ONLARA BAKIŞ AÇINIZ DEĞİŞECEK

KADIN VE GÜZELLİK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2017 - 14:44, Güncelleme: 18.04.2017 - 14:44
 

ONLARA BAKIŞ AÇINIZ DEĞİŞECEK

Evinizde kedi veya köpek besliyorsanız, bu hiç duymadığınız bilgileri öğrenmek isteyebilirsiniz.
Yavru kediler saatte 50 kilometre hızla koşabilir ve kendi boylarının 3 katı uzağa atlayabilirler. * Kediler karanlıkta insanlardan 6 kat daha iyi görürler .* Köpeklerin koku alma duyuları çok gelişmiştir. İnsanlardan binlerce kat daha iyi algılayıp, ayırdedebilirler. Bu yetileri sayesinde kayıp insanları bulabilirler.   * Kedilerin yemeklerini ayakaltı bir yere koymayın. Yemek yerken mahremiyet isterler. Bu sebeple sıkça geçilen yerler yemek alanı olarak doğru değildir. * Kedilerin duyma yetileri, köpeklerden ve insanlardan daha güçlüdür. * Kediler yüksek frekanslı sesleri duyabilirler. Kemirgenler bu sesi iletişim için kullanırlar; köpekler ve insanlar bu sesi duyamazlar. * Kedi ömrü ortalama 15-16 yıldır. * Köpekler, dişlerinizi gösterdiğiniz için gülümsemeyi agresiflik göstergesi olarak algılayabilirler. * Kedilerde köprücük kemiği yoktur. Bu sayede başının sığdığı heryere girebilir. * Dalmaçyalı cinsi köpekler doğduklarında tamamıyla beyazdırlar, siyah lekeleri sonradan oluşur. * Kediler, uykuyu en seven memelilerdendir. Günün 16 saatini uyuyarak geçirirler. Bazıları kedilerin yürürken bile uyuyabildiklerini söyler. Bununla birlikte kedilerin en aktif olduğu saatler, akşam saatleridir. * Kediler 100 değişik ses, köpekler ise 10 ses çıkartabilirler.   * Köpeklere davranışlarını kontrol edebilmeleri için yardım ettiğiniz taktirde sizin sadık dostunuz olmamaları için hiç bir neden kalmayacaktır. * Kediniz ses tonunuzdan ne söylediğinizi anlar. Onlarla konuşabilirsiniz! Mesela bağırdığınızı çok iyi anlarlar. *Kedilerle ne kadar çok konuşursanız, sizinle daha çok konuşmaya başlarlar. * Kediler elektrik prizleri ile kablolarla oynamaya çok severler. * Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır.   * Kedilerin bıyıkları çevredeki hareketlere karşı son derece duyarlıdır. Ani bir hareket hemen bıyıklar tarafından algılanır. * Kediler oyun oynamaya bayılırlar. Özellikle yavru kediler için oyun aynı zamanda sosyalleşme anlamındadır. * Köpekler doğdukları andan itibaren insanlara karşı sevgi duyarlar. Bu şekilde dünyaya gelen tek hayvan türü köpektir.   * Kediler uyanık kaldıkları zamanın 1/3ünü kendilerini temizleyerek geçirirler. * Aynı insanlar gibi, köpeklerde eğitim alabilir ve becerilerini geliştirebilir. Bu eğitimlerin en zoru K9′dur. K9 köpekleri zor bulunur ve çok pahalıdır. * Yavru kedilerin sürekli uyumalarının sebeplerinden biri, bir büyüme hormonunun yalnızca uyurken salgılanmasıdır. * Kedilere göre evdeki iki ayaklılar, onlara bakmak ve canları istediklerinde kendilerini sevmekle yükümlü birer köledir. Köpeklerin aksine kediler insanları sahipleri olarak görmezler. * Eğer bir kedi size bakarak gözlerini kısıyor ve kırpıştırıyorsa bu sizinle dost olduğu anlamına gelmektedir. * Her kedinin burun izi, insanların parmak izleri gibi kendilerine özgüdür.
Evinizde kedi veya köpek besliyorsanız, bu hiç duymadığınız bilgileri öğrenmek isteyebilirsiniz.

