YUNTDAĞI'NA ORGANİK BAĞCILIK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2016 - 15:45, Güncelleme: 26.08.2016 - 15:45
 

YUNTDAĞI'NA ORGANİK BAĞCILIK

Yunusemre Belediyesi Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği protokolle Yuntdağında bağcılığı geliştiriyor.
Yunusemre Belediyesi kırsal anlamda hayata geçirdiği projeler ile üreticilerin rahat nefes almasını sağlıyor. Bölgede organik bağcılığı geliştirmeyi hedefleyen Yunusemre Belediyesi, Köseler ve Karaahmetli mahallelerinde asma fidanı dikti. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsüyle gerçekleştirilen protokol hakkında bilgi veren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Köseler Barajının faaliyete geçmesiyle bölgede organik tarımı geliştirmek istediklerini belirtti. Şiyak “Yuntdağı bölgemizde bulunan Köseler ve Karaahmetli mahallelerimizde organik bağcılık anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bağcılık anlamında 8 çeşit ürünün denemesini yapıyoruz.Seneye bu çalışmalarımızın bağ direkleri ve bağ telleri çekilecek. Tutmayanların yerine yedek fidan verilecek. Üreticilerimizin ürünlerden zarar görmesi durumunda ise zararı belediyemiz karşılayacaktır. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz, yoğun bir şekilde organik bağcılığı geliştirip, Köseler Barajını aktifleştirmek, arazilerin değerlendirilmesini sağlamak amacıyla çalışıyor” dedi. Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, üreticilerin organik bağcılık konusunda teknik personel tarafından eğitim alarak bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.  
Yunusemre Belediyesi Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği protokolle Yuntdağında bağcılığı geliştiriyor.
Yunusemre Belediyesi kırsal anlamda hayata geçirdiği projeler ile üreticilerin rahat nefes almasını sağlıyor. Bölgede organik bağcılığı geliştirmeyi hedefleyen Yunusemre Belediyesi, Köseler ve Karaahmetli mahallelerinde asma fidanı dikti. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsüyle gerçekleştirilen protokol hakkında bilgi veren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Köseler Barajının faaliyete geçmesiyle bölgede organik tarımı geliştirmek istediklerini belirtti.
Şiyak “Yuntdağı bölgemizde bulunan Köseler ve Karaahmetli mahallelerimizde organik bağcılık anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bağcılık anlamında 8 çeşit ürünün denemesini yapıyoruz.Seneye bu çalışmalarımızın bağ direkleri ve bağ telleri çekilecek. Tutmayanların yerine yedek fidan verilecek. Üreticilerimizin ürünlerden zarar görmesi durumunda ise zararı belediyemiz karşılayacaktır. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz, yoğun bir şekilde organik bağcılığı geliştirip, Köseler Barajını aktifleştirmek, arazilerin değerlendirilmesini sağlamak amacıyla çalışıyor” dedi.
Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, üreticilerin organik bağcılık konusunda teknik personel tarafından eğitim alarak bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.