorunlarına çözüm üretmek bir yandan da Türk hukuku adına bir şey söylemek istiyoruz” dedi. AVUKAT ÜMİT RONA'NIN YÖNETİM LİSTESİ ŞÖYLE;  Başkanlık için adaylığını açıklayan Av. Ümit Rona'nın Yönetim Kurulu listesi şöyle:   "Başkan Adayı Ümit Rona, Mehmet Güler - Alaşehir, Enis Sağlam -Akhisar, Cennet Korkmaz - Turgutlu, Mücahit Erden - Salihli, Necibe Karaoğlanlar Hasgör - Merkez, Belgin Erdem Çakırer - Merkez, Cihan Cengiz - Merkez, Işıl Özgürün - Merkez, Mustafa Karakaş -Merkez, Ömer Faruk Erol – Manisa. Rona'nın TBB listesi, "Remzi Demirkol, Halit Moralıoğlu, Leyla Varış, Eriş Gürsel" isimlerinden oluşurken Disiplin Kurulu adayları ise şöyle: "Hanife Gökmen Kanar - Merkez, Umut Dalkılıç - Merkez, Hayrettin Çakıcı- Akhisar."  
Genç ve başarılı avukat Ümit Rona Ekim'de  seçimleri yapılacak, Manisa Baro Başkanlığı’na aday  olduğunu açıkladı.  Mevcut Başkan  Ali Arslan’ın ilk rakibi olan Ümit Rona, bir grubun avukatı olmadıklarını ve bir konsensüs oluşturduklarını , Manisa'daki 820 avukatı temsil edeceklerine dikkat çekti. Rona adaylık açıklaması sırasında;  ülkede yaşanan darbe girişiminde Manisa Barosu'nun mevcut yönetiminin cılız kaldığını da söyledi.
Turan IŞIK

Manisa Barosu’nun avukatlarından Ümit Rona, Ekim'de yapılacak Manisa Baro Başkanlığı seçimlerinde ‘ben de varım’ dedi. Rona Adaylık açıklamasını Saruhan Otel’de, yönetimi ile birlikte yaptı. 
Manisa Barosu önümüzdeki Ekim ayında Başkanını seçecek. Manisa Barosu’nun avukatlarından Ümit Rona, mevcut Baro Başkanı Ali Arslan’ın ilk rakibi oldu.  Adaylık açıklamasını Yönetimi ile birlikte yapan Ümit Rona, ülkemizde yaşanan darbe girişimi ve bu süreçte Manisa Barosu'nun tutumunu değerlendirdi. Rona mevcut yönetimin bu konuda cılız kaldığını söyledi.

"MANİSA BAROSU BU SÜREÇTE GÜÇLÜ SES ÇIKARAMADI"
Hukukçular olarak darbeye karşı olduklarını ifade eden Rona, “Bizler Hukuktan, demokrasiden, cumhuriyetten yanayız. Avukatlar olarak tabi ki bir çok sorunumuz var. Türkiye’de hukuktaki çarpıklıklar yıllardır yaşanıyor. Özellikle Baroların yaşanan bu süreçte çok önemli olduğunu görmüş olduk. Manisa Barosu’nun bu süreçte daha güçlü ses olarak ortaya çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Genç meslektaşlarımızın gelecek kaygısı var. Manisa Barosu’nun yapacağı çalışmalarla sorunların çözümünü sağlamasını istiyoruz. Maalesef Manisa Barosu yönetimi güçlü ses çıkartamadı. Mevcut yönetim Hukuka dair açıklamalarda cılız kaldı. Manisa Barosu güçlü duruşu, cesareti sergileyemedi” diye konuştu.

"MANİSA BAROSU'NDAKİ TÜM AVUKATLARI TEMSİL EDECEĞİZ"
Yönetim listesini tanıtan Rona, birçok kesimi temsil eden kişilerin listede yer aldığının altını çizdi. Ümit Rona, “Manisa’daki 820 avukatı temsil edeceğiz. Herhangi bir grubun adayı değiliz. Manisa Barosu avukatlarının adayıyız. Arkamızda sadece Manisa Barosu’nun avukatları var. Bir yandan meslektaşlarımızın derinleşen sorunlarına çözüm üretmek bir yandan da Türk hukuku adına bir şey söylemek istiyoruz” dedi.

AVUKAT ÜMİT RONA'NIN YÖNETİM LİSTESİ ŞÖYLE; 
Başkanlık için adaylığını açıklayan Av. Ümit Rona'nın Yönetim Kurulu listesi şöyle:
 
"Başkan Adayı Ümit Rona, Mehmet Güler - Alaşehir, Enis Sağlam -Akhisar, Cennet Korkmaz - Turgutlu, Mücahit Erden - Salihli, Necibe Karaoğlanlar Hasgör - Merkez, Belgin Erdem Çakırer - Merkez, Cihan Cengiz - Merkez, Işıl Özgürün - Merkez, Mustafa Karakaş -Merkez, Ömer Faruk Erol – Manisa.
Rona'nın TBB listesi, "Remzi Demirkol, Halit Moralıoğlu, Leyla Varış, Eriş Gürsel" isimlerinden oluşurken Disiplin Kurulu adayları ise şöyle: "Hanife Gökmen Kanar - Merkez, Umut Dalkılıç - Merkez, Hayrettin Çakıcı- Akhisar."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.