SONBAHAR GÜZELLİĞİ

KADIN VE GÜZELLİK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.10.2012 - 09:59, Güncelleme: 04.10.2012 - 09:59
 

SONBAHAR GÜZELLİĞİ

Uzun bir yaz döneminden sonra sonbahar ile birlikte köşemizden tekrar merhaba diyorum. *Yaz sonrası oluşan lekeler için ne yapılabilir?
Yaz döneminde cilt bakımlarını aksatıp yeterli güneş koruyucu kullanılmadığında güneş hasarı ile birlikte lekeler oluşabilmektedir. Leke tedavisinde peelingler ( bitkisel, kimyasal ve meyve asitli ), lazer sistemleri ve ürün destekleri hastanın cilt yapısına göre önerilebilir. *Yaz sonrası artan elastikiyet kaybı ve kırışıklıklar için ne yapılabilir? Elastikiyet kaybı tedavisinde kollajen aktivasyonunu artırıcı tedaviler önerilir: Dermaterapi, PRP, Endopeel, Fraxiyonel lazer vb. Cildin nem desteği açısından cilt bakımları da önem arzeder. Kırışıklık tedavisinde ise Botox ve Dolgu önerilmektedir. *Bronz ten ile Lazer epilasyon yapılabilir mi? Güneşten korunanlarda yazın bile lazer epilasyon yapılabilirken, yazın çok güneşlenenlere ve sonrasında bronz olanlara Betgram lazer epilasyon yapılmaz. Sonbahar ile birlikte bronzluğu açıldıktan sonra lazer epilasyon yapılabilir. *Sonbaharda artan saç dökülmelerine ne yapılabilir? Her iki bahar geçişleri saç dökülmesini etkileyebilmektedir. Özellikle sonbahar ile artan depresif yük dökülmeyi artırabilir. Tedavi öncesi dökülmeye neden olabilecek diğer faktörleri ekarte etmek için bazı testler istenebilir. Gerek görülerse Mezoterapi, PRP, Dermaterapi ve diğer seçenekler ile dökülme azaltılabilir. *Saçlı bölgede dökülme yok ama açıklık olduğunda ne yapılmalı? Bu durumda önerilen saç ekimi uygulamasıdır. Sağlıklı ve genç bir yaşam için haftaya görüşmek üzere… İletişim: gencyasam@gencyasam.com.tr
Uzun bir yaz döneminden sonra sonbahar ile birlikte köşemizden tekrar merhaba diyorum. *Yaz sonrası oluşan lekeler için ne yapılabilir?
Yaz döneminde cilt bakımlarını aksatıp yeterli güneş koruyucu kullanılmadığında güneş hasarı ile birlikte lekeler oluşabilmektedir.

Leke tedavisinde peelingler ( bitkisel, kimyasal ve meyve asitli ), lazer sistemleri ve ürün destekleri hastanın cilt yapısına göre önerilebilir.

*Yaz sonrası artan elastikiyet kaybı ve kırışıklıklar için ne yapılabilir?

Elastikiyet kaybı tedavisinde kollajen aktivasyonunu artırıcı tedaviler önerilir: Dermaterapi, PRP, Endopeel, Fraxiyonel lazer vb. Cildin nem desteği açısından cilt bakımları da önem arzeder.

Kırışıklık tedavisinde ise Botox ve Dolgu önerilmektedir.

*Bronz ten ile Lazer epilasyon yapılabilir mi?

Güneşten korunanlarda yazın bile lazer epilasyon yapılabilirken, yazın çok güneşlenenlere ve sonrasında bronz olanlara Betgram lazer epilasyon yapılmaz. Sonbahar ile birlikte bronzluğu açıldıktan sonra lazer epilasyon yapılabilir.

*Sonbaharda artan saç dökülmelerine ne yapılabilir?

Her iki bahar geçişleri saç dökülmesini etkileyebilmektedir. Özellikle sonbahar ile artan depresif yük dökülmeyi artırabilir. Tedavi öncesi dökülmeye neden olabilecek diğer faktörleri ekarte etmek için bazı testler istenebilir. Gerek görülerse Mezoterapi, PRP, Dermaterapi ve diğer seçenekler ile dökülme azaltılabilir.

*Saçlı bölgede dökülme yok ama açıklık olduğunda ne yapılmalı?

Bu durumda önerilen saç ekimi uygulamasıdır.

Sağlıklı ve genç bir yaşam için haftaya görüşmek üzere…

İletişim: gencyasam@gencyasam.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.