Yavru kediler saatte 50 kilometre hızla koşabilir ve kendi boylarının 3 katı uzağa atlayabilirler.

* Kediler karanlıkta insanlardan 6 kat daha iyi görürler

.* Köpeklerin koku alma duyuları çok gelişmiştir. İnsanlardan binlerce kat daha iyi algılayıp, ayırdedebilirler. Bu yetileri sayesinde kayıp insanları bulabilirler.

 

* Kedilerin yemeklerini ayakaltı bir yere koymayın. Yemek yerken mahremiyet isterler. Bu sebeple sıkça geçilen yerler yemek alanı olarak doğru değildir.

* Kedilerin duyma yetileri, köpeklerden ve insanlardan daha güçlüdür.

* Kediler yüksek frekanslı sesleri duyabilirler. Kemirgenler bu sesi iletişim için kullanırlar; köpekler ve insanlar bu sesi duyamazlar.

* Kedi ömrü ortalama 15-16 yıldır.

* Köpekler, dişlerinizi gösterdiğiniz için gülümsemeyi agresiflik göstergesi olarak algılayabilirler.

* Kedilerde köprücük kemiği yoktur. Bu sayede başının sığdığı heryere girebilir.



* Dalmaçyalı cinsi köpekler doğduklarında tamamıyla beyazdırlar, siyah lekeleri sonradan oluşur.

* Kediler, uykuyu en seven memelilerdendir. Günün 16 saatini uyuyarak geçirirler. Bazıları kedilerin yürürken bile uyuyabildiklerini söyler. Bununla birlikte kedilerin en aktif olduğu saatler, akşam saatleridir.

* Kediler 100 değişik ses, köpekler ise 10 ses çıkartabilirler.

 

* Köpeklere davranışlarını kontrol edebilmeleri için yardım ettiğiniz taktirde sizin sadık dostunuz olmamaları için hiç bir neden kalmayacaktır.

* Kediniz ses tonunuzdan ne söylediğinizi anlar. Onlarla konuşabilirsiniz! Mesela bağırdığınızı çok iyi anlarlar.

*Kedilerle ne kadar çok konuşursanız, sizinle daha çok konuşmaya başlarlar.

* Kediler elektrik prizleri ile kablolarla oynamaya çok severler.

* Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır.

 

* Kedilerin bıyıkları çevredeki hareketlere karşı son derece duyarlıdır. Ani bir hareket hemen bıyıklar tarafından algılanır.

* Kediler oyun oynamaya bayılırlar. Özellikle yavru kediler için oyun aynı zamanda sosyalleşme anlamındadır.

* Köpekler doğdukları andan itibaren insanlara karşı sevgi duyarlar. Bu şekilde dünyaya gelen tek hayvan türü köpektir.



 

* Kediler uyanık kaldıkları zamanın 1/3ünü kendilerini temizleyerek geçirirler.

* Aynı insanlar gibi, köpeklerde eğitim alabilir ve becerilerini geliştirebilir. Bu eğitimlerin en zoru K9′dur. K9 köpekleri zor bulunur ve çok pahalıdır.

* Yavru kedilerin sürekli uyumalarının sebeplerinden biri, bir büyüme hormonunun yalnızca uyurken salgılanmasıdır.

* Kedilere göre evdeki iki ayaklılar, onlara bakmak ve canları istediklerinde kendilerini sevmekle yükümlü birer köledir. Köpeklerin aksine kediler insanları sahipleri olarak görmezler.

* Eğer bir kedi size bakarak gözlerini kısıyor ve kırpıştırıyorsa bu sizinle dost olduğu anlamına gelmektedir.

* Her kedinin burun izi, insanların parmak izleri gibi kendilerine özgüdür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.