KAŞ GÜRLEŞTİRMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

KADIN VE GÜZELLİK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.07.2017 - 14:04, Güncelleme: 28.07.2017 - 14:04
 

KAŞ GÜRLEŞTİRMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Kaş gürleştirmek için neler yapmalıyız? İşte tüm sorularınızın cevabı bu yazımızda..
KAŞ GÜRLEŞTİRMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR? Bakışlarınızın daha çarpıcı olması için kaşlarınızı daha kalın hale getirmeli ve doğal bırakmalısınız. Bunun için; Sıcak ağdayı asla kaşlarınızda kullanmayın. Kaş çok kolay küser. Sıcak ağda kökleri yakabilir. Cımbızı yalnızca doğal kaş çizgisinden uzak olan ufak kaşları toparlamak için kullanın. Kaş şekillendirmede ipi tercih edin. Günde en az 8 bardak su için. Bol lif içeren sebzeler tüketin. Günde iki kez uygun bir fırça ile kaş diplerinden başlayıp kaşların çıkış yönüne doğru, masaj gibi tarayın. Günde iki defa kulak çubuğuna zeytin yağı, Hint yağı, tatlı badem yağı, sarımsak yağı, E vitamini yağı veya vazelinden birisini sürerek kaşlarınızın çıkış yönünden kök ucuna doğru güzelce uygulayın. Sık sık yağ bazlı bir nemlendiriciyi kaşlarınıza sürmek de iyi gelir. Maske tarifleri 1. Maske 1 yemek kaşığı çörek otu yağı 1 yemek kaşığı Hint yağı Hint yağını ve çörek otu yağını karıştırarak bir şişeye koyun. Bu şişeyi buzdolabında saklayabilirsiniz. Her gün yatmadan önce parmak uçlarınıza bu yağı parmaklarınız arasında ısıttıktan sonra kaşlarınızın çıkış yönüne doğru bastırarak yedirin. Bu karışımla yapacağınız masaj, kaş köklerini güçlendirecek ve kaşlarınızın uzamasını hızlandıracaktır. 2. Maske 1diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytin yağı 1 diş sarımsağı ikiye bölün. Yarısını sol kaşınız, yarısını sağ kaşınız için kullanacaksanız. Sarımsağın iç kısımlarını kaşlarınızın çıkış yönüne sürerek masaj yapın. Sarımsağı kaşınıza sürerken iyice bastırarak içerisindeki suyun çıkarak bölgeye nüfus etmesini sağlamalısınız. Daha sonra az miktar zeytinyağını cezvede ısıtarak kaşlarınıza kulak temizleme çubuğuyla sürün. Bu işlemi her gece yatmadan önce yapmalısınız. Sabah kalktığınızda kaşlarınızı sabunla yıkayın. Sarımsak kokusundan çok rahatsız oluyorsanız sarımsak yağı ile zeytinyağını karıştırarak da aynı işlemi yapabilirsiniz.  
Kaş gürleştirmek için neler yapmalıyız? İşte tüm sorularınızın cevabı bu yazımızda..
KAŞ GÜRLEŞTİRMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?
Bakışlarınızın daha çarpıcı olması için kaşlarınızı daha kalın hale getirmeli ve doğal bırakmalısınız. Bunun için;
Sıcak ağdayı asla kaşlarınızda kullanmayın. Kaş çok kolay küser. Sıcak ağda kökleri yakabilir.
Cımbızı yalnızca doğal kaş çizgisinden uzak olan ufak kaşları toparlamak için kullanın.
Kaş şekillendirmede ipi tercih edin.
Günde en az 8 bardak su için.
Bol lif içeren sebzeler tüketin.
Günde iki kez uygun bir fırça ile kaş diplerinden başlayıp kaşların çıkış yönüne doğru, masaj gibi tarayın.
Günde iki defa kulak çubuğuna zeytin yağı, Hint yağı, tatlı badem yağı, sarımsak yağı, E vitamini yağı veya vazelinden birisini sürerek kaşlarınızın çıkış yönünden kök ucuna doğru güzelce uygulayın.
Sık sık yağ bazlı bir nemlendiriciyi kaşlarınıza sürmek de iyi gelir.

Maske tarifleri
1. Maske
1 yemek kaşığı çörek otu yağı
1 yemek kaşığı Hint yağı
Hint yağını ve çörek otu yağını karıştırarak bir şişeye koyun. Bu şişeyi buzdolabında saklayabilirsiniz. Her gün yatmadan önce parmak uçlarınıza bu yağı parmaklarınız arasında ısıttıktan sonra kaşlarınızın çıkış yönüne doğru bastırarak yedirin. Bu karışımla yapacağınız masaj, kaş köklerini güçlendirecek ve kaşlarınızın uzamasını hızlandıracaktır.

2. Maske
1diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 diş sarımsağı ikiye bölün. Yarısını sol kaşınız, yarısını sağ kaşınız için kullanacaksanız. Sarımsağın iç kısımlarını kaşlarınızın çıkış yönüne sürerek masaj yapın. Sarımsağı kaşınıza sürerken iyice bastırarak içerisindeki suyun çıkarak bölgeye nüfus etmesini sağlamalısınız. Daha sonra az miktar zeytinyağını cezvede ısıtarak kaşlarınıza kulak temizleme çubuğuyla sürün. Bu işlemi her gece yatmadan önce yapmalısınız. Sabah kalktığınızda kaşlarınızı sabunla yıkayın. Sarımsak kokusundan çok rahatsız oluyorsanız sarımsak yağı ile zeytinyağını karıştırarak da aynı işlemi yapabilirsiniz.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.